REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SONDAJ CURS: Majoritatea românilor cred că s-au produs abuzuri ale Justiţiei

SONDAJ CURS: Majoritatea românilor cred că s-au produs abuzuri ale Justiţiei

Replica API 24 martie 2019 | 21:55 521

Peste 80% dintre români consideră că în Justiţie s-au produs abuzuri. Informaţia apare într-un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS, în perioada 13-28 februarie 2019, pe un eşantion de 1500 de respondenţi, la domiciliul acestora.

La întrebarea "Sunteţi de acord cu afirmaţia - în România s-au produs abuzuri ale Justiţiei?", 49% dintre respondenţi s-au declarat "total de acord", iar 35% s-au declarat "oarecum de acord", conform stiripesurse.ro.

9% dintre respondenţi neagă existenţa abuzurilor în justiţie, 3% declarându-se în total dezacord cu afirmaţia de mai sus, iar 6% afirmând că sunt "oarecum în dezacord".

Metodologie:

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă în România, neinstitutionalizată, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1500 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,5% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 13- 28 februarie, 2019

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abuzuri exista in justitie, dar uneori sunt exagerate. Ca sa nu mai existe abuzuri in justitie, trebuie sa existe LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR CU AVEREA PERSONALA si nu cu o oarecare asigurare de malpraxis ca la medici. Si ABIA ATUNCI judecatorii si procurorii nu vor mai da sentinte sau decizii gresite date in graba, ci vor analiza cu mare atentie dosarele si nu vor mai nedreptati pe nimeni. Dar asemenea,trebuie sa existe si LEGEA RASPUNDERII POLITICIENILOR, care mint in campanii electorale si nu mai realizeaza ce au promis.ABIA ATUNCI vor disparea din politica toti afaceristii, minciunosii
1
0
pentru prostul asta de la @2037 bai jegosule nu sunteti la putere si nu mai puteti fura ,jigodiilor ? Bai laba trista ,hotii vostri nu-i vedeti ? Dragnea in afara ca mancati voi cacat ca are milioane de euro pana acum, DNA nu a dovedit nimic ,daca era cum sustineti voi ,era imbalsamat si la parnaie de mult Atata stiti Dragnea Dragnea condamnatul pentru ca in 2012 va scos sa votati impotriva basanaului si acum ca a dat de munca la doua femei hai sictir cu propaganda voasta de doi bani Unde sunt cacatii aia de RICE Project cu dezvaluirile curului si labarenia aia de la OLAF de Alin Bresug?
2
1
Sa ii lingi rozeta lui klaus si clitorisul codrutei.sa te vad javra cu un mic dosar penal construit de javrele care ii sustii si ai sa belesti pula instantaneeu
1
1
Care majoritate a hotilor din care faci parte. Hoti, lingai, pupincuristi paria societatii asta sunteti. Uitete la averea mafiotului sef dragnea, mos basina tariceanu si a hotilor din psd..... Si mai uitate si la oamenii de rand care muncesc cinstit sa va tina pevoi fomistii si milogii, jandarmeria, politia administratia locala care nu produceti tineti de sase la furaciuni. Rusine sunteti joznici.
2
3
Romanilor normali la cap, restul au ramas cu protestele idioate si cu nostalgia abuzurilor!
3
2
Mda. Sondaj comandat de PSD.
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218