REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SONDAJ: CHIȚAC, pe PRIMUL LOC în PREFERINȚELE CONSTĂNȚENILOR

SONDAJ: CHIȚAC, pe PRIMUL LOC în PREFERINȚELE CONSTĂNȚENILOR

Replica API 26 august 2020 | 12:31 6504

Un sondaj realizat recent de PsyhoGlobalConsult arată că Vergil Chițac, candidatul PNL, este favoritulconstănțenilor pentru funcția de primar. 36% dintre respondenți susțin că l-ar vota pe acesta dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Constanța.

click pe imagine

Actualul primar, Decebal Făgădău, se află pe locul doi în topul preferințelor respondenților. Acesta ar fi ales de 35% dintre constănțeni, în timp ce candidatul Alianței 2020, Stelian Ion, se află pe locul trei, cu doar 14%.

„Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect este că votanții care declară că îi dau votul lui Stelian Ion ar trebui să conștientizeze că, dacă vor cu adevărat ca Municipiul Constanța să aibă un primar de dreapta, să-i acorde votul candidatului PNL – să voteze util, cum se spune, pentru că este singura șansă. Atât timp cât voturile de dreapta se împart între cei doi candidați, în continuare Decebal Făgădău se află pe prima șansă”, a afirmat Vladimir Ionaș, Director Avantgarde și Psyho Global.

Mai mult decât atât, sociologul Vladimir Ionaș subliniază că, în cazul unei curse electorale în doi, Vergil Chițac ar câștiga funcția de edil al Constanței la diferență mare față de contra-candidații săi (56%, în cazul în care s-ar întrece cu Decebal Făgădău): „În aceste condiții, dacă ar fi candidat unic, în persoana candidatului PNL, domnul Vergil Chițac, ar câștiga detașat, fără nicio problemă, Primăria Municipiului Constanța. De aceea spuneam că e important ca, în principal, votanții USR, cei care îi acordă votul lui Stelian Ion – pentru că sunt o parte a votanților USR care deja spun că votează cu Vergil Chițac -, cei 14% care declară că îi oferă votul lui Stelian Ion să conștientizeze că e important ca, dacă vor cu adevărat ca altcineva înafară de domnul Făgădău să fie primarul Constanței, e nevoie ca ei să voteze util”.

Sondajul indică că, în cazul unei curse electorale în doi, între Vergil Chițac și actualul edil sau Stelian Ion, Chițac ar câștiga detașat cursa electorală (cu 56%, respectiv 61% din voturi).

În privința celor care nu și-au format încă o opinie, Vladimir Ionaș susține că cifra „e ca la nivel național, în jur de 42% din totalul eșantionului nu au o opinie formată, nu știu cu cine sau dacă vor vota. În ceea ce privește prezența la vot, avem un procent de 42% format din cei care declară că foarte sigur vor participa la alegerile din 27 septembrie”.

În plus, concluziile sondajului arată că, atunci când sunt analizate opțiunile celor 42% care au afirmat că își vor exprima opțiunea cu siguranță la aceste alegeri, ierarhia se schimbă. În acest caz, actualul edil al Constanței ar trece pe primul loc.

„E un lucru binecunoscut că în rândul electoratului PNL, de dreapta, există un procent de oameni care declară întotdeauna că vor vota cu candidatul Partidului Național Liberal, în cazul alegerilor parlamentare, dar nu sunt siguri că participă la vot – de cele mai multe ori nu participă. E problema arhicunoscută a Partidului Național Liberal și ține de mobilizarea din ziua votului. E o problemă cunoscută, de altfel, de ani de zile se întâmplă la fel, au avut o diferență de 3-4 procente față de scorurile din sondaje, pentru că există acea ramură de alegători comozi, care votează sau ar vota cu Partidul Național Liberal, dar nu se deplasează la urne în ziua votului. De aceea are loc rocada în ierarhie, între plaja cu întreg eșantionul și plaja în care prezentăm intenția de vot doar din cei care declară siguri că merg la vot”, a mai afirmat directorul Avangarde și Psyho Global.

Sociologul Vladimir Ionaș afirmă că „Stelian Ion are un procent sub USR, nu reușește să adune nici voturile partidului”, iar ceilalți candidați „rup din electorat câte două-trei procente, dar nu putem să spunem că există un candidat care să facă diferența sau cu aportul căruia unul dintre cei doi candidați principali, Decebal Făgădău sau Vergil Chițac, ar putea câștiga alegerile”, potrivit știripesurse.ro.

„Din punctul meu de vedere, doar candidatul USR, Stelian Ion, poate înclina balanța într-o parte sau alta”, a concluzionat Ionaș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sondaj efectuat de firma lui Marius Pieleanu - prezenta permanenta la Antene. Singurul sondaj din lume in care un sociolog da sfaturi candidatilor sau alegatorilor cum sa se retraga sau ce sa voteze. PSD, PNL, Antene-Intact, mizeriile tarii !!! E spaima mare cu Stelian Ion. S-au mobilizat dinozaurii pe manipulare!
1
4
Fagadau ca restul sunt vai de ei....
6
7
Ai umplut tara de covit si acum vrei la primarie...betiv ordinar bine ca a scapat armata de un securist nenorocit
5
7
Fagadau sau Stelian Ion , oamenii lui Pastae de la parnaie !?
9
3
Eu pun pariu ca tot fagadau ia chitac a fost si-acum 4 ani si i-a tras-o fagadau
5
5
Chitat sigur castiga in turul doi.
10
9
Retardul de stelian ar trebui sa se retraga. Altfel toti frustratii din usr vor face echipa cu fagadau in viitoarea structura . Sa vezi distractie cum postacii pamantului vor trebui sa ii dea dreptate mizerabilului de fagadau
13
6
daca vreti schimbare votati cu USR Astia de bine de rau sunt noi si nu stiu cum sa fure
5
19
Pe 27 septembrie Chitac cu toata gasca vor parasi partidul. Acest pensionar de lux este pe locul 3 la aproape 10 procente de Stelian Ion. Pe primul loc este inca Decebal Fagadau.
16
10
Alegerile sunt intr-un singur tur! Pt.turul doi,bati drumul degeaba la sectia de votare! Sondajul asta a tinut cont ca pentru unii candidati vin persoane cu cate cinci buletine de vot?
4
1
PNL-isti, pe vremea lui Mihaesi au macelarit parcul din centru si terenul de fotbal. Au luat, cica oameni de onoare, fam. Baturi si fam. Batu, sa le dam la mwue
10
5
uite asa in Constanta votam iar Mazare peste 50 la suta. Fagadau si stelian ion 49 si liota cu Dobre, Martin, Horia. Putem , interpretati cum vreti, fi mandri Republica Mazare traieste.
6
3
ba suntem tare prosti pana cand CHITAC ,FAGABONDU SRI STELIAN vai de noi
4
5
Fagadau number one
8
12
cand ai scapat de dosarul penal
8
2
Asta ne mai trebuia : Mos Teaca - Primar. Hihihih
15
3
la cati prosti are orasul Constanta nu m as mira sa iasa iar Fagabou
19
6
ce marja de eroare are sonjajul? daca voi comparati pozitia constantei cu poz oreselor din vest faceti o mare gresala la constanta nu va veni nici un investitor pana cand nu se vor pune taxe de UE pe produsele fabricate in turcia iar de port sa nu vorbim ca toate navele trec prin bosfor!!! vedeti ca nici autostrada nu a ajutat deci ne-a ramas turismul, agricultura si arderea si importul de gunoaie!!!
7
0
Eu limbricul imperialist sua.
2
2
Este vizibila mizeria care o lasa Fagadau in urma lui. Stelian Tanase va continua protejarea machedonilor, ca si Fagadau. Constantenii nu voteaza partidul, ci omul Chitac, care, sigur va schimba in bine Constanta, care nu mai poate ramine, "tagma jefuitorilor".
18
15
nu avem cu cine vota.
11
10
Foarte bine! Votez Chitac!
18
17
Fagadau...sa plece Dar Chitac???? Nu merita Este la fel de sluga!
13
12
BABU PRIMAR THE BIG BOSS OF PSD
6
15
36 plus 14 egal 50, adica in turul doi, hanicapatul de Stelian Tanase o sa indemne pe cei care l-au votat sa-l voteze pe Chitac, adica pe acei 14% si uite asa Chitac iese premar
5
11
Nici Fagadau ,nici Chitac.Tov.Chitac nu o sa faca nimic.El este invatat doar sa dea ordine ca asa este in caprarie.
18
12
Nu va mai saturati de minciuni, sclavilor! E drept ca fara cretinismele astea, fituica replica nu mai primeste banii de salarii. Vai de capu' lui T N
16
2
Baa chitac scuipa pnl.ul in gura anul trecut....si acum cand i.au aratat ciolanul moca de popota...iubire maxima...gunoi ca toti ceilalti...
17
6
Sictir Fagadau . Omul lui Mazariche trebuie sa plece!!!
19
10
FAGADAU PRIMAR E CLAR CA E COSMETIZAT SONDAJUL, SI MACAR MARJA DE EROARE E IN FAVOAREA LUI FAGADAU VOTEZ FAGADAU
17
10
care au betonat Constanta si Mamaia , sunt cu morcovul in cur daca iese Chitac !
18
5
trebuie sa fii dilliu sa votezi Fagadau sau Stelian Ion zis si de la garsoniera la vila in 4 ani.
16
10
SONDAJU E PLATIT DE CHITAC,,,PNL SI PDL ACEIASI JIGODIE,,PUTUROSI SI RAI DE GURA,,
18
8
Hai Vergil ca se poate!! Jos mafia Psd!!
18
19
Ce film e asta si unde ruleaza?
11
2
Ole, ole, olee Fagabou nu mai e . . . . .
19
14
Fagadau a avut 4 ani la dispozitie in care putea dovedi ca e un bun primar, dar a mandatul lui a fost un esec total. Stelian Ion nu are nici o sansa, nu era nevoie de un sondaj ca sa ateste acest lucru. Chitac ramane singura varianta
28
20
Chitac, ala care se plimba cu Covidul in gura si le dadea la toti cadouri neasteptate, posibil letale? Tipic omul parvenit intelectual, fara merite,mediocru dar dornic sa ajunga la ciolan, lipsit de orice decenta umana avand in vedere ce a facut cand a aparut pandemia in Romania. Constantenii sa reflecte foarte atent asupra istoricului fiecarui candidat sau partid si sa evite bagatul picioarelor in vot. Sa voteze cum le dicteaza constiinta in cunostinta de cauza altfel altii vor decide pentru ei si nu le va place cum arata viitorul.
28
17
Horia vreau primar
12
17
Veti vedea ca tot Fagadau o sa castige! Chitac este varza, perimat, nu are experienta administrativa si este inconjurat de multi incompetenti. Nu ca ar fi el prea competent!
23
20
Oricare din cei 3 ar iesi primar, lConstanta tot de rahat va fi. Au trecut destui ani din '89 pentru ca oamenii sa se lumineze la cap, dar se vede ca lor le place sa traiasca in promiscuitate. Inainte sa dam vina pe primar, consilieri si ceilalti slaujbasi ai statului din primarie si prefectura trebuie sa vedem barna din ochiul nostru. Mazare, Fagadau si administratia lor nu ar fi dainuit atata timp daca nu ar fi fost alesi, si mai ales sustinuti de populatie. Propria noastra mentalitate e principala problema.
19
6
De ce nu dati si sondajul din 2016 cand aceeasi casa de sondaje dadea Chitac castigator sigur? Mancatori de bani casele de sondaj. O sa vedeti ca constantenii o sa voteze om nu partide de cacat. Ne-am saturat de partide. Votam oameni nu interese de partid jegosilor. Nu mai suntem prosti deloc, gata.
23
5
Ca sa iasa bun sondajul asta procentul total depaseste 100%, ajunge pe la 125%
14
4
O sa fie Chitac primar, cand o face plopu' mere...!
28
21
Manipulare grosolana.Numai cand mergi pe drumurile cu obligatoriu tot inainte , pana la urmatorul Peco sa alimentezi, si tot asa obligatoriu inainte pana la iesirea din Constanta, Cand vezi strazile care arata ca dupa bombardament, cand vezi blocurile construite pana in mare si in ghiol, credeti ca Fagadau are 35 %??? Doar in vise....e luser. Maxim 5 % mai are. Si Virgil Chitac ce merite are, prin ce s-a remarcat ? Prin nimic....nimic.Deci e manipulare grosolana.Amin ! Sf.Ilie cu noi . Nu mai manipulati oamenii...Vom avea un castigator meritat. Asteptat. Doamne ajuta ! Sanatate !
21
9
Nu va duceti prostanilor la nici un vot.Stati acasa retarzilor si educati va.Nu aveti nici cu cine vota ca toti sunt panarame, dar nu mi e rusine nici cu analfabetismul civic al vostru. Va tot spun de ani de zile, va meritati soarta si cum traiti acum o veti face si peste 20 40 100 de ani. Nimeni de pe planeta asta nu e de vina decat voi prostilor, sunteti disperati de bani, needucati, marlani, nu va intereseaza de nici un fel orasul doar bunastarea voastra si atat. Sugeti o si mai bagati un bloc, ca atat va duce vidul din cap
9
15
Da ma am votat JOHANIS si acum plang vezi doamne ca nu am votato pe V.DANCILA,asta dupa gandirea ta aia proasta,nu ma,am votat Johanis si nu regret deloc,defapt voi PSDistilor va ofticati nu pentru ca a pierdut Viorica in fata lui Johanis"asta a fost nici o surpriza"ci pentru ca v-a tras clapa si Tariceanu fostul vostru aliat pe care senatori PSD l-au scapat de-o condamnare cu executare. Asa ca dute la puscarie ma constantene impreuna cu Fagadau tau pentru ca tot R.Mazare va este tatic amandurora.
24
15
Fagadau e sef. Opozitie de carton facuta cu doi candidati cu 0 credibilitate. Pe cine sa alegi? Pe Stelica, fost avocat al clanului Mazare sau pe Chitac, pensionar de lux fara nicio realizare politica.
19
19
Offff muica. Chitac care a lasat Academia in paragina va face din Constanta un super oras. Scrieti ca va lua 80% sa fiti mai credibili.
33
16
Ce scarba mi se face cand aud unii apropiati ca strang bani sa trimita odraslele la studii in starainatate ca aici nu se mai poate. BA SE POATE BAI BOILOR! IESITI LA VOT SI VOTATI ASTFEL INCAT SA VA PASTRATI COPIII ACASA! VOTATI UN PROFESOR CARE A AVUT REZULTATE EXCEPTIONALE IN CARIERA LUI! lLasati fotoliul in pace si IESITI LA VOT! VOTAI CHITAC PENTRU BINELE COPIILOR NOSTRI! VOTATI CHITAC PENTRU UN ORAS CIVILIZAT! IESITI LA VOT!!!
20
22
Chitac este recomandat de photoshopatul de Lupu, Lupu care este un analfabet functional? Nu Chitac, Nu Fagadau!
34
10
Dar cum sa votezi cu Chitac?
26
15
e mai bun decat hotul fagadau !!!
23
20
Cum dracu ma sa votezi cu nevastuica aia de fagadau ??
25
14
Voua va trebuie 100 de ani de furaciuni ca sa realizati ca nu mai are ce cauta Fagadau la carma orasului?? Treziti va ca o sa ne ia si chilotii de pe noi
30
9
FAGABOU BAGA REPEDE PUI CONGELATI UKEI SI FAINA LA PEBSIONARI SI CASTIGI FARA PROBLEME
20
6
Si-asa nu ai sanse acum, lasa dreapta sa castige , de-abia te-ai lansat in politica
18
8
Oras aproape plin de dobitoci! Cum poti vota Fagadau, un iepure condus de familia Mazare, praduitorii Constantei??? In fapt, poti... dovada ca tu, constantene, ai fost capabil sa il realegi pe Mazare la infinit!
26
10
m Mai bine Fagadau decat altii, asa ati votat si pe Iohanis si pe PNL parca erati nebuni si acum va pare rau
16
28
oare cite voturi o sa ai cleosparta mult ruj martin ?Exista cretini sa o voteze ?
16
0
Vrajeala....Fagadau va castiga alegerile lejer
18
28
Suntem o natie de nebuni. De promis, toti promit. Ce au realizat am vazut la unii. Comparati municipiul cu alte orase. Exista macar o investitie majora!? Exista un investitor major!? Exista o platforma industriala, in situatia in care avem port, aeroport, autostrada, turism!? Nu producem nimic, doar consumam. Orasul moare incet! Vizitati Brasovul, Sibiul, Timisoara, Oradea, Ploiesti, Iasi, Cluj si veti observa diferenta.
24
3
Trebuie sa nu te duca prea mult capul sa votezi cu fagadau,voi chiar nu vedeti ce se petrece sub ochii vostri???? Chitac merita sa fie la conducerea Constantei,cu siguranta va realiza ceva bun din acest oras ajuns vai de capul lui din cauza pesedistilor
23
11
Mi-e mila de voi...Orasul asta trebuia sa fie perla provinciei dar din pacate este o bomba infecta din toate punctele de vedere...Si din pacate trebuie sa alegeti intre Fagadau si Chitac ceilalti fiind de umplutura...Patetic...
20
6
minciuni!! ziar de rahat...fagadau castiga detasat!!
9
26
sondaje mincinoase.Manipulare grosolana.Stelian Ion e peste Chitac, amiralul de birou si fan cumul pensie salariu la stat.
16
21
Este gresit, in comanda sondajuluo scria ca dl Chitac trebuie sa iasa cu 138 de procente. Of, nici sondajele astea comandate nu mai sunt ce erau odata.
13
14
Chitac a recunoscut faptul ca proprii consilieri sunt cumparati inca din perioada Mazare. O sa fie un primar izolat?
10
14
Manipulare grosolana ! Deci cele 3 partide PSD-iste se cearta intre ele , si voi alegatorii puneti botul !
9
7
Doar mizerii aruncate prin mass media , asta este campania electorala , nimeni nu a venit cu niste proiecte concrete , cu ceva realizabil ! Este usor sa spui ca muti tiganii din H C , dar practic este imposibil...te lovesti de fel si fel de organizatii care au ca scop protectia minoritatilor . A mai incercat un primar din Romania sa deporteze tiganii la marginea orasului ,s-a ales cu dosar penal ! A sus cineva ceva despre transportul public ,infrastructura ,etc, nimeni !!!
14
5
Votati Fagadau daca vreti sa aveti in cotinuare aceasta brambureala cu sensuri unice peste noapte, popice peste tot, trotuare de 4m latime pavate pe care nu ai voie sa parchezi si pe care nimeni nu le foloseste, totodata fiind nevoiti sa parcheze masinile pe strada, etc. Orasul asta incet, incet moare daca ramane in continuare Fagadau primar.
24
9
Marius Pieleanu este unic asociat si administrator al SC Psyho Global Consult SRL, iar printre cei 4 -patru- angajati ai sai se afla si experti in psihoterapia sexuala. Nu vom divaga intrebandu-ne ce sondaj sociologic fac expertii in psihoterapia sexuala, ci cat de relevant este sondajul unei firme care se poate lauda doar cu testare psihologica a angajatilor NuclearElectrica... Proahahahahahahaha
17
3
Sondaj masluit de pnl-psd . Cum isi permite directorul unei firme de sondaj sa faca recomandare catre USR sa isi retraga candidatul. MIZERII pnl-iste.
22
10
Mai sari in plm
6
8
Hahahaha. Diferenta in sondaj de 1% in favoarea lui Chitac. Dupa vot, iese Fagadau. Toti, niste animale, inclusiv restul candidatilor, fara poate o exceptie
15
10
DOAR FAGADAU POATE SA FIE PRIMAR LA CONSTANTA , RESTUL SUNT GAINUSI DE AVICOLA .
11
34
Scurt stop vot fagadau
22
6
isi ia iepurele Stelian Ion, daca nu ia suficiente procente de la Chitzac, ca sa-l scoata pe Fatalau primar.
14
5
cine mai voteaza fagadau, e legat la ochi sau dus ...muta Chitac HC in Palas..hai, ca se poate
24
10
Chitac, Stelian, Fratila si ceilalti contracandidati sunt o mare dezamagire fiindca nu propun solutii concrete, nu prezinta o viziune pentru Constanta si au o campanie pe ce nu a facut Fagadau. Alegatorii practic nu au alternative decat vorbe si ura. Eu cu cine votez? Aceasta este intrebarea?
26
11
Este o minciuna sfruntata. Cu aceste sondaje masluite nu rezolvati nimic. Doar o sa aveti parte de o mare dezamagire. Si pnl si psd, de manuta, amandoua.
18
9
Voteaza Vergil CHITAC, altfel raminem in mafia pesedista de acum.Constanteni trezitiva!
32
25
Stelian fa un pustiu de bine, daca esti sincer si vrei binele orasului si te retrage. Altfel esti catalogat omul lui mazare
32
15
Asistat social tre sa fii sa votezi omul lui mazare
27
8
Sondaj bullshit. Fagadau castiga fara probleme.
19
43
N7 imi place Chitac dar mai bine el decat Fagadau
38
16
idiot sa fi sa votezi cu chitac-sluga lui comanescu
33
35

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614