REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Solicitare de la primărița din Cumpăna: 'Constructorilor neserioşi să li interzică să mai depună oferte de înscriere la licitaţii'

Solicitare de la primărița din Cumpăna: 'Constructorilor neserioşi să li interzică să mai depună oferte de înscriere la licitaţii'

Replica API 22 februarie 2019 | 00:00 389

Se doreşte întocmirea unei liste negre a societăţilor

Se doreşte întocmirea unei liste negre a societăţilor

Sunt o serie de proiecte mari pe care le are în derulare în acest an comuna Cumpăna. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate. Complexul sportiv este aproape finalizat. S-a dat ordinul de începere pentru 64 de apartamente ANL. Sunt însă şi probleme. Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. Pentru a nu se mai ajunge la rezilierea contractelor în timpul desfăşurării lor, primarul ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor, care nu îşi duc lucrările la bun sfârşit.

Patru proiecte pe PNDL

La ora actuală în comuna Cumpăna sunt în derulare patru proiecte pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate.

“Proiectele la care lucrează comuna Cumpăna în acest moment se referă la cele pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi avem creşă - un poriect, grădiniţă - un alt proiect, extindere canalizare şi alimentare cu apă - alt proiect, pietruire şi asfaltare drumuri – alt proiect. Toate sunt contractate, licitate cu ordin de începere a lucrărilor emis. Se lucrează în funcţie de cum permite vremea. Sunt patru proiecte pe PNDL”, a menţionat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

Lucrările la Centrul Multifuncţional de Tinert au fost preluate de alt finanţator

Continuă şi lucrările la Centrul Multifuncţional de Tineret, însă cu alt finanţator. Proiectul început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa a fost preluat de Compania Naţională de Investiţii. “Are comuna în aceleaşi timp în curs de execuţie un centru multifuncţional de tineret, proiect care continuă. A fost început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa şi întrucât, SCIM, constructorul nu a efectuat decât 26% din proiectul de execrciţiu financiar 2007-2013, acum îl continuăm cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii de către Ministerul Dezvoltării Regionale”, a precizat ec. Mariana Gâju. S-a organizat o nouă licitaţie, câştigătoare fiind firma SC Actaeon SRL din Bucureşti, care urmează să continue lucrările nefinalizate de SC SCIM Construct SA.

Se reia licitaţia la grădiniţa “Regina Maria” din Cumpăna

Din cauza legislaţiei, constructorul a refuzat să înceapă lucrarea, care i-a fost predată după un an şi jumătate de la încheierea licitaţiei. “Un alt proiect la care se lucrează acum este proiectul de extindere a grădiniţei Sfânta Maria, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, AFIR. Ministerul Agriculturii este ministerul care gestionează acest proiect. Aici am avut neşansa ca încheierea contractului pentru constructor, tocmai datorită legislaţiei, care nu este bine coroborată, bine fixată, să aibă loc peste un an, un an şi jumătate şi constructorul să refuze să execute lucrarea la nivelul ofertei înaintate în urmă cu un an şi jumătate, ca urmarea a preţurilor crescute atât la manoperă, cât şi la materiale. Am ajuns astfel în situaţia să reluăm procedura de licitaţie. Suntem în procedură de licitaţie”, a explicat primarul ec. Mariana Gâju.

A fost reziliat contractul pentru drumuri încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL

Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL- SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. „Tot în procedură de licitaţie ne aflăm cu un proiect de pieturire şi asfaltare de drumuri de 8 kilometri, unde comuna Cumpăna a reziliat contractul unui constructor, societatea Telor din Bucureşti. La drumuri vorbim de lucrare începută, executată în procent de 20%, şi noi am reziliat contractul, întrucât a depăşit termenele de execuţie, nu are materialele la timp, nu are oamenii la timp”, a explicat şefa autorităţii locale.

Probleme cu firma Telor Invest SRL au întâmpinat şi primarii din localităţile Murfatlar şi Cernavodă. Mai multe detalii regăsiţi accesând următoarele două link-uri:

Citeşte şi https://www.replicaonline.ro/scandal-in-primaria-cernavoda-telor-firma-care-trebuia-sa-puna-pavele-in-centrul-orasului-pusa-la-zid-329734/

Ciştete şi https://www.replicaonline.ro/firma-celor-care-abandonasera-lucrarile-de-la-murfatlar-constransa-sa-le-reia-tot-ei-sunt-nemultumiti-346556/

Listă neagră cu societăţile neserioase

Primarul comunei ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor care nu îşi duc lucrările câştigate la licitaţii la bun sfârşit. “Locuitorii comunelor noastre sau ai localităţilor, oraşelor, municipiilor sau ce suntem noi, nu au de unde să ştie că ne întâlnim cu fel şi fel de societăţi de-a lungul activităţilor, tocmai aceasta trebuie să înţeleagă legiuitorul, Parlamentul, Guvernul, sunt constructori care sunt contestatari de profesie, constructori care sunt neserioşi, acestora să li interzică să-şi mai depună oferte de înscriere la licitaţii, să fie o listă neagră şi noi să avem dreptul să le excludem de la a participa la licitaţii, dacă nu fac aşa ceva, nu au curajul acesta să le spună stop. Noi nu o să putem să ştim cine este cel bun, cine este cel rău. Chiar dacă ştim că este unul care nu a terminat lucrarea în termen, acesta se înscrie şi la a doua licitaţie, chiar dacă eu i-am reziliat contractul. Plătesc firme de avocatură, case de avocatură, care te contestă, se uită şi la o virgulă. Cu ce eşti tu de vină? Aşa se întâmplă în cazul acesta, unde eu am un drum spre campusul şcolar”, a explicat ec. Mariana Gâju.

Complexul sportiv, pe ultima sută de metri

Comuna Cumpăna are spre finalizare şi proiectul de consturire complex sportiv, finanţat de Compania Naţională de Investiţii. “Lucrarea are termen la sfârştiul lunii martie, urmează să începem să funcţionăm pe acel stadion. Aşteptăm ca vremea să ne permită să facem recepţia finală. Recepţia parţială a fost executată pe etape”, a menţionat ec. Mariana Gâju.

Vor fi construite 64 de apartamente ANL

“În aceleaşi timp, în comuna Cumpăna a fost predat amplasamentul şi dat ordinul de începere, licitaţia s-a ţinut la Bucureşti, pentru consturirea a 64 de apartamente ANL, finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv prin Agenţia Naţională de Investiţii”, a mai afirmat ec. Mariana Gâju.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sume vreti ptr contractele in derulare? Va spun eu, valoarea contractului si daca va iese..... inca juma! Muie patroane!
0
0
a. Bravo replica
0
0
Doamna vreti sa spuneti ca daca P S D va timite o firma dv.aveti curaj sa o refuzati motivat.
0
0
Ce-a mai urata comuna plina de ciori, plina de gropi, strazi neasfaltate, noroc cu Constantenii care s-au mutat in comuna si au aparut case frumoase, atat, ca de primarita...doar gura de ea, de cand a disparut taticul Constantinescu ...
2
0
Seriozitatea firmelor
2
1
PRIMARUL POATE DA CERTIFICAT NEGATIV SI 3 ANI ACEASTA FIRMA NESERIOASA NU MAI POATE PARTICIPA LA LICITATII. NU TREBUIE SA INVENTEZE ALTE LEGI SI ALTE LISTE NEGRE .
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102