REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Soluția lui Biden la criza carburanților: Renunțarea la acciză în loc de compensarea sau plafonarea prețului

Soluția lui Biden la criza carburanților: Renunțarea la acciză în loc de compensarea sau plafonarea prețului

Replica API 23 iunie 2022 | 00:00 956

Președintele american Joe Biden cere Congresului să suspende acciza la combustibili pentru trei luni, spunând că măsura este necesară pentru a mai scădea prețurile la pompă, scrie CNN. Totuși, doar această măsură nu este suficientă pentru a rezolva problema prețurilor tot mai mari la energie, a mai precizat liderul de la Casa Albă.

Apelul lui Joe Biden pentru suspendarea accizei - o măsură caracterizată mai demult de Barack Obama drept un „truc” și privită cu scepticism de economiști - aproape sigur nu va trece de Congres, mai ales că întâmpină rezistență chiar din partea aliaților președintelui.

Însă Biden își argumentează propunerea ca o modalitate de a mai reduce din costurile zilnice ale americanilor, în încercarea de a rezolva una dintre cele mai mari probleme politice ale sale.

„Suspendând acciza federală de 18 cenți pentru 90 de zile, putem reduce prețul benzinei și vom ușura astfel puțin presiunea asupra familiilor (de americani)”, a declarat miercuri Joe Biden la Casa Albă, potrivit CNN.

„Sunt conștient că doar suspendarea unei taxe nu va rezolva problema, dar va aduce puțină ușurare familiilor, o pauză de respirație, în timp ce noi vom continua să lucrăm să reducem prețurile pe termen lung”, a mai spus Biden.

Președintele american a făcut apel totodată și la fiecare stat american în parte să renunțe la propria acciză la combustibili și le-a cerut rafinăriilor să mărească producția.

Aplicarea tuturor măsurilor cerute de el ar duce la scăderea prețului combustibilului cu 1 dolar pe galon (1 galon = 3,78 litri), susține Joe Biden. Însă pentru atingerea acestei valori este nevoie o serie de pași care sunt în afara controlului prezidențial - printre care se numără și convingerea unui congres sceptic față de acest plan, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numa ciucaletele nu pricepe...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614