rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se doreşte întocmirea unei liste negre a societăţilor

Solicitare de la primărița din Cumpăna: 'Constructorilor neserioşi să li interzică să mai depună oferte de înscriere la licitaţii'

Sunt o serie de proiecte mari pe care le are în derulare în acest an comuna Cumpăna. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate. Complexul sportiv este aproape finalizat. S-a dat ordinul de începere pentru 64 de apartamente ANL. Sunt însă şi probleme. Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. Pentru a nu se mai ajunge la rezilierea contractelor în timpul desfăşurării lor, primarul ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor, care nu îşi duc lucrările la bun sfârşit.

Patru proiecte pe PNDL

La ora actuală în comuna Cumpăna sunt în derulare patru proiecte pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate.

“Proiectele la care lucrează comuna Cumpăna în acest moment se referă la cele pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi avem creşă - un poriect, grădiniţă - un alt proiect, extindere canalizare şi alimentare cu apă - alt proiect, pietruire şi asfaltare drumuri – alt proiect. Toate sunt contractate, licitate cu ordin de începere a lucrărilor emis. Se lucrează în funcţie de cum permite vremea. Sunt patru proiecte pe PNDL”, a menţionat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

Lucrările la Centrul Multifuncţional de Tinert au fost preluate de alt finanţator

Continuă şi lucrările la Centrul Multifuncţional de Tineret, însă cu alt finanţator. Proiectul început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa a fost preluat de Compania Naţională de Investiţii. “Are comuna în aceleaşi timp în curs de execuţie un centru multifuncţional de tineret, proiect care continuă. A fost început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa şi întrucât, SCIM, constructorul nu a efectuat decât 26% din proiectul de execrciţiu financiar 2007-2013, acum îl continuăm cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii de către Ministerul Dezvoltării Regionale”, a precizat ec. Mariana Gâju. S-a organizat o nouă licitaţie, câştigătoare fiind firma SC Actaeon SRL din Bucureşti, care urmează să continue lucrările nefinalizate de SC SCIM Construct SA.

Se reia licitaţia la grădiniţa “Regina Maria” din Cumpăna

Din cauza legislaţiei, constructorul a refuzat să înceapă lucrarea, care i-a fost predată după un an şi jumătate de la încheierea licitaţiei. “Un alt proiect la care se lucrează acum este proiectul de extindere a grădiniţei Sfânta Maria, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, AFIR. Ministerul Agriculturii este ministerul care gestionează acest proiect. Aici am avut neşansa ca încheierea contractului pentru constructor, tocmai datorită legislaţiei, care nu este bine coroborată, bine fixată, să aibă loc peste un an, un an şi jumătate şi constructorul să refuze să execute lucrarea la nivelul ofertei înaintate în urmă cu un an şi jumătate, ca urmarea a preţurilor crescute atât la manoperă, cât şi la materiale. Am ajuns astfel în situaţia să reluăm procedura de licitaţie. Suntem în procedură de licitaţie”, a explicat primarul ec. Mariana Gâju.

A fost reziliat contractul pentru drumuri încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL

Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL- SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. „Tot în procedură de licitaţie ne aflăm cu un proiect de pieturire şi asfaltare de drumuri de 8 kilometri, unde comuna Cumpăna a reziliat contractul unui constructor, societatea Telor din Bucureşti. La drumuri vorbim de lucrare începută, executată în procent de 20%, şi noi am reziliat contractul, întrucât a depăşit termenele de execuţie, nu are materialele la timp, nu are oamenii la timp”, a explicat şefa autorităţii locale.

Probleme cu firma Telor Invest SRL au întâmpinat şi primarii din localităţile Murfatlar şi Cernavodă. Mai multe detalii regăsiţi accesând următoarele două link-uri:

Citeşte şi https://www.replicaonline.ro/scandal-in-primaria-cernavoda-telor-firma-care-trebuia-sa-puna-pavele-in-centrul-orasului-pusa-la-zid-329734/

Ciştete şi https://www.replicaonline.ro/firma-celor-care-abandonasera-lucrarile-de-la-murfatlar-constransa-sa-le-reia-tot-ei-sunt-nemultumiti-346556/

Listă neagră cu societăţile neserioase

Primarul comunei ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor care nu îşi duc lucrările câştigate la licitaţii la bun sfârşit. “Locuitorii comunelor noastre sau ai localităţilor, oraşelor, municipiilor sau ce suntem noi, nu au de unde să ştie că ne întâlnim cu fel şi fel de societăţi de-a lungul activităţilor, tocmai aceasta trebuie să înţeleagă legiuitorul, Parlamentul, Guvernul, sunt constructori care sunt contestatari de profesie, constructori care sunt neserioşi, acestora să li interzică să-şi mai depună oferte de înscriere la licitaţii, să fie o listă neagră şi noi să avem dreptul să le excludem de la a participa la licitaţii, dacă nu fac aşa ceva, nu au curajul acesta să le spună stop. Noi nu o să putem să ştim cine este cel bun, cine este cel rău. Chiar dacă ştim că este unul care nu a terminat lucrarea în termen, acesta se înscrie şi la a doua licitaţie, chiar dacă eu i-am reziliat contractul. Plătesc firme de avocatură, case de avocatură, care te contestă, se uită şi la o virgulă. Cu ce eşti tu de vină? Aşa se întâmplă în cazul acesta, unde eu am un drum spre campusul şcolar”, a explicat ec. Mariana Gâju.

Complexul sportiv, pe ultima sută de metri

Comuna Cumpăna are spre finalizare şi proiectul de consturire complex sportiv, finanţat de Compania Naţională de Investiţii. “Lucrarea are termen la sfârştiul lunii martie, urmează să începem să funcţionăm pe acel stadion. Aşteptăm ca vremea să ne permită să facem recepţia finală. Recepţia parţială a fost executată pe etape”, a menţionat ec. Mariana Gâju.

Vor fi construite 64 de apartamente ANL

“În aceleaşi timp, în comuna Cumpăna a fost predat amplasamentul şi dat ordinul de începere, licitaţia s-a ţinut la Bucureşti, pentru consturirea a 64 de apartamente ANL, finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv prin Agenţia Naţională de Investiţii”, a mai afirmat ec. Mariana Gâju.

Camelia MATEI

vineri, 22 februarie 20191453
Comentarii

00Ptr Asfalt(22 feb 18:22)
Ce sume vreti ptr contractele in derulare? Va spun eu, valoarea contractului si daca va iese..... inca juma! Muie patroane!
00Zugravu(22 feb 16:25)
a. Bravo replica
00Escu(22 feb 15:52)
Doamna vreti sa spuneti ca daca P S D va timite o firma dv.aveti curaj sa o refuzati motivat.
02localnic(22 feb 12:45)
Ce-a mai urata comuna plina de ciori, plina de gropi, strazi neasfaltate, noroc cu Constantenii care s-au mutat in comuna si au aparut case frumoase, atat, ca de primarita...doar gura de ea, de cand a disparut taticul Constantinescu ...
12Si psd sa stabileasca(22 feb 12:05)
Seriozitatea firmelor
03ASFALT DOBROGEA(22 feb 09:58)
PRIMARUL POATE DA CERTIFICAT NEGATIV SI 3 ANI ACEASTA FIRMA NESERIOASA NU MAI POATE PARTICIPA LA LICITATII. NU TREBUIE SA INVENTEZE ALTE LEGI SI ALTE LISTE NEGRE .
mai mult...Replica
7 iul 00:22ReplicaEXCLUSIV! 3.000 de lei COSTĂ OBȚINEREA unui PERMIS de CONDUCERE FALS, în Constanța!

Țara noastră nu stă deloc bine la capitolul accidente rutiere și nici în privința persoanelor care își pierd...1779

7 iul 00:22ReplicaTERASA ROMÂNEASCĂ din zona CAZINO MAMAIA va fi DEMOLATĂ!1751
7 iul 00:23ReplicaCIRCUL Bellucci a dat DRUMUL la SPECTACOLE fără AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu406
7 iul 00:23ReplicaSTELIAN ION, ÎNTÂLNIRI FĂRĂ CONCLUZII pentru UNIFICAREA DREPTEI

Reprezentanții USR, PLUS și Alianței Național Țărăniste și-au dat mâna și au făcut oficial primul pas pentru...432

7 iul 00:42Replica'INFLAȚIE' de ASISTENTE TV pe LITORALUL ROMÂNESC1164
7 iul 00:25ReplicaOBICEIURILE unui POLIȚIST: MESE PLĂTITE de INCULPAȚI și ȘPĂGI ca să ÎNCHIDĂ OCHII!1155
7 iul 00:00ReplicaNache, de la City Protect, a PIERDUT contractul cu Apele Române!

În urmă cu mai bine de două luni, mai exact pe 27 aprilie a.c., Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral...590

7 iul 00:00ReplicaCRIMĂ în CONSTANȚA! Victima găsită de FIU, în fața CASEI1522
7 iul 00:00ReplicaCâți CONSTĂNȚENI infectați cu COVID au fost EXTERNAȚI din SPITALE?633
7 iul 00:00ReplicaGeorge Vișan: Sunt LIBERALI care vor VOTA moțiunea de cenzură!

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură care...352

7 iul 00:50ReplicaSCANDAL pe BANI la Consiliul Județean: ‘Asta-i GOLĂNIE!’478
7 iul 00:00ReplicaFilipescu de la Pro România a descoperit VINOVATUL pentru DEZASTRUL de la Evaluarea Națională362
Vremea
24.3°24.3° - 26° marţi, 7 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 2.37 m/s
Presiune: 1003 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 iul 23:57Sport​Liga 1, play-out: Chindia Târgoviște vs Hermannstadt 0-1

Formaţia FC Hermannstadt a obţinut a doua victorie consecutivă, după ce a învins, luni, în deplasare, cu scorul de...184

7 iul 00:00SportGlasgow Rangers va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al Scoţiei în deplasare cu Aberdeen

Glasgow Rangers, echipa internaţionalului român Ianis Hagi, va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al...196

7 iul 00:00SportDan Alexa, despre Rapid: 'Cea mai dezavantajată echipă de absenţa publicului suntem noi. Aveam cea mai mare forţă din punctul ăsta de vedere'

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Dan Alexa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online, că...179

7 iul 00:00SportRoger Federer a recunoscut că îi lipseşte turneul de la Wimbledon

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer a recunoscut, luni, că îi lipseşte turneu de la Wimbledon, după ce...165

Local
7 iul 00:01LocalFemeie de 71 de ani, ACCIDENTATĂ pe TRECEREA de PIETONI

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 6 iulie, pe bulevardul I.C. Brătianu din...758

7 iul 00:00LocalATENȚIE! CONTINUĂ lucrările de ASFALTARE pe bulevardul TOMIS

Primăria Constanţa a finalizat prima etapă de reabilitare a tronsonului de carosabil cuprins între strada Poporului...1056

7 iul 23:59LocalIncendiu la o magazie din localitatea Lazu

441

7 iul 00:05LocalPartenerul de SCANDAL al lui Lupu de la Costinești s-a PREZENTAT la POLIȚIE!

Partenerul de scandal al lui Cristian Lupu, fiind vorba de un bprbat de 42 de ani, din Suceava, s-a prezentat la sediul...2239

7 iul 00:02LocalRAZII și AMENZI pentru NERESPECTAREA NORMELOR: MĂȘTI și DISTANȚARE!

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...1136

7 iul 00:02LocalIncendiu în Neptun

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 6 iulie, în localitatea Neptun, acolo unde a...472

7 iul 23:59LocalA fost semnat contractul 'Îmbunătățirea mobilității între Gara CFR și stațiunea Mamaia'

În data de 17 februarie 2020 a fost semnat de către Unitatea Administrativă Teritorială Municipiul Constanța, în...683

7 iul 23:58LocalÎncă un VAL de ȘOFERI PENALI pe străzile de la malul mării

Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie, la data de 5 iulie a.c., în jurul orei 22.55, au depistat un...487

7 iul 23:58LocalTrei persoane, ÎNCĂTUȘATE de POLIȚIȘTI în MAMAIA

745

Politică
7 iul 00:00PoliticăOrban: Sunt semnatar al iniţiativei 'Fără penali'; sprijinim orice proiect care include integritatea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la ''Ora prim-ministrului'', în plenul Camerei Deputaţilor, că este...170

7 iul 00:00PoliticăPonta către Orban: Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti

Liderilor deputaţilor Pro Europa, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul Orban a reuşit ''să ucidă'' toate...197

7 iul 00:00PoliticăOrban: Hoţul, adică PSD, strigă hoţii; nu am luat niciodată niciun capăt de aţă

173

7 iul 00:00PoliticăRoman: Cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD,...177

7 iul 00:00PoliticăCiolacu către Orban: De patru luni vă spunem clar şi răspicat - guvernaţi, nu mai furaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că premierul Ludovic Orban trebuia să fie...183

7 iul 00:00PoliticăOrban: PSD caută să facă legături fără fundament între mine şi activitatea unei societăţi a statului

172

Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4495

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6123

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4391

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5494

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3615

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3182

Monden
7 iul 00:00MondenCharlie Sheen a sărbătorit un an de când s-a lăsat de fumat de Ziua Americii. Actorul le-a vorbit plămânilor lui

Charlie Sheen, în vârstă de 54 de ani, a sărbătorit la 4 iulie 2020, un an de când s-a lăsat de fumat. Actorul...188

7 iul 00:00MondenViaţa secretă a lui Lady Di: a fost bonă, s-a căsătorit cu iubitul surorii ei şi şi-a petrecut luna de miere într-un loc pe care îl ura

În urmă cu mai bine de 20 de ani, întreaga lume era în doliu după tragicul accident în care Prinţesa Diana şi-a...245

7 iul 00:00MondenActorul Nick Cordero a murit infectat cu coronavirus

189

7 iul 00:00MondenElton John, celebrat de Monetăria Regală a Marii Britanii printr-o monedă comemorativă

Elton John a devenit luni al doilea artist onorat de The Royal Mint, Monetăria Regală a Marii Britanii, printr-o...166

7 iul 20:23MondenCompozitorul italian Ennio Morricone a murit

Compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a transmis luni ANSA Newswire,...172

7 iul 00:00MondenStuart Cornfeld, producătorul comediei de succes ''Zoolander'', a murit la vârsta de 67 de ani

157

Mapamond
7 iul 00:00MapamondPeste 200 de specialişti susţin că noul coronavirus circulă prin aer şi solicită OMS modificarea recomandărilor

Peste 200 de cercetători susţin că există dovezi conform cărora noul coronavirus poate persista în aer şi infecta...194

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: Cu aproape 700.000 de cazuri, India urcă pe locul trei mondial la contaminări

India a urcat pe locul al treilea în clasamentul ţărilor lumii ca număr de infectări cu coronavirusul de tip nou...164

7 iul 00:00MapamondChina: Alertă de ciumă bubonică după descoperirea unui caz suspect în nordul ţării

177

7 iul 00:00MapamondUn avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului

Un avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului, a anunţat duminică Ministerul Apărării...172

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: 39.379 de noi cazuri în 24 de ore în SUA

Statele Unite au înregistrat 39.379 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit bilanţului publicat duminică de...162

7 iul 00:00MapamondIran: Daune importante la instalaţia nucleară din Natanz, în urma unui incendiu

166

Sănătate
7 iul 00:00SănătateRemedii naturale pentru candidoză: eficiență și modalități de utilizare

Odată cu încălzirea vremii, simptomele candidozei vaginale sau peniene pot deveni din ce în ce mai supărătoare,...179

7 iul 00:00SănătateNoul coronavirus poate da complicații severe în rândul diabeticilor

În contextul creșterii, din nou, a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 pe plan global, cercetătorii aduc la lumină...171

7 iul 00:00SănătateStudiu: Antihipertensivele ajută la prelungirea vieții bolnavilor

176

7 iul 00:00SănătateDe ce să bei ceai verde în fiecare zi

Renunță la băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite și înlocuiește-le cu ceai verde! Această băutură...186

7 iul 19:40SănătateBăutura din 7 ingrediente care elimină INFECȚIA și INFLAMAȚIA

Infecția din organism, în cazul în care este minoră, poate fi tratată în mod natural, fără medicamente, cu...185

7 iul 00:00SănătateBaia relaxantă de seară: săruri și uleiuri care te ajută să dormi mai bine

Somnul tău poate fi mai odihnitor dacă îți faci, înainte de culcare, o baie relaxantă, cu uleiuri și săruri care...154

7 iul 19:18SănătateStudiu: Ketamina poate combate efectele depresiei severe

Depresia severă are efecte negative asupra vieții persoanei afectate și a celor dragi. Un studiu¹ recent sugerează...158

7 iul 00:00SănătateManometria esofagiană - când este recomandată

Manometria esofagiană este un test utilizat pentru a diagnostica problemele esofagului, cum ar fi acalazia sau...170

7 iul 00:00SănătateInstinctul: ar trebui să-l ascultăm sau nu?

172

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT