REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sorin Cîmpeanu anunță că elevii de ȘASE sunt acum de PATRU, după școala online

Sorin Cîmpeanu anunță că elevii de ȘASE sunt acum de PATRU, după școala online

Replica API 25 noiembrie 2021 | 00:00 669

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, invocă evaluări făcute de experţi internaţionali care arată faptul că elevii care erau de nota 6 înainte de pandemie au ajuns la nivelul notei 4, în timpul învăţării online. De aceea, ministrul susţine derularea orelor cu prezenţă fizică. Potrivit ministrului, cele mai recente cifre arată că în 730 de localităţi rata de infectare este de peste 3 la 1000 de locuitori. Ministrul Sorin Cîmpeanu a afirmat, joi, că susţine testarea şi vaccinarea, despre care consideră că ”sunt în interesul derulării şcolii cu prezentă fizică”, astfel încât pierderile suferite de elevi din perspectiva acumulării cunoştinţelor să fie cât mai mici.

”Am văzut foarte bine opiniile unor experţi internaţionali în evaluare care ne-au arătat că elevii care aveau nota şase înainte de online sunt acum de nota patru, or asta este îngrijorător. Asta conduce la abandon şcolar, conduce la creşterea ratei de analfabetism funcţional. Până când vom avea şcolile din România pregătite, din cele cinci perspective – conectivitate generalizată, disponibilitate generală echipamente IT, conţinut digital pentru toate disciplinele, formarea profesorilor pentru pedagogie digitală şi evaluare relevantă în sistem online – până atunci voi pleda pentru prezenţă fizică. Este un element absolut esenţial”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu, conform News.ro.

Ministrul explică, de asemenea, cum se vor lua deciziile de redeschidere a şcolilor în localităţile în care rata de infectare scade sub 3 cazuri la 1000 de locuitori, scrie stiripesurse.ro

”Conform prevederilor Ordinului 5338 şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie. Pentru localităţile în care pragul de infectare este mai mare de 3 la mie, rămâne în vigoare criteriul ratei de vaccinare cu ziua de referinţă vineri a fiecărei săptămâni”, a mai afirmat Cîmpeanu.

Conform ministrului, cifrele centralizate la nivel naţional în cursul zilei de miercuri arată că sunt 730 de localităţi în care rata de infectare este de peste 3 la 1000 de locuitori, el subliniind că pe site-ul Ministerului Educaţiei va fi publicată în fiecare zi rata de infectare, pentru ca deciziile privind funcţionarea şcolilor să poată fi luate în funcţie de datele care vor fi publicate în jurul orelor prânzului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai mare idiot ca acest agricultor mai rar
2
0
Elevii de 6 sunt acum de 4 dar in catalog au 9. Bine, nu trebuie sa ia si bacul... Desi s-ar putea sa dea noua coalitie o ordonanta prin care sa se dea bacul din oficiu tuturor elevilor care au fost chinuiti cu online-ul. Eventual si o pensie speciala...
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367