REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sondaj comandat de Academia Română: Iohannis, mare favorit la prezidențiale. Tăriceanu vine din spate

Sondaj comandat de Academia Română: Iohannis, mare favorit la prezidențiale. Tăriceanu vine din spate

Replica API 14 mai 2019 | 00:34 412

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se află într-un trend pozitiv în opţiunea românilor privind încrederea în personalităţi, iar Armata este instituţia în care ei au cea mai mare încredere, potrivit Barometrului de Opinie Publică al României lansat luni.

Barometrul a fost realizat de Academia Română, LARICS – Laborator pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”.

Datele au fost culese în perioada 12 aprilie - 3 mai 2019, iar la sondaj au participat 1.050 de persoane cu vârste de 18 şi peste 18 ani.

Klaus Iohannis a fost ales de 41% dintre repondenţi, preşedintele aflându-se într-un trend pozitiv, după cum au spus specialiştii.

Gabriela Firea s-a clasat pe locul al doilea, cu 25,2%, urmată de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, cu 22,3%, Victor Ponta, cu 22,1%, şi Călin Popescu Tăriceanu, cu 21,8% dintre opţiuni.

Distanţa considerabilă dintre preşedintele Iohannis şi următorul clasat este explicată de „autoritatea funcţiei, de semnificaţia pe care o are funcţia lui, dar şi de acţiunea preşedinţiei din ultimele şase luni. Constatăm că trendul de încredere pe care se află preşedintele Iohannis este unul pozitiv”.

Cât priveşte instituţiile, Armata ocupă primul loc, cu 67,9%, urmată de Biserica Ortodoxă Română, cu 56,8%, Academia Română, cu 45,5%, Poliţia, cu 41,6%, Presedinţia, cu 41,2%, Banca Naţională a României, cu 36%, Primăria, cu 35,1% şi Presa, cu 27,3%.

Oamenii au cea mai mică încredere în partidele politice, doar 8,9% dintre cei care au participat la sondaj alegându-le ca instituţii de încredere. Parlamentul a fost ales în proporţie de 9,8%, iar Guvernul, de 12,4%.

Începând cu acest an, Academia Română va lansa Barometrul de Opinie Publică al României primăvara şi toamna.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu conteaza ce spun sondajele pt.ca nu includ si romani din afara tari care nu or vota ei dar au mare parte din familie dar si prieteni in romania si astia vor vota.
0
0
Minte si credinta nu v-a p lasat Ceausescu. Comunistule.
0
1
au mai fost borfasi la conducere.Ne-a dat Dumnezeu escrocii si criminalii pe care ai avem ca sa realizam ce crima odioasa s-a facut in 1989 prin asasinarea lui Ceausescu,un om simplu dar care scosese Romania din evul mediu.Ceausescu ne-a lasat o Romanie ''la cheie''cu tot ce aveam nevoie,o forta economica si oameni educati. Dar criminalii care-au pus la cale lovitura de stat, hoti si atunci, ca si acum, dar care nu-si puteau etala averile frauduloase, l-au executat. NU POPORUL! POPORUL ATUNCI CA SI ACUM A FOST DEZINFORMAT, MINTIT, MANIPULAT. Cam ce vedem noi ca se intampla la latrina 3 acum.
4
1
daca-l voteaza iar romanii, inseamna ca chiar suntem idioti si romanii destepti s-a terminat in tara asta
4
3
Fata de Ciolos sau alte loaze,normal ca Iohannis este cu o sutime mai bun. Fata de ce are nevoie Romania,Iohannis este deseu toxic. Din pacate ramane obiceiul ca sa fie impinsi la candidature tot felul de balosenii ,tot felul de indivizi care probabil ca trebuie sa asculte indicatiile date de niste indivizi din umbra,nu de nevoile reale ale romanilor. Ce daca romanii o duc prost si nu au sperante ,nu mai fac copii ca sa nu-I arunce in cacatul istoriei mizerabile, indivizi Gen Iohannis sau altii se bat pentru putere. Da,puterea de a fi stapani pe grmezi de nenorociri,de suferinte.
5
5
Ce Academie Romana mai papagalilor? Oricine are bani obtine o hotarare ca se cheama Academie mai pui romana si un nume in coada si ziaristii fraieri gata " Academia Romana " a facut ...... asta care a comandat sondajul e un ONG cu numele A.R. I.C. Bratianu nu e academie hahalerelor.
7
0
Ponta era chiar castigator si azi e zero. Asa ca Tariceanu nu stiu unde vine.
4
0
tariceanu vine tare cu porshanu
7
1
Klaunul iohannis poate are 40 la suta, dar dr. poanta mincinosul n-are cum sa aiba 20 la suta.
8
5
Jurnalism de Saguna. La apelul bocancilor. De cacat sunteti
12
3
ce acadamie ,,ce intelectuali inganfati il popa in fund pe neamt.,,,toate putorile care rod bani din buget sunt la ,Academie,,sobolani.
12
10
sondaj al Academiei SRI ?
19
3
Cum ma jurnalist de doi bani, zici ca Tariceanu vine din spate? Poate vrei sa zici ca vine fix in spate! Mai usor cu Tariceanu si ALDE pe scari.
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614