rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se doreşte întocmirea unei liste negre a societăţilor

Solicitare de la primărița din Cumpăna: 'Constructorilor neserioşi să li interzică să mai depună oferte de înscriere la licitaţii'

Sunt o serie de proiecte mari pe care le are în derulare în acest an comuna Cumpăna. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate. Complexul sportiv este aproape finalizat. S-a dat ordinul de începere pentru 64 de apartamente ANL. Sunt însă şi probleme. Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. Pentru a nu se mai ajunge la rezilierea contractelor în timpul desfăşurării lor, primarul ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor, care nu îşi duc lucrările la bun sfârşit.

Patru proiecte pe PNDL

La ora actuală în comuna Cumpăna sunt în derulare patru proiecte pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate.

“Proiectele la care lucrează comuna Cumpăna în acest moment se referă la cele pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi avem creşă - un poriect, grădiniţă - un alt proiect, extindere canalizare şi alimentare cu apă - alt proiect, pietruire şi asfaltare drumuri – alt proiect. Toate sunt contractate, licitate cu ordin de începere a lucrărilor emis. Se lucrează în funcţie de cum permite vremea. Sunt patru proiecte pe PNDL”, a menţionat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

Lucrările la Centrul Multifuncţional de Tinert au fost preluate de alt finanţator

Continuă şi lucrările la Centrul Multifuncţional de Tineret, însă cu alt finanţator. Proiectul început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa a fost preluat de Compania Naţională de Investiţii. “Are comuna în aceleaşi timp în curs de execuţie un centru multifuncţional de tineret, proiect care continuă. A fost început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa şi întrucât, SCIM, constructorul nu a efectuat decât 26% din proiectul de execrciţiu financiar 2007-2013, acum îl continuăm cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii de către Ministerul Dezvoltării Regionale”, a precizat ec. Mariana Gâju. S-a organizat o nouă licitaţie, câştigătoare fiind firma SC Actaeon SRL din Bucureşti, care urmează să continue lucrările nefinalizate de SC SCIM Construct SA.

Se reia licitaţia la grădiniţa “Regina Maria” din Cumpăna

Din cauza legislaţiei, constructorul a refuzat să înceapă lucrarea, care i-a fost predată după un an şi jumătate de la încheierea licitaţiei. “Un alt proiect la care se lucrează acum este proiectul de extindere a grădiniţei Sfânta Maria, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, AFIR. Ministerul Agriculturii este ministerul care gestionează acest proiect. Aici am avut neşansa ca încheierea contractului pentru constructor, tocmai datorită legislaţiei, care nu este bine coroborată, bine fixată, să aibă loc peste un an, un an şi jumătate şi constructorul să refuze să execute lucrarea la nivelul ofertei înaintate în urmă cu un an şi jumătate, ca urmarea a preţurilor crescute atât la manoperă, cât şi la materiale. Am ajuns astfel în situaţia să reluăm procedura de licitaţie. Suntem în procedură de licitaţie”, a explicat primarul ec. Mariana Gâju.

A fost reziliat contractul pentru drumuri încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL

Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL- SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. „Tot în procedură de licitaţie ne aflăm cu un proiect de pieturire şi asfaltare de drumuri de 8 kilometri, unde comuna Cumpăna a reziliat contractul unui constructor, societatea Telor din Bucureşti. La drumuri vorbim de lucrare începută, executată în procent de 20%, şi noi am reziliat contractul, întrucât a depăşit termenele de execuţie, nu are materialele la timp, nu are oamenii la timp”, a explicat şefa autorităţii locale.

Probleme cu firma Telor Invest SRL au întâmpinat şi primarii din localităţile Murfatlar şi Cernavodă. Mai multe detalii regăsiţi accesând următoarele două link-uri:

Citeşte şi https://www.replicaonline.ro/scandal-in-primaria-cernavoda-telor-firma-care-trebuia-sa-puna-pavele-in-centrul-orasului-pusa-la-zid-329734/

Ciştete şi https://www.replicaonline.ro/firma-celor-care-abandonasera-lucrarile-de-la-murfatlar-constransa-sa-le-reia-tot-ei-sunt-nemultumiti-346556/

Listă neagră cu societăţile neserioase

Primarul comunei ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor care nu îşi duc lucrările câştigate la licitaţii la bun sfârşit. “Locuitorii comunelor noastre sau ai localităţilor, oraşelor, municipiilor sau ce suntem noi, nu au de unde să ştie că ne întâlnim cu fel şi fel de societăţi de-a lungul activităţilor, tocmai aceasta trebuie să înţeleagă legiuitorul, Parlamentul, Guvernul, sunt constructori care sunt contestatari de profesie, constructori care sunt neserioşi, acestora să li interzică să-şi mai depună oferte de înscriere la licitaţii, să fie o listă neagră şi noi să avem dreptul să le excludem de la a participa la licitaţii, dacă nu fac aşa ceva, nu au curajul acesta să le spună stop. Noi nu o să putem să ştim cine este cel bun, cine este cel rău. Chiar dacă ştim că este unul care nu a terminat lucrarea în termen, acesta se înscrie şi la a doua licitaţie, chiar dacă eu i-am reziliat contractul. Plătesc firme de avocatură, case de avocatură, care te contestă, se uită şi la o virgulă. Cu ce eşti tu de vină? Aşa se întâmplă în cazul acesta, unde eu am un drum spre campusul şcolar”, a explicat ec. Mariana Gâju.

Complexul sportiv, pe ultima sută de metri

Comuna Cumpăna are spre finalizare şi proiectul de consturire complex sportiv, finanţat de Compania Naţională de Investiţii. “Lucrarea are termen la sfârştiul lunii martie, urmează să începem să funcţionăm pe acel stadion. Aşteptăm ca vremea să ne permită să facem recepţia finală. Recepţia parţială a fost executată pe etape”, a menţionat ec. Mariana Gâju.

Vor fi construite 64 de apartamente ANL

“În aceleaşi timp, în comuna Cumpăna a fost predat amplasamentul şi dat ordinul de începere, licitaţia s-a ţinut la Bucureşti, pentru consturirea a 64 de apartamente ANL, finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv prin Agenţia Naţională de Investiţii”, a mai afirmat ec. Mariana Gâju.

Camelia MATEI

vineri, 22 februarie 20191113
Comentarii

00Ptr Asfalt(22 feb 18:22)
Ce sume vreti ptr contractele in derulare? Va spun eu, valoarea contractului si daca va iese..... inca juma! Muie patroane!
00Zugravu(22 feb 16:25)
a. Bravo replica
00Escu(22 feb 15:52)
Doamna vreti sa spuneti ca daca P S D va timite o firma dv.aveti curaj sa o refuzati motivat.
02localnic(22 feb 12:45)
Ce-a mai urata comuna plina de ciori, plina de gropi, strazi neasfaltate, noroc cu Constantenii care s-au mutat in comuna si au aparut case frumoase, atat, ca de primarita...doar gura de ea, de cand a disparut taticul Constantinescu ...
12Si psd sa stabileasca(22 feb 12:05)
Seriozitatea firmelor
03ASFALT DOBROGEA(22 feb 09:58)
PRIMARUL POATE DA CERTIFICAT NEGATIV SI 3 ANI ACEASTA FIRMA NESERIOASA NU MAI POATE PARTICIPA LA LICITATII. NU TREBUIE SA INVENTEZE ALTE LEGI SI ALTE LISTE NEGRE .
mai mult...Replica
23 mar 12:10ReplicaAccident rutier în Mamaia, în zona restaurantului On Plonge. O persoană este rănită! VIDEO

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la intrare în stațiunea Mamaia, în zona restaurantului On...487

23 mar 00:00ReplicaCIRCULAȚIA PE STRADA PANDURULUI, BLOCATĂ: CE I-AU REPROȘAT CONSTĂNȚENII LUI FĂGĂDĂU! VIDEO2617
23 mar 00:00ReplicaContractul pentru construirea blocului ANL din Cumpăna, oferit unui politician din Vrancea924
23 mar 00:00ReplicaVEȘTI PENTRU PĂRINȚI! Spitalul Județean Constanța va avea NEUROLOGIE PEDIATRICĂ!

Aprobarea consilierilor județeni este singurul element care mai lipsește pentru înființarea Compartimentului de...885

23 mar 00:00ReplicaCondamnat! Agentul de pază al unui supermarket a luat la bătaie un liceean967
23 mar 00:00ReplicaÎncă o LICITAȚIE PUBLICĂ pentru tonetele de înghețată și pop-corn din oraș!485
23 mar 00:00ReplicaConsiliul Judeţean Constanţa a împărțit bani localităţilor!

Consilierii judeţeni constănţeni au fost convocaţi, vineri, 22 martie a.c., într-o şedinţă extraordinară a...780

23 mar 03:20ReplicaFirma din doarul ȘPĂGII fostului manager Dănuț Căpățână vrea din nou în afaceri cu unitatea medicală582
23 mar 00:00ReplicaIată cine se ocupă de lucrările de reparații ale jardinierelor din Constanța387
23 mar 00:00ReplicaESTE NEVOIE DE SÂNGE! Apel pentru salvarea vieții fostului administrator al Campusului Universității 'Ovidius'

Fostul administrator al Campusului A al Universității „Ovidius” Constanța, Nicolae Tocia, este internat în...515

23 mar 01:57ReplicaȘofer al RATC agresat pe bulevardul 1 Mai de mai mulți romi! DETALII IMPORTANTE3003
23 mar 01:59ReplicaSIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Câți elevi de 10 are Constanța!2444
Vremea
13.9°7.2° - 13.9° sâmbătă, 23 martie 2019
câțiva noriUmiditate: 83%
Vânt: 7.76 m/s din
Presiune: 1024.56 milibari

Loto
6/495810272830
5/4021118262923
joker4111429356
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 mar 00:00SportSimona Halep - Taylor Townsend: 6-1, 6-3. Calificare în turul trei la Miami!

Fostul lider WTA nu a avut nici o emoție în meciul de la Miami. Simona Halep a încheiat partida într-o oră și trei...257

23 mar 00:00SportRezultatele din preliminariile Euro-2020

Reprezentativa Angliei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, selecţionata Cehiei, în prima etapă a...266

23 mar 00:00SportMonica Niculescu, victorie mare cu Muguruza, la Miami. Românca merge în turul 3 după un meci fabulos

Monica Niculescu a reuşit una dintre cele mai importante victorii din ultimul timp. Sportiva noastră s-a calificat în...299

23 mar 00:00SportBianca Andreescu s-a calificat fără emoții în turul 3 la Miami

Canadianca cu origini române nu a mai repetat thrillerul de noaptea trecută, când a fost nevoită să revină de la...295

Local
23 mar 03:45LocalSe deschide sezonul croazierelor în Portul Constanța

Nava fluvială River Adagio sosește duminică, 24 martie 2019, ora 13, în Portul Constanța, fiind prima navă de...446

23 mar 02:39LocalAccident rutier cu 3 mașini implicate!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri pe strada Aamclisi din Constanța, acolo unde a avut loc...1251

23 mar 02:18LocalVideo. ATV în FLĂCĂRI, la Corbu. Conducătorul auto, RĂNIT!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri, 22 martie, la Corbu, în fața Stației Midia, după...2016

23 mar 02:17LocalA fost găsit cadavrul tânărului care s-a aruncat de pe pod, la Cernavodă, în decembrie!

La sfârșitul anului trecut, mai exact pe 27 decembrie, un tânăr s-a aruncat de pe podul de la Cernavodă, fără...5030

23 mar 03:35LocalANPC avertizează! Aveți grijă ce PEȘTE cumpărați!

Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorii Bunei Vestiri și a Floriilor. Având în vedere consumul...1443

23 mar 03:44LocalŞoferi băuţi, prinşi la volan de poliţiştii constănțeni

...476

23 mar 03:42LocalBănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, depistat de poliţiştii constănțeni

Urmare a comiterii unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă în perioada 20 - 26 decembrie 2018, polițiștii...254

23 mar 03:41LocalHoț de meserie, la 56 de ani! Raza de acțiune: autobuze RATC

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și a unei percheziții domiciliare,...451

23 mar 03:42LocalORA PĂMÂNTULUI. Peste 200 de copii de la Cantus Mundi vor cânta în fața Casei de Cultură Constanța

Peste 200 de copii din corurile programului național Cantus Mundi vor marca, la Constanța, Ora Pământului, cântând...229

23 mar 02:27LocalDoliu la IPJ Constanța! Un polițist a încetat din viață

IPJ este în doliu! Ajutorul șefulului de post de la Poliția Ciobanu a murit. ”Cu profundă tristețe și regrete...4225

Politică
23 mar 03:48PoliticăHârşova: Primarul Viorel Ionescu organizează întâlniri cu cetăţenii

Pentru o mai bună și eficientă gospodărire a orașului Hârşova, primarul Viorel Ionescu a inițiat seria de...320

23 mar 02:27PoliticăConsilierii locali municipali, convocaţi în şedinţă! Iată ce se va discuta!

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 martie 2019, ora 12.00, în...994

23 mar 04:46PoliticăAdministraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile privind referendumul

Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu...259

23 mar 03:49PoliticăGuvernul anunță o nouă ordonanță de urgență

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anuntat, vineri, ca...449

23 mar 03:46PoliticăGabriela Firea a fost OPERATĂ de urgență: Am trecut printr-un moment foarte greu

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru...646

23 mar 03:35PoliticăPNL îl SPULBERĂ pe Tudorel Toader, după ce acesta a început să CENZUREZE jurnaliștii: Așa s-au instalat dictaturile

Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, susține că decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a...266

23 mar 03:36PoliticăInfracțiuni de corupție! Fostul primar din Limanu contestă decizia de condamnare

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de secretarul...707

23 mar 03:38PoliticăLICITAȚIE pentru tonetele din stațiunea Mamaia, pentru vara lui 2019!

Comercianții interesați să desfășoare activități cu caracter temporar, în sezonul estival 2019, în stațiunea...667

23 mar 03:31PoliticăConsiliul Local Valu lui Traian, convocat în ședință! Iată ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul Local Valu lui Traian este convocat în ședință ordinară, care se va desfășura miercuri, 27 martie a.c.,...459

23 mar 03:52PoliticăDupă gafa lui Klaus Iohannis, Traian Băsescu vine cu soluția pentru unirea României cu Republica Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că Republica Moldova se poate uni cu România pe „cale...494

Monden
23 mar 00:00MondenPhoenix renaște cu ajutorul lui Marcel Iureș! Actorul înregistrează cu Nicu Covaci & Co. o nouă melodie a trupei

Marcel Iureș și Nicu Covaci, două dintre valorile noastre culturale, pregătesc o colaborare inedită. Marele actor a...199

23 mar 00:00MondenCabral a renunțat la barbă. Cum arată acum realizatorul tv

Cabral a avut parte de o transformare spectaculoasă de look. Realizatorul tv a renunțat la barbă, după mult timp și...213

23 mar 18:14MondenȚinuta purtată de Giulia Anghelescu la premiile Gopo, comentată dur de Iulia Albu. „A aterizat înfășurată într-un parasolar pentru parbriz”

Iulia Albu a criticat în termeni duri apariția pe care cântăreața Giulia Anghelescu a avut-o la Premiile Gopo 2019,...214

23 mar 00:00MondenVali Bărbulescu a fost eliminat de la Ferma 2019. S-a duelat cu Silviu Țolu

Ediția de joi, 21 martie, a emisiunii „Ferma” a adus cu sine o nouă eliminare. În urma duelului dintre Vali...201

23 mar 00:00MondenSărutări pătimaşe la Ferma 2019. Brigitte Năstase a cedat avansurilor lui Florin Pastramă

Spectacol total oferit de Brigitte Năstase la Ferma 2019. După scenele repetate în care fosta soţie a lui Ilie...270

23 mar 00:00MondenTataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii”

Tataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii. E o altă...265

23 mar 00:00MondenBarbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care-l acuză pe Michael Jackson de abuzuri sexuale

Cunoscuta actriţă şi cântăreaţă Barbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care l-au acuzat pe...186

23 mar 00:00MondenFilmul horror „Us“ se lansează în cinematografele americane cu ambiţia de a ocupa primul loc în box-office

Filmul horror „Us“, cu Lupita Nyong'o în fruntea distribuţiei, este principala lansare din cinematografele...178

23 mar 00:00Monden„The Blueprint“, albumul lui Jay-Z din 2001, inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american

Cel de-al şaselea album al lui Jay-Z, "The Blueprint" (2001), a fost inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american...162

22 mar 00:00MondenAndreea Bălan, operată din nou de urgență. Hemoragie şi complicaţii după cezariană

Andreea Bălan (34 de ani) are în continuare probleme de sănătate, după ce pe 4 martie, în urma operaţiei de...506

Mapamond
23 mar 18:14MapamondFranţa: „Vestele galbene“ au interdicţie sâmbătă pe Champs-Elysées şi în împrejurimile sale

Manifestaţiile 'vestelor galbene' vor fi interzise sâmbătă la Paris pe bulevardul Champs-Elysées şi în...175

23 mar 00:00MapamondBrexit: O petiţie împotriva ieşirii din UE a adunat peste un milion de semnături în Regatul Unit

O petiţie online care cere guvernului britanic să renunţe la Brexit a depăşit joi cifra de un milion de semnături,...180

23 mar 00:00MapamondTrump afirmă că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului...172

23 mar 00:00MapamondErdogan cere combaterea islamofobiei la fel ca în cazul antisemitismului după Holocaust

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat vineri, la Istanbul, un apel la combaterea ''urii contra islamului''...170

23 mar 00:00MapamondFidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul...177

23 mar 00:00MapamondExplozie într-o uzină din China: bilanţul urcă la 44 de morţi

Explozia produsă joi într-o uzină chimică din estul Chinei a făcut cel puţin 44 de morţi, potrivit unui nou...161

23 mar 00:00MapamondAtacuri în Noua Zeelandă: Sute de neo-zeelandezi au contactat poliţia pentru a restitui armele

Sute de neo-zeelandezi au început demersurile pentru a restitui armele deţinute, în urma deciziei luate de...184

23 mar 00:00MapamondIncident armat la Utrecht: Suspectul de comiterea atacului soldat cu trei morţi şi-a recunoscut vinovăţia

Bărbatul suspectat de uciderea a trei oameni într-un atac armat comis într-un tramvai din Utrecht la începutul...186

23 mar 00:00MapamondO grenadă a fost lansată asupra consulatului Federaţiei Ruse la Atena

O grenadă a fost lansată vineri dimineaţa în curtea consulatului Federaţiei Ruse la Atena, însă fără ca aceasta...178

23 mar 00:00MapamondNoua Zeelandă: La o săptămână de la atacul asupra moscheilor, multe femei au purtat văl în semn de solidaritate cu musulmanii

Un mare număr de femei din Noua Zeelandă, între care jurnaliste şi prezentatoare de televiziune, şi-au acoperit...181

Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2470

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...462

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...580

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1320

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...634

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...780

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...952

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1654

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1181

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...915