REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sondaj CURS - PSD domină scena. PNL și ALDE se consolidează

Sondaj CURS - PSD domină scena. PNL și ALDE se consolidează

Replica API 1 aprilie 2019 | 00:35 599

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus. Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD-ul continuă să domine scena politică cu 31%, urmat la distanță de PNL cu 23%. Urmează Alianța 2020 (USR+PLUS) cu 13%, ALDE cu 10%, Pro România cu 8%, PMP cu 6% și UDMR cu 5%. Restul partidelor măsurate se află sub pragul electoral de cinci la sută.

Zestrea electorală a principalului partid de guvernământ s-a erodat treptat pe parcursul anului trecut din diverse motive interne și externe ajungând acum la cota 31%. (În aprilie 2018 PSD era la 39%, în iunie 2018 la 37%, în septembrie 2018 tot la 37%. În noiembrie 2018 a alunecat la 33%, iar în februarie 2019 a ajuns la 32%).

Avem o creștere sensibilă în dreptul PNL și al ALDE față de studiul anterior, în timp ce USR și PLUS măsurați prima dată împreună în cadrul OMNIBUSULUI CURS au reușit doar să cumuleze procentele proprii din cercetarea precedentă - 13% în dreptul Alianței 2020 (USR+PLUS).

Pro România e cam în aceeași zonă (9 la sută în februarie - 8 la sută în martie). O ușoară creștere în dreptul PMP care a coincis cu probabilitatea crescută ca Traian Băsescu să intre în cursa pentru europarlamentare, lucru care până la urmă a și fost confirmat oficial.

Se confirmă și posibila problemă pe care o are UDMR - în cazul unei prezențe mai mari la vot ar putea avea serioase probleme și poate risca să rateze prezența în viitorul Parlament European.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 12-25 martie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate in ziua de azi cel mai greu lucru si cea mai grea operatie e sa-i scoti din CAPUL Romanului votant , SECERA si Ciocanul , adica PCR, Ciuma Rosie !!!Oare cat timp trebuie sa treaca ???sa-i trezeasca la realitate pe CONCETATENII NOSTRII ????1
4
1
Mai prosti de romani , veniti si votati udmr !
0
1
Cum drak sa mai votezi PSD cand astia ingrasa toti HOTII si penalii pe bune cu PENSII SPECIALE cat patru milioane de pensii de amarastean! La fraieri le creste pensia doar la televizor si le sar ochii din cap cand vad cat au crescut preturile. Niste borfasi sustinuti de presa si televiziuni ale celor mai mari infractori si condamnati penali securistul turnator voiculescu latrina 3 sau penalul Ghita cu guita tv. Telegraful si el sustine la greu PSD. TAIATI ORBILOR PENSIILE SPECIALE CA DISTRUGETI TARA SI PE NOI TOTI! ASTA-I JAF, HOTIE PE FATA. ASTA-I GENOCID SI VETI FI JUDECATI CA CEAUSESCU IN C
4
1
NICI viitorul nu mai ESTE ce a fost
0
0
Ce vrei sa zici cu "vin mai ceva ca a stadion"este Stroe si PSDeu chiar atat de iubit de oameni sau invers.Cand mai spui ceva nu lasa loc de interpretare daca nu esti curva cu doua fete.
1
0
ce prost esti ! tu postezi si nevasta-ta ne suge pula de 7 ani , de cand suntem la putere , cacat amarat . Vom exact ceea ce vrem , pentru ca putem ! nu accepta sa ne conduca basinosii ca voi !
1
1
lumea nu mai pune botul la vrajeala asta, s-a mai desteptat, nu credeti?
5
0
Muie psd, votantilor si latot psdul.
3
4
Ce vrajeala aveti in voi cu sondajul acesta!!!
3
2
Este insul din spatele CURS. Joaca la multe capete baietele asta. Nu puneti botul la vrajeala lui. Omul de casa al haznalei a3. Pesedeul daca o sa ia douscinci la suta este bine. Transilvania este a pnl ului. Muntenia este impartita dobrogea vine si ea la fel. Moldova e deja galbena. Pesedeu e in moarte clinica. Dar ei joaca la nunta in postul pastelui. Oare Dumnezeu o sa stea pasiv? Nu cred. De abia astept sa le vad fetele la haznalele rtv si antene cum spun ei de state paralele servicii iohanis samd. Mooe pesedeu
13
4
domina pe dracu ,poate la videle ca in transilvania nu trece de 12 procente
14
3
De ce nu spuneti ca seful CURS este patron al site-ului stiripesurse.ro si sotul deputatei PSD Diana Tusa
29
1
Pleaca ai nostri,vin ai nostri si noi ne uitam ca...prostii!!!
17
3
Uitati va cu atentie la sondaj. Aceleasi partide ce conduc Romania de aproape 30 de ani. Aceleasi cozi de topor ale strainilor care ne a defrisat tara de bogatii. Bineinteles ca unele partide si au schimbat blana au facut aliante struto camile ca sa isi piarda urma, borfasii au emigrat dintr un partid in altul ca la scoala de corectie. Chiar asa de tolomaci sunt romanii incat sa voteze de 29 de ani mizeriile astea.
23
5
Ai dreptate.
8
1
Hai cu un articol cu Stroe si liber la comentarii, ca vin mai ceva ca la stadion.
16
2
Dar de stroe , nimic? Mai scapa? Nu ziceti ca,I internat?
17
1
Astia de la REPLICA cand scriu de un PSD ist fie el.director..fie el din partid nu lasa loc de comentarii..pentru ca stiu ce va urma..deci sunteti doar niste lingai care nu aveti coloana vertebrala..credeti ca daca va arunca astia o sticla de vin si o ciorba sunteti cineva. Nu dragilor..sunteti doar SLUGILE LOR. Fiti impartiali si aratati adevarul. Cand ati scris de STROE nu ati lasat loc de comentarii.. cand ati scris de directoarea de la DIRECTIA AGRICOLA ati sters comentariile..erau raitacioase si nu dadeau bine..ha ha ha
27
1
sarsayla, invatam si noi putina gramatica?
9
1
Voi cei care scrieti articole in acest ziar sunteti cu PSD. Asa ca despre ce vorbim. Ii pupati in fund si executati ordinele unuia si altuia..vedem la alegeri sondajele aste minune si cat de mult se consolideaza travestitul de Tariceanu . Nu va e rusine sa scrieti asemenea articole. Sa scrieti de abuzurile directorilor din institutii asupra angajatilor nu scrieti..sau despre angajarile facute pe baza nepotismelor si pilelor PSD si pensionari tinuti sa doarma pe scaune sa manance si gura lor ca nu au mancat destul rahat o viata. daca se poate sa ii scoatem din cu picioarele in fata de la birou
32
11
Au mai fost asa su s-au dus... PSD e cam gata.
37
12
sondaj de 1 aprilie. Pe aia din strainatate care vor vota masiv anti-PSD , cum au fost intrebati ???
40
12
sondaje- sa vedem rezultatele concrete- nu mai aveti posibilitatea sa plimbatii cu autocarele, contra cost, satenii la vot, mortii nu-i mai puteti folosi poate puscariasul draknea mai are o sansa in a-si aduce tatal si fratele la vot
40
11
Cu PSD e moarte sigura cu oricare dintre celelalte in afara de UDMR care sunt mai groaznici decat PSD,nu se stie inca.
38
15
V-a meritati soarta astia care votati cu ciuma rosie
45
16
votati psd,,votati siguranta zilei de maine,, PSDeul nu te la-sa si iti face viata frumoasa,,
18
50

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218