REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sony şi Marvel nu vor mai coproduce filme cu Spider-Man

Sony şi Marvel nu vor mai coproduce filme cu Spider-Man

Replica API 22 august 2019 | 00:00 348

În lipsa unui acord cu concurentul lor Sony pentru a produce viitoare filme cu Spider-Man, studiourile Marvel au decis să se retragă din proiect pentru a se concentra pe alte francize cu supereroi, au informat marţi site-uri de specialitate din SUA, citate de AFP.

Marvel, cumpărat în 2009 de grupul Disney, deţine drepturile asupra a numeroşi supereroi de benzi desenate creaţi de Stan Lee (Avengers, Black Panther, etc.) şi are acum acces şi la cei aflaţi în proprietatea Fox (X-Men în special), studiouri cumpărate recent de Disney.

Sony deţine însă drepturile cinematografice asupra lui Spider-Man. Timp de decenii, Omul-Păianjen a fost în centrul benzilor desenate pe care Marvel şi-a construit imperiul.

În plus, Spider-Man este unul dintre cei mai de succes supereroi din industria cinematografică, anul trecut filmul de animaţie "Spider-Man: New Generation" fiind recompensat cu un Oscar.

A fost nevoie de un acord istoric şi confidenţial în 2015 între Sony şi Marvel pentru a permite lui Spider-Man să se integreze în universul Marvel (în total cinci filme, printre care "Spider-Man: Homecoming" din 2017 şi "Spider-Man: Far From Home" în această vară).

În pofida succesului financiar şi de critică al acestor filme în care tânărul Tom Holland l-a interpretat pe celebrul personaj în costum roşu şi albastru, cei doi giganţi de la Hollywood nu au găsit un teren comun pentru a-şi continua parteneriatul, au afirmat site-uri de specialitate.

Conform site-ului Deadline, aflat la originea informaţiilor, Disney a cerut Sony să poată finanţa în continuare filmele cu Spider-Man viitoare pentru a obţine în schimb o cotă mai mare din venituri, însă Sony a refuzat, dorind să menţină condiţiile actualului parteneriat.

Două filme cu Omul-Păianjen sunt încă în proiect, cu Tom Holland în rolul principal, în regia lui John Watts, care ar trebui să fie produse fără Marvel şi preşedintele său, Kevin Feige.

"Spider-Man: Far From Home" a devenit recent cel mai mare succes financiar al Sony, devansând "Skyfall", cel de-al 23-lea film James Bond, cu peste 1 miliard de dolari încasaţi la nivel mondial. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920