REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 24 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6496
21.4° Constanța Duminică, 24 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6496

Șoferul unui BMW a „patinat“ în Mamaia și a lovit o mașină parcată, apoi a fugit

Șoferul unui BMW a „patinat“ în Mamaia și a lovit o mașină parcată, apoi a fugit

Victor ROTARU 2 iunie 2023 | 00:00 1680

Nu de puține ori s-a întâmplat ca, după producerea unui accident, șoferul vinovat să părăsească locul faptei, fie că sunt pagube materiale sau nu, ori sunt implicate, sau nu, vieți omenești. Luni, 29 mai, în zona Cazino Mamaia, lângă hotel Condor, un conducător auto, posesor al unui autoturism marca BMW Seria 3, nu a adaptat viteza la condițiile meteorologice, derapând și intrând într-o mașină parcată. Șoferul nu s-a sinchisit să lase măcar un număr de telefon, iar după impact și-a văzut de treaba lui, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acum, este căutat de polițiști.

soferul unui BMW a „patinat“ in Mamaia si a lovit o masina parcata, apoi a fugit

Luni, 29 mai, în zona Cazinoului din Mamaia, lângă hotel Condor, șoferul unui BMW Seria 3 nu a adaptat viteza la condițiile meteo, intrând astfel în derapaj și lovind o mașină parcată. După momentul impactului, conducătorul auto s-a asigurat că poate da cu spatele, iar când traficul i-a permis, a întors mașina și dus a fost. Acum, este căutat de către posesorul mașinii albe, dar și de polițiști.

soferul unui BMW a „patinat“ in Mamaia si a lovit o masina parcata, apoi a fugit

Ce spune legea în astfel de cazuri

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Video


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când: a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale
1
1
Drogalau de asta a fugit
1
1
Tractiune spate, carosabil umed,cauciucuri coapte la mana a treia si super consumate, experienta la sofat 0 % , marlanie 100% !!!
8
1
Ca nu au asigurare este un motiv,mai sunt si cazuri in care shoferi fug de la locul produceri accidentului pentru ca sunt bautzi sau drogati,sau si una si alta,pai daca shoferul asta era beat critza sau drogat si astepta politia acum titlul articolului suna altfel si incadrarea legala era alta,acum chiar daca il prinde nimeni nu poate sa dovedeasca ca la momentul produceri accidentului omul era beat sau drogat.
2
1
Eu iași interzice pe ce-i cu Loganele lor leșinate să mai circule pe străzi. Păi cum adică, vi tu lansat cu Opelul și îți stă în față un amărât de Logan?
2
5
Nu a fost cine stie ce bubuiala dar s-a lasat cu niste zgarieturi cred..Oricum sunt foarte multi care nu au asigurare si de aia fug.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106