rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 30 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se doreşte întocmirea unei liste negre a societăţilor

Solicitare de la primărița din Cumpăna: 'Constructorilor neserioşi să li interzică să mai depună oferte de înscriere la licitaţii'

Sunt o serie de proiecte mari pe care le are în derulare în acest an comuna Cumpăna. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate. Complexul sportiv este aproape finalizat. S-a dat ordinul de începere pentru 64 de apartamente ANL. Sunt însă şi probleme. Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. Pentru a nu se mai ajunge la rezilierea contractelor în timpul desfăşurării lor, primarul ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor, care nu îşi duc lucrările la bun sfârşit.

Patru proiecte pe PNDL

La ora actuală în comuna Cumpăna sunt în derulare patru proiecte pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se lucrează la creşă, la grădiniţă, la sistemul de canalizare şi alimentare cu apă şi la pietruirea drumurilor din localitate.

“Proiectele la care lucrează comuna Cumpăna în acest moment se referă la cele pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi avem creşă - un poriect, grădiniţă - un alt proiect, extindere canalizare şi alimentare cu apă - alt proiect, pietruire şi asfaltare drumuri – alt proiect. Toate sunt contractate, licitate cu ordin de începere a lucrărilor emis. Se lucrează în funcţie de cum permite vremea. Sunt patru proiecte pe PNDL”, a menţionat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

Lucrările la Centrul Multifuncţional de Tinert au fost preluate de alt finanţator

Continuă şi lucrările la Centrul Multifuncţional de Tineret, însă cu alt finanţator. Proiectul început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa a fost preluat de Compania Naţională de Investiţii. “Are comuna în aceleaşi timp în curs de execuţie un centru multifuncţional de tineret, proiect care continuă. A fost început pe Programul Operaţional Regional de către Zona Metropolitană Constanţa şi întrucât, SCIM, constructorul nu a efectuat decât 26% din proiectul de execrciţiu financiar 2007-2013, acum îl continuăm cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii de către Ministerul Dezvoltării Regionale”, a precizat ec. Mariana Gâju. S-a organizat o nouă licitaţie, câştigătoare fiind firma SC Actaeon SRL din Bucureşti, care urmează să continue lucrările nefinalizate de SC SCIM Construct SA.

Se reia licitaţia la grădiniţa “Regina Maria” din Cumpăna

Din cauza legislaţiei, constructorul a refuzat să înceapă lucrarea, care i-a fost predată după un an şi jumătate de la încheierea licitaţiei. “Un alt proiect la care se lucrează acum este proiectul de extindere a grădiniţei Sfânta Maria, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, AFIR. Ministerul Agriculturii este ministerul care gestionează acest proiect. Aici am avut neşansa ca încheierea contractului pentru constructor, tocmai datorită legislaţiei, care nu este bine coroborată, bine fixată, să aibă loc peste un an, un an şi jumătate şi constructorul să refuze să execute lucrarea la nivelul ofertei înaintate în urmă cu un an şi jumătate, ca urmarea a preţurilor crescute atât la manoperă, cât şi la materiale. Am ajuns astfel în situaţia să reluăm procedura de licitaţie. Suntem în procedură de licitaţie”, a explicat primarul ec. Mariana Gâju.

A fost reziliat contractul pentru drumuri încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL - SC Teloxim Con SRL

Primăria comunei Cumpăna a decis să rezilieze contractul încheiat cu asocierea SC Telor Invest SRL- SC Teloxim Con SRL pentru asfaltarea drumului care duce spre campusul şcolar. „Tot în procedură de licitaţie ne aflăm cu un proiect de pieturire şi asfaltare de drumuri de 8 kilometri, unde comuna Cumpăna a reziliat contractul unui constructor, societatea Telor din Bucureşti. La drumuri vorbim de lucrare începută, executată în procent de 20%, şi noi am reziliat contractul, întrucât a depăşit termenele de execuţie, nu are materialele la timp, nu are oamenii la timp”, a explicat şefa autorităţii locale.

Probleme cu firma Telor Invest SRL au întâmpinat şi primarii din localităţile Murfatlar şi Cernavodă. Mai multe detalii regăsiţi accesând următoarele două link-uri:

Citeşte şi https://www.replicaonline.ro/scandal-in-primaria-cernavoda-telor-firma-care-trebuia-sa-puna-pavele-in-centrul-orasului-pusa-la-zid-329734/

Ciştete şi https://www.replicaonline.ro/firma-celor-care-abandonasera-lucrarile-de-la-murfatlar-constransa-sa-le-reia-tot-ei-sunt-nemultumiti-346556/

Listă neagră cu societăţile neserioase

Primarul comunei ec. Mariana Gâju vrea de la guvernanţi să se implice în întocmirea unei liste negre a societăţilor care nu îşi duc lucrările câştigate la licitaţii la bun sfârşit. “Locuitorii comunelor noastre sau ai localităţilor, oraşelor, municipiilor sau ce suntem noi, nu au de unde să ştie că ne întâlnim cu fel şi fel de societăţi de-a lungul activităţilor, tocmai aceasta trebuie să înţeleagă legiuitorul, Parlamentul, Guvernul, sunt constructori care sunt contestatari de profesie, constructori care sunt neserioşi, acestora să li interzică să-şi mai depună oferte de înscriere la licitaţii, să fie o listă neagră şi noi să avem dreptul să le excludem de la a participa la licitaţii, dacă nu fac aşa ceva, nu au curajul acesta să le spună stop. Noi nu o să putem să ştim cine este cel bun, cine este cel rău. Chiar dacă ştim că este unul care nu a terminat lucrarea în termen, acesta se înscrie şi la a doua licitaţie, chiar dacă eu i-am reziliat contractul. Plătesc firme de avocatură, case de avocatură, care te contestă, se uită şi la o virgulă. Cu ce eşti tu de vină? Aşa se întâmplă în cazul acesta, unde eu am un drum spre campusul şcolar”, a explicat ec. Mariana Gâju.

Complexul sportiv, pe ultima sută de metri

Comuna Cumpăna are spre finalizare şi proiectul de consturire complex sportiv, finanţat de Compania Naţională de Investiţii. “Lucrarea are termen la sfârştiul lunii martie, urmează să începem să funcţionăm pe acel stadion. Aşteptăm ca vremea să ne permită să facem recepţia finală. Recepţia parţială a fost executată pe etape”, a menţionat ec. Mariana Gâju.

Vor fi construite 64 de apartamente ANL

“În aceleaşi timp, în comuna Cumpăna a fost predat amplasamentul şi dat ordinul de începere, licitaţia s-a ţinut la Bucureşti, pentru consturirea a 64 de apartamente ANL, finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale, respectiv prin Agenţia Naţională de Investiţii”, a mai afirmat ec. Mariana Gâju.

Camelia MATEI

vineri, 22 februarie 2019252
Joi, 30 iunie, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Cristina Rizea, deputat
GANDUL.RO
Ce au găsit muncitorii în Pasajul Unirii după ce au scos asfaltul: Sunt probleme mari!
Comentarii

00Ptr Asfalt(22 feb 18:22)
Ce sume vreti ptr contractele in derulare? Va spun eu, valoarea contractului si daca va iese..... inca juma! Muie patroane!
00Zugravu(22 feb 16:25)
a. Bravo replica
00Escu(22 feb 15:52)
Doamna vreti sa spuneti ca daca P S D va timite o firma dv.aveti curaj sa o refuzati motivat.
02localnic(22 feb 12:45)
Ce-a mai urata comuna plina de ciori, plina de gropi, strazi neasfaltate, noroc cu Constantenii care s-au mutat in comuna si au aparut case frumoase, atat, ca de primarita...doar gura de ea, de cand a disparut taticul Constantinescu ...
12Si psd sa stabileasca(22 feb 12:05)
Seriozitatea firmelor
03ASFALT DOBROGEA(22 feb 09:58)
PRIMARUL POATE DA CERTIFICAT NEGATIV SI 3 ANI ACEASTA FIRMA NESERIOASA NU MAI POATE PARTICIPA LA LICITATII. NU TREBUIE SA INVENTEZE ALTE LEGI SI ALTE LISTE NEGRE .
mai mult...Replica
29 iun 00:00ReplicaElena Udrea rămâne în închisoare! Judecătorii au respins cererea de suspendare a pedepsei

Judecătorii au decis: Elena Udrea rămâne în închisoare pentru a executa sentința de 6 ani de închisoare din...1015

30 iun 00:23ReplicaProprietarul scheletului din Portul Tomis se umple de bani pe spatele reclamelor3977
30 iun 23:36ReplicaAșa ceva?! 80 de lei o pizza și 25 de lei o bere, în Mamaia!1984
30 iun 23:25ReplicaRomânii se plâng că li se duc în cap afacerile din târgurile din Florența! Video

Românii, descurcăreți din fire, s-au împrăștiat prin toate colțurile lumii în speranța unui trai mai bun. În...872

30 iun 23:17ReplicaSpărgătorul vilei lui Arșinel de la 2 Mai a scăpat de urmărirea penală583
30 iun 23:01ReplicaTânărul care a omorât în bătaie un minor la Mangalia a fost condamnat!1069
30 iun 23:00ReplicaCazul ursului împușcat la Comarnic, atacat în instanță de Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului

Un urs a fost împușcat la Comarnic, în urmă cu câteva zile, autoritățile precizând că manifesta un comportament...377

30 iun 00:14ReplicaDe frică să nu fie bătut, și-a înjunghiat colegul de muncă în gât531
30 iun 22:24ReplicaFostul trezorier al PSD a furat banii partidului pentru vacanțe exotice1098
30 iun 22:22ReplicaANAF verifică românii care au făcut bani din criptomonede

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF fac controale pentru verificarea veniturilor...682

30 iun 00:01ReplicaS-a prelungit cu încă cinci ani perioada de rambursare a taxei auto!525
30 iun 00:02ReplicaGrindeanu: Am agreat cea mai bună soluţie pentru restructurarea TAROM466
Vremea
29.3°27° - 29.3° joi, 30 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 46%
Vânt: 3.34 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
30 iun 01:32SportFotbal: Belgianul Lukaku, aşteptat la Milano pentru a-şi definitiva revenirea la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku este aşteptat Milano pentru a-şi finaliza revenirea la Inter, sub formă de împrumut,...383

30 iun 23:52SportLupte: Denis Florin Mihai şi Patrik Iulian Gordan, medaliaţi cu argint la Europenele Under-20

Sportivii români Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Patrik Iulian Gordan (cat. 87 kg) au obţinut medaliile de bronz...318

30 iun 23:52SportTenis: Gabriela Ruse, învinsă greu de Coco Gauff la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a fost învinsă greu de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, a...402

30 iun 23:52SportAtletism: Suspendarea sprinterei nigeriene Blessing Okagbare, mărită la unsprezece ani

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse...508

Local
30 iun 00:16LocalAu plecat la plimbare cu mașina chiar dacă nu aveau permis de conducere

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 1.00, polițiști din cadrul Secției 5 au identificat un minor, de 15 ani,...411

30 iun 09:07LocalPolaris nu poate opera 52 de ghene de gunoi, din pricina stării de degradare

Începând cu data de 1 iulie 2022, Polaris M Holding se regăsește în imposibilitatea de a opera, în condiții de...396

30 iun 00:16LocalUpdate: Tânără din Constanța, dispărută! A fost găsită

1046

30 iun 00:15LocalExercițiu de intervenție în caz de incendiu la Brigada 9 Mecanizată Mărășești

Marți, 29 iunie, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ”MĂRĂŞEŞTI” s-a desfășurat exercițiul STX cu tema: ,,...276

30 iun 00:15LocalEtajul 2 al Spitalului de Boli Infecțioase se va redeschide peste două săptămâni!

Din 18 mai a.c., Spitalul Clinic de Boli Infecțioase s-a redeschis parțial. La demisol funcționează 10 paturi, de...273

30 iun 00:15LocalCum se va numi noua companie formată după fuziunea RAEDPP și Confort Urban!

RAEDPP și Confort Urban urmează să fuzioneze, în viitorul apropiat. Noua companie se va numi Administrația Fondului...789

30 iun 00:16LocalPercheziții la Constanța: Contrabandiștii țineau țigările în frigider

Miercuri, 29 iunie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța au pus...699

30 iun 00:13LocalAccident grav pe DN2: 4 morți şi 6 persoane grav rănite! A fost activat planul Roșu de intervenție. Video

Pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de...3574

30 iun 00:12LocalGrup infracțional organizat, destructurat de polițiștii din Port! Video

3581

Politică
30 iun 23:49PoliticăMinistrul Apărării, Vasile Dîncu, vrea 10.000 de militari NATO pe teritoriul României

10.000 de trupe NATO ar putea ajunge în foarte scurt timp să apere frontiera României! Anunţul a fost făcut chiar...326

30 iun 23:50PoliticăGuvern: OUG privind reducerea preţului la carburanţi va fi pe agenda şedinţei de joi

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind reducerea preţului la carburanţi va intra pe agenda şedinţei de joi a...416

30 iun 23:50PoliticăOrban: Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva la preşedinţie; m-am hotărât să candidez eu

471

30 iun 23:53PoliticăCamera Deputaților a decis - românii amendați în pandemie își vor primi banii înapoi

Amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România vor fi anulate. Deputații au votat, astăzi,...376

30 iun 23:51PoliticăCiucă: Vom aproba suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de nouă luni

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul va aproba miercuri mai multe măsuri din programul Sprijin pentru...396

30 iun 23:51PoliticăKlaus Iohannis: Marea Neagră e zonă de război

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la summitul NATO de la Madrid, că România a „insistat foarte...316

30 iun 23:50PoliticăHunor, despre ideea lui Marcel Ciolacu de renunțare la cota unică: 'Nu poţi să arunci în aer totul'

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, consideră că nu este momentul renunţării la sistemul cotei unice,...410

30 iun 23:50PoliticăKelemen Hunor explică de ce Ungaria a putut plafona prețurile la carburanți și România nu

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că în coaliția de guvernare au fost discutate mai multe...523

30 iun 23:50PoliticăHunor: Compensarea de 50 bani, agreată în primul rând de premier şi de PNL

420

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4030

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2475

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5563

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4217

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3239

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6934

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2621

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2915

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4016

Monden
30 iun 00:00MondenDr Alban, pretenții de star internațional pentru We Love Music Festival!

În perioada 18-21 august, pe Platoul Fețeni din Râmnicu Vâlcea, are loc Festivalul We Love Music, în care sunt...151

30 iun 00:00MondenFanii lui David Beckham sunt șocați. Starul a anunțat de ce boală suferă

David Beckham, 47 de ani, le-a dezvăluit fanilor, marți, 28 iunie, faptul că suferă de o afecțiune cronică. Fostul...230

30 iun 00:00MondenCum râdeau prietenii lui Pique de Shakira? Vedeta a primit o poreclă „ciudată”

193

30 iun 00:00MondenCauza morţii lui Andy Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, dezvăluită de formaţia britanică

La o lună după decesul lui Andy Fletcher, clăparul şi unul dintre membrii fondatori ai trupei Depeche Mode,...187

30 iun 02:04MondenActorul Marcel Iureş, invitat special la festivalul Serile Filmului Românesc

Actorul Marcel Iureş este invitatul special al celei de-a 13 ediţii a festivalului Serile Filmului Românesc (SFR),...137

30 iun 00:00MondenGrasu XXL a sărit la bătaie cu un fan, la Nostalgia. Video

Grasu XXL a avut o altercație fizică cu un fan, la petrecerea Nostalgia, deoarece tânărul i-a reproșat că...212

30 iun 00:00MondenOrlando Bloom, epuizat, transpirat și la bustul gol! Actorul și-a înnebunit fanele

Orlando Bloom este unul dintre cei mai iubiți actori în rândul femeilor. Starul din „Lord of the Rings” și...183

30 iun 00:00MondenFosta lui Ronaldo, modelul Gemma Atkins, rupe tăcerea despre noaptea de amor cu fotbalistul

Fosta iubită a lui Cristiano Ronaldo, Gemma Atkinson, a făcut declarații surprinzătoare despre relația pe care a...275

30 iun 02:08MondenMariah Carey, apariție surprinzătoare pe scena premiilor BETA. Video

143

Mapamond
30 iun 00:00MapamondCoronavirus: Valul de infectări din Europa, stimulat de o puternică 'evadare imunitară'

Europa se confruntă în prezent cu un nou val de COVID-19, care poate fi explicat în mare parte prin "evadarea...194

30 iun 23:38MapamondPreşedintele finlandez Sauli Niinisto anunţă că Turcia va sprijini aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a declarat marţi că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea Finlandei şi...310

30 iun 23:38MapamondBiserici din SUA, incendiate și demolate, după decizia privind avortul

610

30 iun 23:37MapamondAverea Maiei Sandu, verificată la sesizarea unui deputat socialist

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat lipsa încălcărilor între veniturile obținute, averea...571

30 iun 23:34MapamondRogozin a publicat imagini din satelit și coordonatele Pentagonului, Casei Albe și sediului NATO

Agenția spațială rusă a publicat marți coordonatele sediilor occidentale de apărare, inclusiv ale Pentagonului...569

30 iun 23:34MapamondMario Draghi: Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul G20 din Indonezia

384

Sănătate
30 iun 00:00SănătateLeguma pe care trebuie să o consumi vara. Îţi face bine pe vremea caniculară

Oamenii de ştiinţă de la Societatea Chimică Americană susţin că legumele şi fructele bogate în apă sunt de...190

30 iun 00:00SănătateCele mai frecvente greșeli pe care le facem când mergem la plajă: „Duc la cancer de piele”

Vara mergem la mare, stăm la soare și este important să știm ce avem de făcut pentru a nu ajunge la un cancer de...176

30 iun 00:00SănătateMedicamentele generice cu preţuri mici penalizate de o taxă cu 8% mai mare

125

30 iun 00:00SănătateCum să scoți hormonii de creștere și toxinele din carnea de pui

Carnea de pui este printre preferatele românilor, având în vedere că se gătește destul de repede, este ușoară,...235

30 iun 00:00SănătatePrimul medicament împotriva cheliei. Unde se găsește și ce efecte adverse are

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente a autorizat luni un medicament dezvoltat împotriva unei forme grave...152

30 iun 00:00SănătateBoala creierului care se moștenește și apare după 30 de ani

O boală care nu are cum să fie prevenită deoarece este ereditară, fiind cauzată de o mutație genetică moștenită...170

30 iun 00:00SănătateOamenii de știință au aflat când au început îmbolnăvirile cu variola maimuței

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că virusul variolei maimuțelor circulă printre oameni din 2018. Două...134

30 iun 00:00SănătateAlimente care deshidratează şi trebuie evitate pe caniculă. Medic: „E mai grav decât consumul de cafea”

Anumite mâncăruri şi băuturi sau condimente trebuie evitate în această perioadă de caniculă, pentru a nu ne...178

30 iun 00:00SănătateProf. dr. Vlad Ciurea, adevărul despre cât de periculos este alcoolul pentru creier

148

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT