REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Soluția găsită de tot mai mulți români pentru a scăpa de facturile uriașe la energie

Soluția găsită de tot mai mulți români pentru a scăpa de facturile uriașe la energie

Replica API 31 ianuarie 2022 | 11:41 1367

Pentru a nu se trezi cu facturi uriașe, tot mai mulți români se orientează către surse regenerabile de energie. Alternativa verde îi ajută să aibă costuri zero către companiile de electricitate și e prietenoasă cu mediul înconjurător.

Mulți dintre românii aflați acum la "adăpost" din calea facturilor cu multe zerouri au primit finanțare de la Ministerul Mediului, pentru a-și instala panourile fotovoltaice.

Sunt însă și români care au scos bani din propriul buzunar, pentru că au avut nevoie de o putere mai mare decât cea subvenționată de stat. Chiar și așa, ei își vor recupera investiția în decursul a câțiva ani, scrie antena3.ro.

Este mai scump şi pentru că în această situaţie pot fi instalaţi acumulatori, iar curentul stocat va fi folosit inclusiv noaptea sau în zilele de iarnă. Chiar şi la un consum mare, nu se simte la factură.

Pentru o locuinţă în care se află un frigider, unul sau două televizoare, maşină de spălat şi alte electrocasnice mici, consumul este sub 3 Kilowaţi-Oră.

Beneficiile trecerii la energie verde

Asta înseamnă că toate aceste gospodării se pot încadra în finanţarea de la stat, care este în limita a 20.000 de lei. Vor trebui să mai contribuie cu 2-3.000 de lei pentru a avea un sistem fotovoltaic ce le asigură consumul atâta timp cât afară este lumină.

Facturile se compensează dacă sistemul produce mai mult decât consumă casa.

Energia rămasă este cumpărată de furnizor şi, în cele mai multe cazuri, aceste tranzacţii duc către o echilibrare a consumului de pe zi cu cel de pe noapte.

Beneficiile trecerii la energie verde nu au trecut neobservate, așa că cei care au ales acest sistem s-au transformat rapid în promotori.

Programul "Casa Verde", derulat de Ministerul Mediului, se adresează, după cum îi spune și numele, în special românilor care locuiesc la casă.

Totuși, locatarii blocurilor pot îndeplini condițiile de finanțare dacă decid să se asocieze cu vecinii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt f bune ,ptr cine nu stie, meg 25 de ani fara reparatii, in 3 ani se scot costurile,
0
0
adica nu esti in stare o data pe an sa speli panourile de praf ?
1
0
Acele panouri nu produc decat paguba care nu va fi recuperata in 5 ani. Poate in 10. In plus necesita mentenanta. Alti bani. Sictir.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614