REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sorin Cîmpeanu: "Am solicitat tuturor școlilor să păstreze regula pauzelor decalate, pentru a evita aglomerările"

Sorin Cîmpeanu: "Am solicitat tuturor școlilor să păstreze regula pauzelor decalate, pentru a evita aglomerările"

Replica API 17 mai 2021 | 23:25 1162

În 654 de localități, care vineri aveau o rată de incidența de peste 1 la mie, elevii claselor V, VI, VII, IX, X și XI vor învață online toată săptămâna viitoare, a explicat ministrul Educației Sorin Câmpeanu.

"Chiar dacă rată de incidența scade, ordinul comun al ministerelor Sănătății și Educației prevede că referința este ziua de vineri, pentru toată săptămâna viitoare", a spus ministrul.

Ministrul spune că măsura obligativității purtării măștii în jurul școlilor la 50 de metri ajută, dar că masca nu este obligatorie în exterior cu excepția aglomerărilor. "Din această perspectivă Ministerul Educației a solicitat tuturor școlilor să păstreze regula pauzelor decalate, a programului decalat pentru a evita aglomerările în curtea școlilor, condiții în care evitând aglomerările se poate renunța la obligativitatea măștii în curtea școlii.

Masca de protecție este obligatorie în spațiile închise. Precum și celelalte reguli: distanțarea și respectarea normelor de igiena", a adăugat ministrul, potrivit Mediafax.

În context, Sorin Câmpeanu a avansat că în luna septembrie, la reluarea școlii, să se revină la normalitate "Este extrem de importantă revenirea la normalitate, pentru că pierderile în educație au fost mari și foarte mari.

Ele au fost și uniform distribuite de la o școală la altă, și chiar în interiorul acestor clase, pierderile sunt atât de mari încât sunt foarte greu de recuperat.

Este foarte greu să speri că vei recupera în scurt timp toate pierderile generate, cu atât mai mult cu cât sunt elevi de clase terminale, a VIII-a și a XII-a care, deși ministerul Educației va prelungi tot anul viitor programul național de ore de recuperare, aceștia încheind ciclurile de învățământ, nu vor mai putea beneficia de aceste ore de recuperare. Până acum avem 250 de mii de elevi înscriși în acest program național de orele mediale, s-au recuperat o parte, însă pierderile au fost mari și foarte mari", a adăugat Câmpeanu, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru o luna de scoala trebuia sa nu mai schimbati scenariile,sper sa nu creasca iar rata de infectare!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367