REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sorin Grindeanu: Alegerile locale parţiale par să aibă mize mici, dar sunt un semnal

Sorin Grindeanu: Alegerile locale parţiale par să aibă mize mici, dar sunt un semnal

Replica API 19 iunie 2021 | 00:00 691

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Timişoara, că alegerile parţiale care au loc în la finalul lunii în mai multe localităţi din ţară, deşi par să aibă o importanţă mai mică, ele sunt un semnal important despre preferinţele electoratului.

Sorin Grindeanu

"Rezultatele alegerilor parţiale, chiar dacă par să aibă mize mici, sunt un semnal. Avem convingerea că semnalul din 27 iunie va fi unul pozitiv pentru PSD şi că vom avea cel mai mare număr de candidaţi", a afirmat Grindeanu, scrie Agerpres.

În altă ordine de idei, social-democratul a adăugat că situaţia de la Colterm nu este una simplă, iar responsabilă pentru amenda de 21.000.000 de euro pentru necumpărarea în termen a certificatelor verzi este actuala administraţie locală.

"Acea amendă de 21.000.000 de euro, venită peste toate datoriile pe care le are Colterm, nu face decât să îngreuneze situaţia, iar de acea amendă este responsabilă actuala administraţie. De fiecare dată când am fost noi la guvernare, guvernele PSD au plătit sumele necesare pentru a se putea cumpăra aceste certificate verzi. Argumente de felul celor exprimate chiar de premierul Florin Cîţu, că Timişoara se poate descurca şi fără bani (de la guvern - n.r.), nu îşi au rostul", a spus fostul premier social-democrat.

Grindeanu le-a atras atenţia, din nou, lui Alin Nica (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean, şi lui Dominic Fritz (USR PLUS), primarul municipiului reşedinţă, să nu-şi mai paseze responsabilităţile, ci să se ocupe de rezolvarea situaţiei de la Colterm, pentru a nu lăsa timişorenii fără apă caldă şi căldură.

"Mi-aş dori, ca timişorean, ca cei care au fost aleşi democratic - preşedintele Consiliului Judeţean sau primarul Timişoarei - să-şi intre în atribuţiile de administratori al judeţului respectiv, al municipiului Timişoara. Ping-pong-ul responsabilităţilor între cei doi lideri nu face bine bănăţenilor. Noi vom sprijini orice iniţiativă care vine în favoarea judeţului şi a Timişoarei, pentru că aici nu e vorba despre culoare politică, ci de timişorenii care s-ar putea afla peste câteva luni într-o situaţie suficient de dificilă, fără apă caldă şi căldură", a încheiat Sorin Grindeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grindeanu asta e un fifirel,un papagal , este frate cu Ciolanu de la bz.
0
0
mai, prune-n gura... schimba-ti placa, da. Te strambi cam mult si nu spui nimic.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920