REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Soldaţii americani căliţi în lupte, protejaţi pe plaja din Mamaia de Monica

Soldaţii americani căliţi în lupte, protejaţi pe plaja din Mamaia de Monica

Replica API 28 septembrie 2015 | 00:00 320

Nu i-a scăpat din ochi nici o clipă

Nu i-a scăpat din ochi nici o clipă

Locotenentul Monica, US Army

Cei aproximativ 100 de soldaţi americani care au curăţat, sâmbătă, plaja din Mamaia alături de omologii lor români şi alţi voluntari, au avut un „tartor” din cuvântul căruia nu au ieşit nici o clipă. În afară de superiorii direcţi, indiferent de arma din care făceau parte, soldaţii au trebuit să fie mereu supravegheaţi de Monica. Locotenentul Monica a fost desemnată de Departamentul de Stat SUA să aibă în grijă aspectele care ţin de comunicarea cu presa a soldaţilor americani.

Altfel spus, aceştia nu putea răspunde la nici o întrebare fără acordul Monicăi, care îi supraveghea îndeaproape, gata să intervină peste, dacă militarul spunea ceva ce nu trebuia. Locotenentul Monica nu a participat la strângerea de gunoaie de pe plajă, supraveghindu-i fără întrerupere pe soldaţii răspândiţi pe sute de metri pătraţi. Şi-a permis de foarte puţine ori să se relaxeze într-o poziţie de pe loc repaus şi era acceptată cu respect de militari între ei, chiar dacă nici unul nu îndrăznea să intre în vorbă cu ea.

Asta în condiţiile în care tinerii americani s-au distrat de minune, sporovăind în gura mare, dansând pe ritmuri auzite în căşti sau făcându-şi unul altuia glume cazone, precum înţeparea sticlelor de apă pe care le aveau asupra lor cu băţul prevăzut cu un cui în capăt, primit pentru a aduna deşeurile de pe plajă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218