REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SONDAJ CURS. Procentele liderilor politici!

SONDAJ CURS. Procentele liderilor politici!

Replica API 9 iulie 2018 | 00:38 364

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS (iunie 2018) vine cu modificări importante și radicale. Clasamentul se păstrează în linii generale același, față de precendentul studiu din aprilie 2018, dar cu cifre radical schimbate în dreptul unor lideri politici importanți.

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile ar fi duminica viitoare a ajuns la 72% din repondenți (cu 11% mai mult față de precedentul studiu) ceea ce înseamnă că evenimentele recente au influențat substanțial opțiunile de vot.

După anunțul oficial al candidaturii pentru un al II-lea mandat de președinte al României, cota președintelui Klaus Iohannis a explodat. El a ajuns la 43% față de 39% în studiul din luna aprilie.

El este urmat la foarte mare distanță de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu doar 22%. De remarcat că președintele Senatului României stagnează în opțiunile de vot, dar cu un scor aproape triplu față de propriul partid. În cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, se înregistrează o adevărată prăbușire în opțiunile alegătorilor după cea de-a doua condamnare, în Dosarul angajărilor ilegale de la CJ Teleorman. Acesta a ajuns la cota 12% - față de 22% în studiul din aprilie (vezi AICI) și deci la jumătate față de aliatul său, Călin Popescu Tăriceanu, dar în condițiile în care PSD continuă să domine scena politică cu 37% . Practic, Liviu Dragnea are de mai mult de 3 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce autoritar.

Concluzionând, Tăriceanu are de trei ori mai mult decât ALDE, iar Dragnea de trei ori mai puțin decât PSD.

Totodată, este de remarcat și ascensiunea interesantă a lui Dacian Cioloș. Fostul premier tehnocrat, acum șef al partidului Mișcarea România Împreună (MRÎ) a crescut de la 4% în aprilie la 10% în iunie - mai mult decât dublu față de aprilie și de două ori mai mult decât propriul partid.

Șefii PMP și al UDMR, Eugen Tomac și Kelemen Hunor și-au păstrat intențiile de vot anterioare, dar sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Halal vocabular la 'europeanu'.Oare face parte din tinerii care vor sa conduca Romania in viitorul apropiat?La fel si constanteanul!Toti incultii isi dau cu parerea!
0
1
Te-a fatat ma-ta in urma unei poste cu pesedei si nu te-a recunoscut niciunul?
1
1
Pentru europeanu. Da cata dreptate ai! Cata dreptate ai ! Jegosii dracului , cretini nenorociti , lepadaturi si scursuri cu nume de oameni , pomanagii, tot ce are mai nenorocit natia asta , le gasesti la PSD ! Vreti pomana cretinilor , vreti sa furati in voie ? Duceti va dracului la munca , nu mai asteptati pomeni ca sa votati '' CIUMA ROSIE ! Nu uitati , treceti si pe la doctor jegurilor!
5
1
informa, futu-te-n gura de pesedist jegos. Ai grija mai bine de hotii vostri mai cacatule ! Muie pesede, muie astuia de sub mine, muie postacilor pesedei !
9
7
Sondaj de cacat facut la comanda platita. Cine dracu sa va creada ca Iohanis sta bine in sondaje? Mergeti in piete la stadion si chiar la concerte si ascultati ce zice lumea despre Iosanis si mai usor cu cifrele ca va faceti de cacao slugoilor!
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218