REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sondaj CURS - Românii au urmărit în masă cazul Caracal: pe cine consideră vinovați de tragedie

Sondaj CURS - Românii au urmărit în masă cazul Caracal: pe cine consideră vinovați de tragedie

Replica API 23 august 2019 | 00:00 178

Un sondaj realizat de CURS măsoară pentru prima dată impactul cazului de la Caracal asupra societății românești. Conform sondajului, 91% dintre români au urmărit cu atenție acest caz, iar 90% consideră că autoritățile au procedat greșit.

Repondenții au fost întrebați pe cine consideră vinovați de tragedia de la Caracal și au avut ocazia să ofere două răspunsuri. În urma centralizării a rezultat că 70% dintre români îi consideră vinovați pe polițiști. De asemenea, 47% consideră că vinovați sunt procurorii, iar 31% au indicatLegile proaste (Codul Penal, Codul de Procedură Penală). Totodată, 20% dintre români îi consideră vinovați pe cei de la STS pentru că n-au localizat telefonul Alexandrei, iar 10% au indicat drept principal vinovat atitudinea autorităților față de viol. Doar 7% dintre români consideră că politicienii sunt de vină în acest caz.

Oamenii au fost întrebați împotriva cui se îndreaptă supărarea lor în cazul Caracal. 24% au spus că sunt supărați pe polițiști, 17% pe legile proaste, iar 16% sunt supărați pe procurori. De asemenea, 10% sunt supărați pe atitudinea autorităților față de viol și față de violența împotriva femeilor, în timp ce 9% sunt supărați pe politicieni și 5% pe Guvern.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 august-19 august, pe un eșantion de 1500 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,5% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IZVOR NESECAT DE IMBECILI!!!!
0
0
Din cauza Politiei si a Justitiei a ajuns societatea in halul asta. Coruptia este generalizata datorita lor. Nu se respecta aproape nici o lege, e haos peste tot. Ei trebuiau sa instaureze "dictatura" legii.
3
0
Politia si Justita sun doua institutii sugativa la banii publici, solictand salarii exagerat de mari, pentru a depune o activitate lipsita de interes si lipsita de profesionalism in detrimentul cetateanului de rand. De rand dar contribuitor constant la bugetul de stat. A se vedea si pensiile speciale cerute si incasate de acesti perdanti ai societatii romanesti.
3
0
Normal ca politistii sunt si ei de vina, impreuna cu procurorii dar cea mai importanta vina o are STS-ul ingrasat in fiecare an cu bugete sporite, cu atentie focalizata pe alegeri si nu pe localizarea unui apel la 112. Politicienii incluzand presedintele pentru ca ei sunt responsabili de aprobarea bugetelor, cererea explicatiilor si tragerea la raspundere. Dar, normal in statul de drepti este sa nu ne facem treaba, sa colectam salariul gras si mita enorma dupa caz dupa care sa dam vina pe victima ca nu stie unde este in caz de rapire.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614