REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Soluţie pentru câinii maidanezi, găsită în comuna Agigea

Soluţie pentru câinii maidanezi, găsită în comuna Agigea

Replica API 21 iunie 2018 | 00:00 277

Exemplu de urmat

Exemplu de urmat

De pe 26 iunie până pe 20 iulie, la Agigea are loc campania „Sterilizează și salvează”, un prim pas spre rezolvarea problemei câinilor comunitari într-un mod uman și eficient. Pe parcursul celor 25 de zile, câinii cu și fără stăpân din Agigea vor fi sterilizați, într-o campanie susținută de Animal Society/Four Paws, împreună cu Primăria și Consiliul Local Agigea.

Proiectul debutează cu o demonstrație de dresaj executată de echipa „Câini pentru oameni” a celor de la Animal Society/Four Paws. Pe lângă campania de sterilizare, Animal Society/Four Paws mai propune publicului și un proiect unic în România: terapie cu câini foști maidanezi, ai cărei beneficiari sunt copii cu nevoi speciale ori bătrâni instituționalizați. De altfel, demonstrația de dresaj, care se va desfășura marți, 26 iunie a.c., va fi ținută exact cu câinii respectivi. Mulan, Țuca și Toto sunt trei câini cu povești triste, pe care societatea îi uitase și-i condamnase, dar care au fost salvați de pe stradă, iar acum întorc înzecit serviciul comunității.

„Toți ne dorim o comună fără animale pe străzi, dar vrem să rezolvăm această problemă într-un mod responsabil și mai ales uman. Cu ajutorul experienței și profesionalismului partenerilor noștri, avem toată încrederea că vom reuși să facem din Agigea o comună mai sigură pentru oameni și animale deopotrivă”, a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu.

Acesta a fost completat de dr. Gabriel Ignat, șeful proiectului „Sterilizează și salvează”: „Avem deja exemple concrete de localități unde, într-un timp rezonabil, problema câinilor străzii a fost rezolvată. Pentru a putea trece și Agigea pe această listă, avem nevoie atât de sprijinul autorităților locale, cât și de cel al cetățenilor. Locuitorii comunei Agigea trebuie să înțeleagă că sunt obligați de lege să-și sterilizeze câinii din gospodărie, dar și că tratarea cu blândețe și respect a câinilor nimănui este un gest de minimă umanitate, pe care toți ar trebui să-l facem. Metoda noastră de a rezolva problema animalelor străzii este singura certificată de Organizația Mondială de Sănătate și curând veți putea să-i testați eficiența”.

Animal Society/Four Paws înseamnă o echipă care luptă de peste 20 de ani pentru drepturile animalelor, dar și pentru îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și animale, în general, având desfășurate până în prezent campanii de sterilizare în peste 50 de țări de pe cinci continente.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa l castram pe primarul cirjaliu!el musca si latra mai rau ca noi!
0
0
cainii sunt daunatori e replica hingheresei din ovidiu care s-a imbogatit din banii ns dati de javra de fagau
0
0
Da otrava sa iti dau tie vrei .cretinule
1
0
Daaaaaa otrava pentru maidanezi nu se mai gaseste...
1
2
Toti ne dorim o comuna fara animale pe strazi, dar vrem sa rezolvam aceasta problema intr-un mod responsabil si mai ales uman - ATI FOST VREODATA PE LA VREUN ABATOR? DAR SOBOLANI OTRAVITI ATI VAZUT? DAUNATORII SE EXTERMINA
0
2
acest primar al Constantei nu face nimic, se tine numai de evenimente sa innebuneasca lumea din peninsula, cum e posibil sa fie ora 23,30 si muzica sa cante in Piata Ovidiu de se zguduiau peretii apartamentelor si spune politia ca nu are ce face ca Fagadau le-a dat autorizatie, Primaria nu tb sa respecte legile ca intre ora 22 si 8 dimineata tb respectata linistea, in ce oras si tara traim, fiecare face ce vrea???????
1
1
Oare edilii Constantei se plimba prin centrul istoric sa vada ce mizerie e Caini jegariti o multime de pisici flamande sa nu mai vorbim de tigani cersetori si zdrente la balcoane plus daramaturite si riscul sa ai in cap bucati de ciment .Am, fost cu un grup de straini , au ramas oripilati de lipsa de interes si au pozat tot ce au vazut urat .Este modelul negativ de oras din Romania . Ce frumos prin alte locuri :Alba Iulia ,Suceava Etc acolo oamenii au alta educatie acolo sunt ROMANI civilizati Astia de la Cta cred ca nu au fost nici la gradinita si sunt Cenrauri :veniti la Cta sa faca rau.
3
2
felicitari! barvo, asa se procedeaza. Poate vede si cel mai slab primar, numit Fagadau!
7
1
Oamenii trebuie sa demonstreze ca sunt oameni, nu brute.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102