REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sorin Andrei se pregăteşte să reclame PSD Mangalia la judeţ

Sorin Andrei se pregăteşte să reclame PSD Mangalia la judeţ

Replica API 20 iunie 2011 | 00:00 366

Preşedintele PNL Mangalia,

Preşedintele PNL Mangalia,

Aleşii locali din Mangalia au votat, duminică, încetarea mandatului de consilier local a lui Viorel Oleniuc, în urma excluderii acestuia din PNL. Procedura firească, de validare a consilierului PNL care urma să ia locul lui Oleniuc nu a mers însă până la capăt. Aşa se face că votul pentru validarea lui Mihai Sorin a fost amânat, după ce şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum. Liberalii au rămas astfel fără un consilier local, după ce mai mulţi consilieri PSD, aliaţii lor din cadrul USL, au părăsit lucrările şedinţei.

Viceprimarul Mangaliei, liberalul Sorin Andrei, a comentat că este clar că din cauza consilierilor PSD nu a putut fi validat Mihai Sorin. "Momentan, nu pot spune mai multe", a conchis Sorin Andrei, preşedintele PNL Mangalia. Situaţia urmează să fie tranşată, din câte ne-au precizat liberalii mangalioţi, azi, când urmează să discute cu preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, pe care ar urma să îl informeze că "USL nu funcţionează corespunzător la Mangalia, din cauza PSD". Exclusul, adică Viorel Oleniuc, a comentat şi el şedinţa: "O bătaie de joc grosolană a PSD faţă de PNL, profesorul Mihai Sorin nu merita o asemenea umilinţă. Este un gest care confirmă tot ce am spus de un an de zile încoace despre PSD şi Tusac (Claudiu Tusac, primarul Mangaliei -n.r.), şi pentru care am fost exclus din PNL".

Ce spune Tusac

Însă, în ciuda celor declarate de liberali, după şedinţă, Primăria Mangalia a transmis următorul comunicat de presă: "Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac a convocat o şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal Mangalia pentru ziua de duminică, 19 iunie 2011, la ora 11.00. Au fost prezenţi 18 consilieri. Principalul punct din cele 3 de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind constatarea încetării mandatului de drept al consilierului local dr. Viorel Oleniuc, căruia Partidul Naţional Liberal i-a retras sprijinul politic. După acest punct, lucrurile au reintrat în cunoscuta rutină de la Mangalia: injurii, icnete, discuţii inutile şi... încheierea şedinţei pe motivul lipsei de cvorum, mai mulţi consilieri refuzând să mai participe la acest circ. Primarul Mihai Claudiu Tusac nu a fost deloc surprins de această situaţie: "O parte din consilieri fac circ de trei ani, iar alţii s-au săturat să tot suporte discuţii inutile şi injurii şi au plecat. De trei ani fac eforturi inumane pentru a readuce oraşul la starea de normalitate, ca să îi conving pe consilieri să voteze proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului, deci pentru cetăţeni! Aceasta este atmosfera "lucrativă" de la Mangalia! De trei ani, reprezentanţii PD-L fac scandal la fiecare şedinţă, iar Mangalia stă pe loc! Dar oamenii nu mai pot aştepta, şi aşa le este destul de greu, nu mai pot suporta aceste scandaluri şi întârzieri!

Referitor la persoana care-l va înlocui pe dr. Oleniuc în Consiliul Local, şeful administraţiei locale a precizat că va avea loc o nouă şedinţă săptămâna viitoare pentru validarea mandatului de consilier al profesorului Mihai Sorin din partea PNL Mangalia: Precizez că şedinţa următoare va avea unu-două puncte pe ordinea de zi, că la al treilea consilierii PD-L se plictisesc, au chef de glume şi-i determină şi pe ceilalţi să renunţe la a mai încerca să facă ceea ce este nevoie pentru oraş" - se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Mangalia.

PDL se pregăteşte de plângere penală, prefectul de atac în contencios

La rândul lor, pedeliştii mangalioţi se pregătesc să facă o plângere penală după şedinţa de ieri, motivul fiind acela că, în timp ce pentru Viorel Oleniuc a fost votată imediat încetarea mandatului, pentru Dan Moldovan şi Nae Negrea - excluşi din PDL, nu există aceeaşi unitate de măsură. Mai exact, pentru cei doi nu sunt iniţiate proiecte de încetare a mandatelor, a explicat preşedintele PDL Mangalia, Zanfir Iorguş. La rândul său, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a spus că aşteaptă hotărârile adoptate la şedinţa de la Mangalia, pentru aviz de legalitate. "În cazul în care hotărârile au fost adoptate cu încălcarea legii, le atac în contencios", a spus prefectul.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218