REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SONDAJ CURS - PSD se menține la un scor ridicat, PNL nu sparge bariera. Surpriza Victor Ponta și dezamăgirea ALDE

SONDAJ CURS - PSD se menține la un scor ridicat, PNL nu sparge bariera. Surpriza Victor Ponta și dezamăgirea ALDE

Replica API 21 mai 2018 | 21:57 293

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) lansează un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Conform sondajului , dintre cei 61% respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile parlamentare.

Pe primul loc se menține Partidul Social Democrat cu 39%, un scor ridicat având în vedere controversele guvernării și scandalurile în sunt implicați liderii paridului. Totuși, trebuie remarca să PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Conform sondajului CURS, PSD este urmat de Partidul Național Liberal cu 25% (-2%). În ciuda faptului că liderii PNL clamează o creștere spectaculoasă în sondaje, partidul nu sparge bariera de 25%, scrie stiripesurse.

În ciuda faptului că cei de la ALDE erau dați de alte sondaje la peste 10%, în sondajul CURS partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu are doar 8%, un scor apropiat de ceea ce a obținut la alegerile parlamentare din 2016.

În ceea ce privește USR-ul remarcăm faptul că partidul este într-o ușoară scădere și a ajuns la 6%, în timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu se menține la 5%, limita pragului electoral. De asemenea, UDMR se menține la 6%, un scor care le asigură prezența în viitorul Parlament.

Surpriza este generată de Victor Ponta și Pro România, care întregistrează deja 3%, asta în ciuda faptului că partidul este nou. Același scor îl înregistrează și Mișcarea România Împreună, lansată de fostul premier Dacian Cioloș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Partidul Neamul Romanesc, sau Pratidul Generalilor, are cea mai mare ascensiune din istorie! Presa aservita si curva politicienilor nu poate comenta fenomenul !
2
0
Psd se pise pe tot si toti mai ales pe votantii psd.
0
1
toti cei enumerati ii dau la muie ma-tii , ca sa nu mai ramana gravida sa faca un bou ca tine !
2
0
bravo! inseamna ca romanii nu se lasa dusi de nas asa usor
3
0
Daca si asta este sondaj inseamna ca dna Veorica chiar este prim ministru si nu doar marioneta lui Dracnea! Este ca si la meteo,vremea este buna dar,posibil ceva inundatii cu ruperi de nori si grindina ,pe alocuri,cat oul de strut.
3
2
Ce inseamna?25 la suta?e gluma sigur.astia nu au 15 la suta
5
1
Asta e minciuna. Cursul e al basistului Lazaraoiu. PSD are peste 40%, iar pnl-ul betivului somer, rumanul ludovic orban are 20%. Cine dracu sa voteze cu securistii si turnatorii lu orban.
5
4
La noi, numai curul se schimba-limbile raman aceleasi !
1
4
Bravo PSD!
3
5
Daca si plikushor ban a ajuns sa fie dat exemplu pt dreapta atunci o sa castigati alegerile peste multi ani. Voi aveti o problema cu psd. Atata timp cat pnl a taiat salarii si nu aveti ceva serios de oferit o sa va scaldati in anonimat. Chiar daca incercati magarii cu Merckel si Johanis marca Basescu. Si mai intelegeti un singur lucru: democratie inseamna vot, majoritate plurarism. Cand veti intelege asta poate veti si castiga alegeri.
5
6
Votantii psd sunt. Asistatii, pensionarii, bugetarii si mai este o categorie pomanagii care stau si nu fac nimic pazesc hotii pardon tin de sase jandarmii si militisti. Rusinos.
6
2
Nu apare nici o alternativa datorita presei si media corupte. Ele prefera actualii conducatori, ele primesc bani sub forma de reclame in ziare si tv, nu au nici un interes sa scrie despre un alt partid care ar vrea sa se formeze. Vezi USR de anii trecuti, cu toate ca Nicusor Dan era matematician, presa impreuna cu secu au dezinformat si au inventat tot felul de aberatii. Stupid people au crezut, si n-au votat USR. Asa ca numai cand media va fi impartiala si necorupta se va schimba clasa politica. Sa ne spuna ei cand se va intampla acest lucru.
9
1
golanimea din strada striga mereu,,VOTATI PSD,,VOTATI PSD.
1
2
Votati Pro Romania si Victor Ponta.
2
10
de ce nu ar vota? alternativa care este? Jos! Huo! etc. nici un programam clar care sa convinga, poate doar taieri de salarii si taxe marite.
5
5
FORZA PSD FORZA PSD
5
13
Mai exista prosti care sa voteze PSD-ul vreodata?
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367