REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sorin Andrei: USR-PLUS are PROIECTE pentru COMBATEREA SĂRĂCIEI

Sorin Andrei: USR-PLUS are PROIECTE pentru COMBATEREA SĂRĂCIEI

Replica API 3 decembrie 2020 | 00:05 3839

Candidatul USR-PLUS pentru Senat, Sorin Andrei, conştientizează că una dintre problemele majore cu care se confruntă România este sărăcia. De aceea, alături de echipa sa de la PLUS şi de la USR, are în vedere o iniţiativă legislativă privind combaterea sărăciei. Despre ce este vorba, ne-a spus chiar el, într-un interviu acordat ziarului Replica.

„Problema sărăciei este o problemă foarte acută în România, iar ultima perioadă pandemică, atât de lungă, a acutizat această situație. Cei mai loviți și vitregiți de soartă, sunt cei vulnerabili. Programul nostru de guvernare, al alianței USR-PLUS, cuprinde un capitol distinct care luptă împotriva sărăciei. Considerăm că sărăcia lovește în păturile vulnerabile, în zona tineretului și a copiilor, în zona educației. Una dintre măsurile importante este programul național ,,fiecare copil la grădiniță” și ,,școală pentru toți”. Având în vedere rata mare de abandon școlar și faptul că, odată ce copiii nu sunt inserați încă de la început la grădiniță, au un handicap mare în momentul în care intră la școală. Este cunoscut faptul că abandonul școlar a ajuns la niște cote alarmante de peste 15%, contrar țintei de 11%, care a fost pentru anul 2020”, a declarat Sorin Andrei.

Vouchere condiţionate de prezenţa copiilor la şcoală

„Prevedem un set de măsuri care să însemne acordarea de vouchere condiționate de prezența copiilor din mediile vulnerabile la grădiniță și la școală. Este o măsură sustenabilă, o măsură care ar trebui să îmbunătățească prezența și inserarea, și reducerea ratei de abandon școlar.

O altă măsură ar fi combaterea sărăciei energetice. Vorbim de sărăcie energetică. Lipsa accesului la energie alterează și mai mult calitatea vieții oamenilor, mai ales a familiilor vulnerabile, mai ales copiilor din familiile vulnerabile. Ne propune să luptăm pentru conectarea locuințelor izolate, locuințelor care nu au avut acces la acest lucru. Este un prim semn de civilizație și un prim element important în îmbunătățirea vieții. Dorim să revedem cadrul legislativ al tarifului social pentru energie și furnizată familiilor vulnerabile”, a continuat candidatul USR-PLUS.

Alte măsuri pentru combaterea sărăciei

O altă măsură pentru combaterea sărăciei este protecţia socială şi muncă legală în domeniul serviciilor. Este vorba despre crearea unui cadru legal simplificat în domeniul serviciilor, prin acordarea unor vouchere pentru lucrătorii sezonieri, zilieri, personalul de menaj şi îngrijire. O altă măsură-fleximuncă. Vizează introducerea contractelor de muncă multi-flexibile care permit angajatorilor şi angajaţilor să decidă condiţiile în care un angajat îşi desfăşoară activitatea. Soluţii precum munca la distanţă, adaptarea programului de muncă la 8 ore, comprimarea săptămânii de muncă etc. Un loc de muncă; cea mai bună protecţie socială este o altă măsură ce vizează combaterea sărăciei, şi are în vedere implementarea legii Venitului Minim pe Incluziune care stimulează căutarea locurilor de muncă pentru ca persoanele care primesc asistenţă socială să nu mai trebuie să aleagă între un loc de muncă şi păstrarea ajutorului social. Ultima măsură: CRESC-Corpul român de Solidaritate şi Cooperare, prin care se urmăreşte crearea unui sistem integrat de servicii pentru oamenii care doresc să se implice în activităţi cu impact în comunitate, organizaţii care lucrează cu aceştia şi comunităţile beneficiare.

Soluţiile USR-PLUS pentru ieșirea din criză

Sorin Andrei propune câteva măsuri pentru ieşirea din criza pricinuită de pandemie. „Zona de criză sanitară a alterat capacitatea și productivitatea economică a țarii. Această criză prelungită, intrăm în a zecea lună de pandemie, a dus la o reducere a randamentelor în toate sectoarele de activitate. S-a lucrat cu efective diminuate. Au fost perioade întregi în care întreprinderi, companii producătoare, cei care produc valoare adăugată, au stagnat. Principala problemă ar trebui să pornească de la îmbunătățirea mediului de afaceri, de a ușura reactivarea acestor agenți economici.

În principal prin lansarea unor proiecte de investiție la nivel local și regional, prin reactivarea proiectelor de investiții pentru care nu fost alocate sume importante. Foarte important este mersul plăților și a decontărilor în relația cu statul. De multe ori, statul este primul generator al blocajelor economice întârziate pe flux pentru contractorii principali, și pentru ceilalți furnizori”, declarat politicianul.

Acesta speră ca formaţiunea politică să obţină cât mai multe mandate în Parlament. Din estimările lui, dar şi potrivit sondajelor,USR-PLUS va bifa cel puțin 2 senatori și 4 deputați.

Mai multe declaraţii puteţi urmări în materialul VIDEO de mai jos.

Cod Mandatar Financiar USR-PLUS USR: 11200021

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614