REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SONDAJ după PROTESTE. Încrederea în POLITICIENI

SONDAJ după PROTESTE. Încrederea în POLITICIENI

Replica API 13 februarie 2017 | 00:44 407

Evoluțiile de pe scena politică, evenimentele și protestele din ultima perioadă au adus modificări importante în ceea ce privește încrederea românilor în personalitățile politice.

La întrebarea "Dumneavoastră personal ce părere aveți despre următoarele personalități?" au declarat că au o părere bună despre:

1. Gabriela Firea 54 %

2. Klaus Iohannis 49 %

3. Călin Popescu Tăriceanu 42 %

4. Laura Codruța Kovesi 42 %

5. Liviu Dragnea 34 %

6. Traian Băsescu 31 %

7. Nicușor Dan 30 %

8. Daniel Constantin 27 %

9. Alina Gorghiu 25 %

10. Raluca Turcan 22 %

Sondajul a fost realizat de AVANGARDE, la comanda DC News, în perioada 6-8 februarie 2017, prin metoda CATI – interviuri telefonice asistate de calculator.

Un sondaj similar, efectuat de Avangarde după alegerile, îl plasa pe Liviu Dragnea în topul încrederii, cu 48 de procente, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 47%. Klaus Iohannis, în prăbușire de formă, ajungea doar la 41 de procente încredere. Nicușor Dan se plasa la finalul clasamentului cu, 23%, iar Alina Gorghiu încheia plutonul, cu 21%.

Se observă că scandalul OUG 13 a erodat puternic încrederea în Liviu Dragnea și l-a reîncărcat politic pe președintele Iohannis. Liderii Opoziției câștigă câteva procente, în vreme ce votanții Puterii se reorientează spre personalități din partea Stângă, neimplicate în scandal, cum ar fi Gabriela Firea și Daniel Constantin.

sursa: DCNews

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Firea e fix pixu flaro ... sondajul pooolii...
1
0
protestatarii trebuie sa stie ca vor plati fiindca au fost filmati si aceste proteste sant ilegale, iar ceeia ce vor sant doar aberatii chiar de vor spune ca au fost obligati, platiti, adica ei nu stiu ca acest guvern au doar o luna de zile si nu pot guverna din cauza lor, ordonantele sant legitime iar cu aberatiile ca poti fura si nu .... Sant imbecilitati facute de dan sorosistu si liberalii basisti ?
1
3
Presedintele a fost ales cu o multime incredibila de voturi. In trecut,Iliescu dar si Basescu,cam la fel.... Asta arata disperarea si efectiv desprinderea de logica a noastra atunci cand votam asa ,ca la betie. Cu ce ne-am ales? Cu un mare cacat,fratilor! In jurul nostru lumea se dezvolta,noi ne rafuim intre noi si sefii,niste hahalere ticaloase ne tin in mizeria nemeritata pentru secolul asta de dezvoltare mondiala.Iohannis?! Un alt neica nimeni ce ocupa un post destinat altui tip de om,adica unui patriot demn,cerebral,uman,dornic sa stearga tristetea si disperarea acestui popor chinuit.
1
7
Comentatori de tot rasul ! Stati linistiti neavizatilor ca aceasta este situatia si adevarul. PRESEDINTELE aceste tari este ales cu peste 6.000. 0000 de voturi . Pana una alta suportati prezentul !
4
7
Avangard-Pieleanu si DC NEWS-BogdanChireac,ambii doi ,,mari deontologi "la Antena 3.Mai lipsea Ciuvica,ala era mai credibil,ha!
5
5
cum dracu sa exprimi un sondaj in procente cand toate procentele exprimate ajung la 356...
8
1
haha firea cea mai celebra haha ,e buna poanta si inca nu e 1 aprilie .cine naiba are incredere in parasuta asta ?
11
10
Dimpotriva,Iohannis a pierdut enorm si definitiv din incredere. Kovesi nu este politician ,ea este sefa pe la DNA si nu trebuie sa influenteze politica,doar sa aplice legile emise de Parlament. In final,conteaza si pe cine intrebi ca sa aduni date cu adevarat semnificative pentru un sondaj pe care sa-l consideri ca reprezinta in procente reale parerea unei tari intregi. Treaba e ca sistemul mafiot nu vrea sa piarda,nu vrea ca programul guvernului sa fie aplicat si sa se vada ca se poate face treaba buna,se doreste mentinerea Romaniei in saracie si ignoranta.
11
8
Mult mai multa muie...si daca lingailor vostri nu le convine le dau si lor o portie...Spor la supt !.
13
6
Cum naiba sa fie un sondaj real, cand Johannis, Kovesi, Nicusor Dan, Base, Ghorghiu si Turcan sunt praf? Pe langa proteste si sondajele sunt moduri de manipulare ordinara! Johannis lasa preocuparile 'cool', ski sau organizari de proteste si rezolva problemele reale ale tarii, in caz contrar, da-ti DEMISIA!
15
5
Se distrage atentia de la faptul ca suntem o colonie si marile puteri fac pod peste noi si ne impart dupa propriile interese...
17
1
cum dreku ia iohanis 49% cand mai mult de 15-20-% max la tampitii ce al sustin fiind platiti, ori tata asta este plina de tampiti si mafioti hoti si drogati ca si tampitu ce ai conduce ! Oameni buni revenitiva vreti sa inceapa un razboi ? o noua revolutie ? Pai oare care sant invingatorii realizati ? Chiar nu ganditi ca economia de duce la vale si vom intra in recesiune ?
14
8
Nu mai metita ajutati....strategii kamikaze de rahat
6
6
sponsorizat de o multinationala. Asa ca avandgarde a scris ce i s-a dictata. tot romanul intelege ca nimic nu se face pe gratis. Iohanis si Kovesi sunt la pamant. incearca sa invie mortii cu bani. adica coruptie
15
7
Cum ma-sa babalaul nemtalau sa aiba atata incredere, cand el acum e la distractie si inca de vineri dimineata, macar sa fi respectat programul de bugetar. Vine marti si pleaca joi. Halal presedinte. Daca nu era la schi pleca la Miami sau in bazarul de la Stambul. Bine, sant handicapatii aia din Piata platiti de Soros, galeriile si alti pierde-vara, care numai asa ii baga si pe ei in seama.
16
11
Esti 0 adica ZERO adica zero barat...adica FI. muie iohannis !!!
19
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108