REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sondaj BNR: Profiturile IMM-urilor scad, cele ale multinaţionalelor cresc

Sondaj BNR: Profiturile IMM-urilor scad, cele ale multinaţionalelor cresc

Replica API 6 august 2019 | 00:00 346

Chiar dacă le-au crescut costurile cu forţa de muncă şi nivelul cheltuielilor, companiile din România nu au văzut un impact semnificativ la nivelul profiturilor, nivelul cheltuielilor fiind contrabalansat de creşterea cifrei de afaceri, arată Sondajul privind accesul la finanțare al companiilor nefinanciare din România, realizat de BNR pe baza răspunsurilor companiilor. La nivel de IMM s-a constat o scădere a profitului net cu circa 1%, în timp ce în zona corporate se constată o majorare a profiturilor în perioada aprilie 2018 – martie 2019.

Sondajul BNR arată că, în ciuda unei evoluţii relativ constante, marcată de creşterea costurilor de producţie şi a celor cu forţa de muncă, evoluţia profiturilor diferă în funcţie de mărimea companiei implicată în sondaj. Astfel, proporția întreprinderilor care consideră că profitul și marja profitului au scăzut s-a majorat cu câte 1 punct procentual, ajungând la 39 la sută, respectiv 38 la sută din totalul companiilor chestionate în exercițiul curent.

Pe zona corporate însă, corporațiile au consemnat majoritar (38 la sută) o apreciere a profitului în perioada aprilie 2018 – martie 2019, comparativ cu exercițiul precedent, când cele mai multe dintre acestea indicau o scădere a profitului net. De asemenea, marja profitului este percepută în creștere pentru un număr mai mare de companii mari în exercițiul curent comparativ cu anul anterior (30 la sută, față de 25 la sută).

Spre deosebire de IMM, care indică majoritar o evoluție constantă a cifrei de afaceri, corporațiile semnalează o apreciere a acestui indicator într-o măsură mai mare comparativ cu exercițiul precedent. Indicatorii financiari în cazul importatorilor și exportatorilor au consemnat o evoluție ușor diferită relativ la ansamblul companiilor, în sensul raportării unei scăderi a marjei profitului și a unei ponderi mai ridicate a firmelor care consideră în creștere cheltuielile cu forța de muncă, costul creditului și alte costuri.

Mai mult pe: economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si cat caz s a facut pe tema asta, cata cerneala a curs. hotnews, digi, gandul toti tipau ca psd inchide firme, ca raman oamenii someri. ai dracu manipulatori ordinari alaturi de userei!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218