REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru funcţia de premier. Dragnea: „Nu e agent Hamas...”

Sorin Grindeanu, propunerea PSD pentru funcţia de premier. Dragnea: „Nu e agent Hamas...”

Replica API 29 decembrie 2016 | 22:52 256

Preşedintele Consiliului Judeţean Timişoara,

Preşedintele Consiliului Judeţean Timişoara,

Sorin Grindeanu

Liviu Dragnea a anunţat, după şedinţa de Comitet Executiv Naţional, care a avut loc miercuri, 28 decembrie a.c., noua propunere a partidului pentru funcţia de premier al României. Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anunţului făcut de către Liviu Dragnea.

„Am ales să nu aruncăm ţara într-o criză politică. Am propus colegilor mei, după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu şi susţine această propunere, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu. Nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, că a omorât pe cineva... Sper că această propunere să fie luată în serios”, a spus Dragnea. Dragnea l-a caracterizat pe Grindeanu drept „un coleg care este loial în primul rând programului de guvernare al PSD şi partidului” şi care „are capacitatea să înţeleagă ca acel program este îndreptat către români”.

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică. În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul: Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara. Este membru PDSR din noiembrie 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş. În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara. Grindeanu deţine împreună cu soţia un teren intravilan de 500 de metri pătraţi la Giroc, în judeţul Timiş, achiziţionat în 2005 şi unul de 270 de metri pătraţi în Timişoara, achiziţionat în 2011. De asemenea mai deţine o casă de 200 de metri pătraţi în Giroc, construită în 2007, şi un apartament de 41 de metri pătraţi moştenit în 2009. În prezent, este preşedintele organizaţiei PSD Timişoara şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timişoara.

Ce spunea Grindeanu în urmă cu câteva zile!

„Habar nu am cum am intrat în chestiunea cu premierul. Cum am intrat așa am și ieșit. Eu am o declarația când am devenit președinte al CJ Timiș, am repetat-o și insist. Nu voi pleca într-un post de ministru. Am văzut ca sunt iarăși plimbat prin diverse posturi de ministru, dar nu voi pleca”, a declarat, joi, 22 decembrie, Grindeanu. La o săptămână de la alegerile locale din iunie, social-democratul spunea că va rămâne patru ani în administrația județeană.

„Sunt om serios, am cerut votul timișenilor pentru patru ani, nu pentru jumătate de an. Cum credeți că ar fi să merg la iarnă și să le spun «Vă mulțumesc că m-ați votat și mi-ați acordat încrederea voastră, dar știți, nu prea-mi place și mă duc la București»? Dacă voi fi ales ca președinte al CJ, voi sta patru ani. Vreau să duc la bun sfârșit acest mandat, nu să spun că voi reprezenta mai bine Timișul ca parlamentar sau, poate, ca membru în viitorul guvern”, afirma Sorin Grindeanu, pe 22 decembrie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102