REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sondajele arată că Mitroi e în preferinţe, la Valu: „Am două variante, independent sau UDTTMR”

Sondajele arată că Mitroi e în preferinţe, la Valu: „Am două variante, independent sau UDTTMR”

Replica API 17 decembrie 2015 | 00:06 184

„M-am lecuit, nu-mi mai trebuie politică”

„M-am lecuit, nu-mi mai trebuie politică”

Primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, a vorbit despre alegerile din 2016, menţionând că nu ştie dacă va candida întrucât în 6 luni se pot întâmpla multe, bune sau rele. Însă, dacă o va face, deja se gândeşte la două variante: independent sau susţinut de UDTTMR, cu menţiunea că s-a lecuit şi nu-i mai trebuie politică. Ceea ce indică sondajele îl pune pe Mitroi pe gânduri şi anume că locuitorii îl vor la cârma localităţii. Totodată, primarul a vorbit, în cadrul Şedinţei de Consiliu Local, şi despre investiţiile din anul ce este pe cale să se încheie, dar şi despre asfaltarea „în forţă” care va începe în primăvara lui 2016.

Ultima şedinţă de Consiliu Local din Valu lui Traian, din acest an, a avut loc în cadrul Pieţei Agroalimentare din localitate, acolo unde primarul a vorbit despre relizări, planuri, intenţia de a candida dar şi despre faptul că, într-o anumită perioadă, a fost împins de la spate să facă politică. „Mai sunt 6 luni şi se fac 12 ani de mandat. De regulă, nu mi-a plăcu şi nu-mi place să ies ca păduchele în frunte. Mi-a plăcut să-mi fac treaba şi oamenii din localitate să fie mulţumiţi. Am fost, sunt şi voi fi un om drept, un om de echipă, am considerat şi consider că fără o echipă nu poţi merge la drum.

Vreau să vă spun că, în 2004, când am venit pe funcţie, localitatea avea până în 7.000 de locuitori. Astăzi, Valu lui Traian are o populaţie de peste 16 – 17.000, având în vedere că avem în listele electorale, cu drept de vot, 12.000 de persoane. În toată această perioadă vreau să vă spun că m-am dedicat aministraţiei locale. O singură perioadă din viaţa mea, care m-a şi adus cu picioarele pe pământ, dar târziu, am dedicat-o politicii sau, mai bine zis, eram împins de la spate să fac politică.

Asta se întâmpla, dacă nu mă înşel, în 2008 – 2009. Atunci m-am lecuit, nu-mi mai trebuie politică, vreau să fac administraţie”, a spus Florin Mitroi. Cât despre alegerile din 2016, acesta este încă în dubii. „Primul mandat l-am câştigat cu 65%, în condiţiile că nu eram cunoscut de oameni, pentru că eu sunt venit în Valu lui Traian, nu sunt născut aici. Ulterior, le-am demonstrat oamenilor ceea ce eu am putut face împreună cu echipa mea.

Apoi, următorul mandat l-am câştigat cu 87% şi al treilea cu 80%, în condiţiile în care populaţia a crescut. Atăzi vă pot spune că nu ştiu dacă voi rămâne primar sau nu, dacă voi candida sau nu. Astăzi. Pentru că mai sunt 6 luni şi în aceste 6 luni se pot întâmpla foarte multe lucruri, bune sau rele. Acum, singurul lucru care m-ar face să candidez este că acum 2 – 3 săptămâni, în urma unor sondaje, am ieşit cu 87%, ceea ce înseamnă că oamenii apreciază ceea ce am făcut”, a explicat Mitroi.

Mitroi: „Candidez independent sau susţinut de UDTTMR”

„Am fost şi sunt un tip transparent. Nu mă feresc să spun că am fost şi sunt acţionarul unei societăţi foarte mari. Care nu a fost înfiinţată în 2004 când am ajuns primar, ci în 1997, atunci când am fost administrator iar din 2004 a trebuit să rămân acţionar. Şi la ora asta funcţionează şi merge foarte bine. Dar am ales să rămân în această funcţie pentru a continua proiectele. De ce nu aş mai candida..., din păcate, din punctul meu de vedere, legile sunt neclare, interpretabile şi atunci, penru orice greşeală, oricât de mică ar fi, a angajaţilor din Primărie, responsabil este primarul.

Niciodată nu am candidat pentru salariu, salariul meu a plecat la oamenii amărâţi şi nu numai salariul. Nu aş mai candida dacă procentele mele erau de 60%, adică mai mici faţă de primul mandat pentru că însemna că exista o problemă. Acesta este singurul lucru care mă face să candidez. Şase luni avem timp dacă da sau nu. Dacă e să candidez, prima variantă e independent şi a doua variantă la UDTTMR pentru că am tătari în Valu”, a conchis primarul din Valu lui Traian.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218