rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SONDAJ! FĂGĂDĂU îşi FACE BAGAJUL! CHIȚAC se MUTĂ la Primăria Constanţa

Un sondaj INSCOP Research, realizat în perioada 2-9 septembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.100 de respondenți, confirmă creșterea intenției de vot pentru candidatul PNL la primăria Constanța, senatorul Vergil Chițac în fața principalului său contracandidat, primarul în funcție, Decebal Făgădău (PSD).

Pe locul trei în clasamentul opțiunilor de vot se află candidal USR Stelian Ion, care are o intenție de vot de 15%.

Sondajul relevă nemulțumirea profundă a constănțenilor față de modul în care a fost administrat orașul. Două treimi din populația municipiului Constanța consideră că lucrurile în oraș se îndreaptă într-o direcție greșită. În aceste condiții, constănțenii îl sancționează pe actualul primar și acordă credit candidatului liberal Vergil Chițac care este prima opțiune a constănțenilor în toate scenariile de prezență la vot. Astfel, Vergil Chițac are aproape 8 procente în fața lui Făgădău. Din totalul celor care și-au exprimat o opțiune de vot și au declarat că participă sigur la scrutin, 39,3% și-au exprimat intenția de a a vota cu candidatul liberal, Vergil Chițac, iar 31,7% cu social-democratul Decebal Făgădău, scrie digi24.ro.

Raportat la totalul eșantionului, Chițac se clasează pe primul loc cu 30% dintre opțiuni, urmat de Decebal Făgădău cu 26% și Stelian Ion cu 14,2%.

De asemenea dintre cei 17,9% care declară că nu s-au hotărât, nu merg la vot sau nu răspund, întrebați dacă totuși ar trebui să facă o alegere, cine cred că i-ar putea convinge să-i acorde votul în cazul în care s-ar hotărî să voteze, candidatul liberal Vergil Chițac rămâne prima opțiune a constănțenilor.

Dacă se iau în calcul toți participanții la sondaj care au indicat o opțiune clară de vot , Chițac ar primi 36,5% din voturi, Făgădău 31,7% și Ion 17,3%.

Una dintre cele mai interesante concluzii care reiese din acest sondaj este aceea că, în cazul Constanței, la o prezență la vot mai scăzută, principalii câștigători sunt partidele de dreapta în detrimentul PSD. Acest lucru arată atât o mobilizare mult mai bună a electoratului de centru-dreapta mai numeros, cât și nemulțumirile puternice ale majorității constănțenilor față de modul în care a fost administrat orașul de către primarii PSD din ultimii 20 de ani. Astfel, raportat la respondenții care sunt foarte interesați de alegeri și declară că sigur vor merge la vot, chiar și în condițiile creșterii numărului de cazuri de coronavirus în preajma a datei alegerilor, Vergil Chițac ar câștiga detașat cursa de primar la municipiului Constanța.

Un alt lucru demn de remarcat este că, dintre cei care nu votează cu actualul primar (adică 73,9% din totalul populației cu drept de vot), 57,4% declară că Vergil Chițac ar avea cele mai mari șanse de a-l învinge pe Decebal Făgădău.

Vâ ergil Chițac este considerat singurul candidat capabil să-l învingă pe actualul primar și, prin urmare, aproape 70% din constănțeni sunt dispuși să voteze cu învingătorul (așa-numitul vot util).

Legat de dorința de schimbare, la întrebarea cât de importantă este pentru dvs. schimbarea, după alegerile locale, a actualului primar al municipiului Constanța, peste 87% dintre alegătorii care nu îl votează pe Decebal Făgădău cred că schimbarea actualului edil la Constanța după 27 septembrie este importantă și foarte importantă.

Uitându-ne la distribuția opțiunilor pe partide politice, pe întreg eșantionul consultat, sondajul indică o diferență de peste cinci procente între PNL (31%) și principalul său rival la Constanța, PSD (25,1%). USR ar obține 13, 7%.

Pe aceeași linie, raportat la respondenții care indică o opțiune clară de vot, candidații la Consiliul Local din partea PNL ar obține pe 27 septembrie 38,1% din voturile exprimate, iar cei al PSD 30,8%.

Nici contextul sanitar delicat în care ne aflăm, nu schimbă raportul de forță – candidații PNL ar primi cele mai multe voturi, obținând 42,8%, față 29,4% pentru candidații PSD, din total celor care sunt foarte interesați de alegeri și declară că sigur vor merge la vot, chiar și în condițiile creșterii numărului de cazuri de coronavirus în preajma a datei alegerilor.

Datele au fost culese de INSCOP Research la comanda PNL, în perioada 2 – 9 septembrie 2020, pe un eșantion de 1.100 de respondenți cu vârsta de 18 și peste 18 ani. Metoda de colectare a fost interviuri față în față, iar metoda de cercetare a fost ancheta sociologică pe baza unui chestionar.

INSCOP Research este una dintre cele mai reputate companii private de cercetare sociologică din România care din 2018 are un parteneriat special cu compania americană The Polling Company în baza căruia își oferă sprijin reciproc în efectuarea de studii sociologice în România, în alte țări din regiune și în Statele Unite ale Americii.

marţi, 15 septembrie 202011940
Comentarii

02Pio(24 sep 06:28)
Votati orce dar NU psd.ul hotilor
22Ptr chitac om de cacat(23 sep 21:36)
securist si betiv plin de fugit adica covor 19 o sa sugi puli la greu de la pesedistii criminali.muie fara numar si din partea pensionarilor
23sondaj mincinos(23 sep 19:47)
Sondaj MINCINOS platit la comanda malariei galbene poate stimuleaza votantii pro general parsiv, om care este mai bun ca agent imobiliar decat ca primar si mai mult sluga lui Comanescu omul de afaceri care nu plateste salarii. Dl general ai facut de ras haina militara prin activitatea de pana acum.
24MUIE MALARIA GALBENA(23 sep 15:06)
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
54ha ha(23 sep 12:44)
l-ati adus pe rares bogdan sa-l convinga pe fagadau sa treaca la PNL ca v-ati dat seama ca nu castigati!!! dar nu i-a iesit ca la iasi!
52hmm(23 sep 11:53)
PNL si PSD e tot aia.
36Marcus(23 sep 10:47)
Muie PSD si votantilor lui prosti
06mari(23 sep 10:15)
Nici unul nu face politica de dragul ei -------Ei fac politica ptr BANI
31Cetatean(23 sep 09:36)
Sper sa va inchida Deci dupa ce castiga la pas.
03Catre viitorul primar(23 sep 08:50)
Oricare ar fi el dupa alegeri sa faca bine sa comande un audit extern al tuturor angajatilor din primarie, cu precadere al sefilor. Cine nu e competent si nu-si poate justifica job-ul sa plece.
03teorema conservarii veniturilo(23 sep 08:49)
Condidatii au trait bine si inainte de alegeri si va fi la fel si dupa, alegatorii s au plutit inainte si asa o vor face si dupa.Nimic nu se pierde si nici nu se transforma....e destin
13speram(23 sep 08:45)
Speram sa cada comunistul olteano-machedon, Fagadau si noul primar si consiliu sa anuleze votul ultimei sedinte cu matrapazlicurile imobiliare.
05Cris(23 sep 08:42)
Toti o apa si-un pamant, trag sa mai roada ce-a mai ramas pe ciolan, sa mai fure si ei cate ceva, degeaba atatea sondaje, cartile tot de catre ei sunt facute.
74Pt postaci(23 sep 07:08)
Mai aveti 2-3 zile de munca si dupa aia iar someri. Nu va luati nici bonus tura asta , Fagadau iese primar la pas!
35DNA(23 sep 01:19)
In 2019, la europarlamentare, ma-sa lui FA.TALAU a bagat 5 buletine stampilate cu pesede in urna !!! Desi politia i-a intocmit DOSAR PENAL PENTRU FRAUDA, NU A PATIT ABSOLUT NIMIC !!! Acum cate buletine stampilate cu FA.TALAU va baga in urna ? ? ?
36Fatalau mu ie Fatalau(22 sep 23:34)
Ia-l pe Babu si baga-ti-l in cur imbecilule
33COOL(22 sep 21:47)
Fagadau is fucked up. Stelian e eternul loc 3 - locul pacaliciului. Restul sunt detalii. Thanks State Department.
22Rusine(22 sep 18:30)
De 20 ani acest Parvulescu tot - sforar se doreste in Primarie ! El cantereste - interesele ...
47PSD-ist(22 sep 17:55)
Chitac ca n-avem incontro. Fagadau si-a batut joc de noi. Eu nu l-am votat ca sa-mi ingusteze strada si sa-mi ia locul de parcare cu stalpisorii lui. Am zis ca e ca Mazare dar ca ala gasesti unul la un miliard! Asta e incercam si cu Chit- chit asta si-om vedea!
58Mokanel(22 sep 15:54)
Muye fagabou muye psd. Muye la neam de haters zdrente si secaturi. Hai Chitac
311Curaj(22 sep 13:48)
Scapam de clanul Mazare si ramasita lui de Fagabou ...atunci o sa vedeti cati bani a sifonat acest primar Corupt si pervers ! O sa iasa la suprafata toate spagile primite !
413Om vedea(22 sep 11:56)
Mama domnului Fagadau va merge la vot? Cate buletine de vot va avea la dansa? Sunt convins ca si rudele domnului Chitac au multe buletine. Va fi o batalie in stampile, ce se va incheia cu mult dupa miezul noptii. MANARII, cu acordul paznicilor
116chtiac este marioneta lui coma(22 sep 09:56)
Grupul servicii portuare a uitat sa-si plateasca salariatii si furnizorii dn Constanta si nu numai, dar ii sustine financiar campania lui Chitac. Omul care a adus covidul in constanta si s-a internat nu adus cu izoleta, ci pe picioarele lui cu familia de mana. Asta numai ca parlamentarii pnl sa se dea loviti si sa nu fie in sala la votarea motiunii de cenzura care, si fara ei a fost adoptata cu majoritate. asta este d-l Chitac care dporeste sa-i puna lui Comanescu constanta la picioare.
110Ion(22 sep 08:57)
PSDul trebuie sa dispara, la fel si manglitorii de unguri cu UDMRul lor, cu tot. La Constanta pnlul pierde cu Chitac oricat minte Replica. Opozitia trebuia sa aiba un canditat comun ca sa- l invinga pe Fagadau. Asa, cu apvistul plm, pnl pierde . La CJC, va castiga pnl iar Stroe o va lua in bot.
417Ava(22 sep 06:58)
Doar prostimea si tiganii voteaza psd. Muie PSD!
59DNA(22 sep 01:10)
CLANUL MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky nu va parasi puterea in constanta decat cu vata in nas si pantofi noi !!! Nu va ILUZIONATI, desi FA.TALAU are doar 15 % in sondajele reale, acesta va fi reales de catre MAFIA care STAPANESTE constanta de 24 de ani incoace !!!
1410Replica(21 sep 22:43)
Mintiti cu nesimtire. Chitac nu are nicio sansa, e manipulare pe fata. Replica esti de tot cacatul. Vai de voi, slugilor!
36marian(21 sep 19:44)
nu ne intereseaza pe cine votezi , mihai.. ia-l acasa!
1410Mihai(21 sep 17:01)
Opinia me este ca sondajul este mincinoos.Da mincinos sau daca la platit PNL tre sa faca arate de toti bani.Eu am sa votez DECEBAL FAGADAU si muuuulti or sa faca ca mine.Vedem dupa daca a meritat bani acel asa zis sondaj.Succes dnle primar actual.
1911MUIE PUBELA GALBENA(21 sep 13:36)
hahahahahahah cel mai penibil sondaj, mai penibil decat Vergil, daca este posibil asa ceva. Vergil Covid parca era pe patul de moarte, doar ca sa scape de dosarul penal. MUIE PUBELA GALBENA
126cetatean(21 sep 12:05)
e un sondaj ireal si bolsevic cred ca osa cistige o independenta s-a saturat lumea de partide
23Cetatzeanu turmentat(21 sep 10:53)
Bah, eu cu cine votez?
1024Ball(21 sep 06:54)
Votati orce dar NU psd!!! Muie psd!!!
109Gore(21 sep 00:02)
Pensie nesimtita deci nu
170Data asta(20 sep 23:03)
De data asta votez PMP. Sa vad s i astia ce fac
119apel catre constanteni(20 sep 22:04)
nu mai votati candidati care nu isi iubesc orasul!
1027Cine nu stie(20 sep 15:35)
Fagadau este un corupt spagar - care ia spaga prin Interpusi ...este un Golan si Parsiv ...Rusineee ! Poate voteaza neamurile lui de cate ori doresc !
529Prost primar(20 sep 15:15)
Fagadau a fost o catastrofa
259MUIE MALARIA GALBENA(20 sep 14:14)
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
2017ion(20 sep 11:11)
articol platit de PNL
724cel mai prost primar(20 sep 10:34)
Decebal Fagadau - castiga anual in jur de 35.000 de euro
2121student(20 sep 09:29)
eu nu as putea vrodata vota chitac pentru simplul fapt ca era un spagar mediocru in academie. lua intre 50-75 eur sa te treaca la examene, fara sa fi fost prezent tot anul.
1427Leo(20 sep 09:14)
Votati raul cel mai mic, votati Chitac. Muieeee PSD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
732mari(20 sep 01:12)
Cel mai slab primar a fost Mazare ---a distrus orasul si Mamaia ptr 100 de ani de-acum incolo ----Chitac n-are sanse ca n-a aratat nimic pina acum numai vrajeli pnl-iste
2615Sa fim putin rationali(19 sep 22:05)
Fagadau este raul cel mai mic in comparatie cu Chitac ! Nu o sa vina sa credeti cand ve-ti vedea unul si mai prost decat actualul...
2511MUIE MALARIA GALBENA(19 sep 18:29)
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SUSTINATORILOR SAI
933mihai(19 sep 16:57)
FAGADAU, CEL MAI SLAB PRIMAR DIN ISTORIA ORASULUI. un HABARNIST AROGANT
2518daca(19 sep 14:46)
vine Chitac, o sa ne ducem la naiba. asta nu are nicio treaba cu activitatea administratiei publice, la fel si Ion Stelian. acest articol este tendentios, provoaca scarba totala. o sa vedeti rezultatul alegerilor si dupa, mucles!
1234Jos psd(19 sep 11:56)
Fagadau,o catastrofa pt constanta.Locul lui e la cosul de gunoi al istoriei.Veniti la vot sa scapam de omul lui mazare!
2416alin(19 sep 10:57)
nu vedeti cum conduc tara pnl, ce dezastru este, va placut cum a decurs inceperea anului scolar? votati-l pe chitac si veti vedea ce va mai ramane din constanta! comanescu esti tare daca reusesti sa pui mana pe oras!
Vremea
19.7°19.7° - 21.5° joi, 24 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 5.79 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 sep 00:00SportCupa Ligii | Arsenal se impune la Leicester și merge mai departe. Toate rezultatele serii

Arsenal s-a calificat mai departe în Cupa Ligii Angliei după o victorie la limită la Leicester. Echipa lui Arteta a...227

24 sep 00:00SportDinamo Kiev, cu un pas în grupele Ligii Campionilor

Dinamo Kiev, formaţie antrenată de Mircea Lucescu, a făcut un pas important spre grupele Ligii Campionilor la fotbal,...250

24 sep 00:00SportGrecul Stefanos Tsitsipas s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP, după o victorie cu Daniel Evans, scor 6-3, 6-1

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas (6 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat în optimile de finală ale turneului...179

24 sep 00:19SportTenis: echipa formată din Florin Mergea și Andre Begemann s-a calificat în sferturile de finală ale turneului challenger Sibiu Open 2020

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi cel german Andre Begemann s-a calificat, miercuri, în...187

Local
24 sep 19:21LocalALARMANT! RECORD de infectări la CONSTANȚA! 1767 de noi cazuri în toată țara

Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 116.415 cazuri de persoane infectate cu noul...892

24 sep 19:20LocalPERICOL PUBLIC! Depistat la volan, sub influența CANNABISULUI

Depistat sub influența substanțelor psiho-active la volan. La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 17.30,...579

24 sep 19:20LocalAccident rutier cu victimă, în Mangalia

492

24 sep 19:24LocalDacă l-ați VĂZUT, sunați URGENT la POLIȚIE!

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Tuzla au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui PETRUȚ-CIPRIAN...773

24 sep 19:23LocalTransportul public de persoane, în atenția polițiștilor din Medgidia

În perioada 21-22 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00-20.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului...482

23 sep 01:19LocalTERIBILIST! Un șofer din Constanța a GONIT cu 222 km/h

În perioada 21-22 septembrie a.c., în intervalul orar 14.00-22.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier...907

24 sep 19:19LocalServiciul de Autoritate Tutelară din Constanța își mută sediul

De pe 28 septembrie 2020, Serviciul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială...437

24 sep 19:19LocalDe ce se feresc profesorii de lecțiile online

Școala online a venit la pachet cu mai multe probleme. În afară de orele „sparte” de hackeri care au compromis...627

24 sep 19:18LocalÎncă o tranșă de pubele pentru locuitorii Constanței

495

Politică
24 sep 00:00PoliticăAurescu - convorbire telefonică cu ministrul pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite

Dorinţa de extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral şi a relaţiilor sectoriale, dar şi evoluţiile...207

24 sep 21:54PoliticăCîţu: Vreau să mă asigur că toate administraţiile vor ajunge cum sunt cele din vestul ţării

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat miercuri, la Târgu Jiu, că, din funcţia pe care o deţine, vrea să...235

24 sep 00:00PoliticăCiolacu susţine că majorarea pensiilor „a stricat puşculiţa PNL“ pentru alegerile locale şi generale

202

24 sep 00:00PoliticăLege promulgată: Solicitările de eliberare a cazierelor judiciare şi actelor de stare civilă se pot face şi prin avocaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind modificarea şi completarea unor acte normative care...206

24 sep 00:00PoliticăOrban: Cadrele didactice trebuie să înveţe să predea online

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Galaţi, în contextul situaţiei speciale create în unităţile de...207

24 sep 00:00PoliticăCiolacu: Oamenii sunt determinaţi să meargă la vot; este ''safe'' dacă respecţi regulile

187

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1617

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2474

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1507

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3764

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2490

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3411

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5211

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3411

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2663

Monden
24 sep 00:00MondenPatricia Arquette şi Ben Stiller vor colabora pentru o comedie comandată de Apple

Patricia Arquette şi Ben Stiller vor colabora din nou pentru un serial, o comedie comandată de Apple, intitulată...196

24 sep 00:00MondenSerialul thriller Lincoln: Colecţionarul de oase, inspirat de bestsellerul lui Jeffrey Deaver, începe din octombrie la AXN

Serialul thriller „Lincoln: Colecţionarul de oase/ Lincoln Rhyme - The Hunt for the Bone Collector”, inspirat de...195

24 sep 21:18MondenSophia Loren revine după 11 ani de pauză, într-un film regizat de fiul ei şi produs de Netflix

223

24 sep 00:00MondenCum a fost racolat Brad Pitt de către biserica Scientologică, participând la ritualuri violente

Fostul mentor scientolog al actorului a făcut, recent, mărturisiri neaşteptate, dezvăluind pentru publicaţia The...227

24 sep 00:00Monden„Game of Thrones“: HBO confirmă prequelul „House of a Dragon“ pentru 2022

În ciuda pandemiei de coronavirus, prequelul serialului HBO de succes "Game of Thrones" va fi gata, aşa cum era...202

24 sep 00:00MondenTom Cruise va zbura în spaţiu în octombrie 2021

Actorul Tom Cruise, care urmează să filmeze în spaţiu, va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională într-un an,...181

Mapamond
24 sep 00:00MapamondCoronavirus: Vaccinul dezvoltat de compania Janssen începe să fi testat pe 60.000 de voluntari în SUA

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania multinaţională Janssen a început să fie testat pe scară largă...180

24 sep 20:24MapamondPublicaţia Charlie Hebdo, ameninţată din nou de Al Qaida: media franceze lansează un apel la mobilizare

O sută de mass-media publică miercuri în Franţa o scrisoare deschisă în care lansează un apel la mobilizare în...210

24 sep 00:00MapamondRaport: Romii şi nomazii din statele bogate ale UE se confruntă cu inegalităţi frapante

197

24 sep 20:42MapamondTrump îl atacă virulent pe John McCain, a cărui văduvă a anunţat că-l susţine pe Biden

Vizibil înfuriat de sprijinul anunţat de văduva lui John McCain pentru contracandidatul său democrat Joe Biden,...218

24 sep 00:00MapamondRusia extinde lista cetăţenilor UE interzişi pe teritoriul său

Rusia a anunţat miercuri extinderea listei cetăţenilor Uniunii Europene interzişi pe teritoriul rus, o decizie...206

24 sep 00:00MapamondTurnul Eiffel a fost redeschis după ce a fost evacuat în urma unei ameninţări cu bombă

Turnul Eiffel a fost evacuat miercuri pentru circa două ore, după primirea unei ameninţări cu bombă, au anunţat...176

Sănătate
24 sep 00:00SănătateSplenomegalia, complicație a hepatitei C

Hepatită de tip C este o afecțiune virală a ficatului, care se declanșează în urmă infectării cu virusul hepatic...200

24 sep 00:00SănătateInterpretarea valorilor transaminazelor: ce ne "spun" acești parametri

Majoritatea dintre noi știm că atunci când explorăm funcționalitatea ficatului, urmărim valorile transaminazelor,...181

24 sep 00:00SănătateSimptome atac de panică: cum le recunoști în stadiu incipient și cum le oprești

213

24 sep 00:00SănătateVitamina A, vitamina E și zincul combat inflamația

Inflamația din corp poate fi combătută cu ajutorul vitaminelor și mineralelor precum A, E, zinc și a unor...190

24 sep 00:00SănătateInfecția măselei de minte - cum o recunoști și cum o tratezi

Infecția măselei de minte este dureroasă și reprezintă o urgență stomatologică. Aceasta nu poate fi tratată...191

24 sep 00:00SănătateCopiii născuți prematur: cum îi ajută incubatorul și ce rol are în dezvoltarea lor

Majoritatea sarcinilor au o durata de 40 de săptămâni. Un bebeluș ce vine pe lume înainte de săptămâna 37 este...185

24 sep 19:32SănătateSuferi de depresie sau anxietate? Zahărul îți poate face rău

Se vorbește foarte mult despre impactul pe care îl are consumul de zahăr asupra sănătății fizice, acesta...200

24 sep 00:00SănătateCele mai importante complicații ale aterosclerozei

Ateroscleroza este principala cauza de deces în rândul adulților, în țările dezvoltate, iar această afecțiune...191

24 sep 00:00SănătateCe efect are tiroida asupra colesterolui tău

212

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT