REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sondaj ISSPOL: 91% dintre români sunt contra amnistiei/graţierii pentru corupţie

Sondaj ISSPOL: 91% dintre români sunt contra amnistiei/graţierii pentru corupţie

Replica API 13 decembrie 2018 | 03:25 337

Potrivit sondajului, 74% dintre respondenţi sunt contra amnistiei/graţierii în abstract, 21% pro, iar 5% nu ştiu/nu răspund. După punerea întrebării generale, s-a particularizat pe diferite tipuri de infracţiuni. A reieşit că 91% dintre români nu sunt de acord cu amnistie/graţiere pentru acte de corupţie, 7% sunt de acord, iar 2% nu ştiu/nu răspund. 95% dintre cei chestionaţi sunt contra amnistiei/graţierii pentru infracţiuni cu violenţă, 4% - pentru, 1% - nu ştiu/nu răspund. 91% dintre români nu sunt de acord cu amnistia/graţierea pentru furt calificat, 7% au opinia contrară, iar 2% nu ştiu/nu răspund.

96% dintre cei care au votat PNL/USR/PMP la alegerile parlamentare din 2016 sunt contra amnistiei/graţierii pentru corupţie. Un procent de 87% dintre aceia care au votat PSD/ALDE/UDMR la scrutinul parlamentar de acum 2 ani s-au declarat împotriva amnistiei/graţierii pentru corupţie.

Atât românii de sub 45 de ani, cât şi cei de peste 45 sunt contra amnistiei/graţierii pentru corupţie în proporţii egale - 91%.

89% dintre persoanele din mediul rural chestionate s-au declarat împotriva amnistiei/graţierii pentru corupţie, în timp ce în cazul cetăţenilor din mediul urban întrebaţi, procentul celor contra este 92%.

90% dintre cei din Transilvania, 90% dintre românii din Moldova şi 91% dintre locuitorii din Muntenia nu sunt de acord cu o astfel de măsură.

După nivelul de educaţie, procentul românilor împotriva amnistiei/graţierii pentru corupţie este de 89% în cazul celor cu studii sub medie, de 93% în ceea ce priveşte cetăţenii cu studii medii şi tot de 93% referitor la aceia cu studii superioare.

Totodată, conform sondajului, 91% dintre români sunt pentru rămânerea României în UE.

63% dintre respondenţi sunt de părere că pedepsele pentru corupţie sunt prea mici, 14% că sunt potrivite, 6% au opinat că sunt prea mari, iar 17% nu ştiu/nu răspund.

Un procent de 73% dintre respondenţi au spus că îi afectează corupţia mult şi foarte mult, 12% au declarat că moderat, iar 15% - puţin şi foarte puţin.

80% dintre români consideră că lupta anticorupţie este importantă mult şi foarte mult.

Directorul ISSPOL, Alexandru Zodieru, a precizat că 57% dintre respondenţi consideră recursul compensatoriu un lucru rău, iar 11% sunt de părere că este benefic.

"80% dintre respondenţi consideră că direcţia ţării e în general greşită (...) Modificările din ultima perioadă, tentativele de modificări ale legilor justiţiei şi ale Codurilor penale sunt văzute ca fiind un lucru rău de peste jumătate dintre respondenţi, 56% declară acest lucru, iar 10% consideră că este un lucru bun (...) referitor la preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România, 50% declară că Romania nu e pregătită pentru acest mandat, 35% consideră că da", a adăugat Zodieru.

Sondajul sociologic a fost comandat de Geeks for Democracy şi finanţat de Fondul pentru Democraţie. Studiul a fost realizat de ISSPOL, în perioada 4-11 decembrie, pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.064 de persoane. Marja de eroare a studiului este de +/-3%.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suntem agresati zi de zi, ceas de ceas, numai de penali si HOTI care au ajuns sa faca LEGI numai in favoarea HOTILOR. Vedem cum au ajuns sa fure cu LEGEA ca sa nu pateasca nimic, nimic sa nu le poata fi luat, sa fie judecati si condamnati. Toate HOTIILE astora, noi si copii nostrii le vom plati toata viata, ca datorie publica. ASA NU SE MAI POATE! TREBE sa iesim, sa ne aparam tara si pe noi de aceste JEGURI PENALE exact cum au facut francezii acum. NOI suntem TARA, In NOI sta PUTEREA si trebe sa reactionam. EI, HOTII, sunt putini, vicleni si misei. JOS SI LA PUSCARIE CU EI.
4
0
doar pentru hotii care se intorc inapoi dupa o saptamina
0
0
Pai ce facem, ne apucam toti sa furam, sa talharim, sa santajam, sa intimidam, sa amenintam ca doar facem o scurta vizita la mititica, ne intoarcem scoliti si trecem la atacuri de tot felul folosind tot ce avem in dotare, limbaj forta si unelte.Brava, ca bravo se spune la magari !
6
2
Pe cine dreaku ati intrebat voi, ba, manipulatorilor? Ca pe soacra mea, nu ... Micinosi ce sunteti. Ti ai dreakului sa fiti! ... Mai goliti dreaku puscariile de cei care n au comis fapte cu violenta. Mai sunt si oameni care au gresit pt prima data, chiar daca sunt corupti sau nu. In Romania nu exista oameni care nu sunt corupti, sunt oameni de care inca nu s au ocupat serviciile.
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920