REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sorin Ionel: Credem in sansa unui candidat PDL la Primaria Constanta

Sorin Ionel: Credem in sansa unui candidat PDL la Primaria Constanta

Replica API 2 aprilie 2011 | 00:00 127

Presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri din PDL Constanta,

Presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri din PDL Constanta,

Pe data de 30 martie, Organizaţia Oamenilor de Afaceri din PDL Constanţa şi-a desemnat conducerea. Preşedinte a fost ales Sorin Ionel, cel care a deţinut această funcţie, interimar, şi până la data alegerilor. Contrar opiniei că oamenii de afaceri-membri ai PDL ar trebui să "cotizeze la greu" în puşculiţa partidului, Sorin Ionel ne anunţă că cea mai importantă contribuţie a organizaţiei pe care o conduce este... capitalul electoral.

Reporter: Sunteţi preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din cadrul PDL Constanţa. Ce face această organizaţie, cu ce se ocupă ea?

Sorin Ionel: Este o organizaţie ca oricare altă organizaţie internă a Partidului Democrat Liberal. Specificul este diferit de al celorlalte, pentru că, pe lângă membri de partid, putem să avem şi simpatizanţi. Membrii organizaţiei sunt oameni care administrează o afacere, oameni care conduc societăţi comerciale, oameni care la rândul lor conduc oameni.

Rep.: Cu ce îi ajută pe oamenii de afaceri această organizaţie? De ce s-ar înscrie ei în Partidul Democrat Liberal?

S.I.: Această organizaţie are ca scop adunarea tuturor problemelor agenţilor economici din Constanţa. Suntem norocoşi că avem alături de noi un senator, deputaţi şi problemele noastre, ale agenţilor economici, ar putea să ajungă mult mai repede la factorii decizionali din Guvernul României.

Rep.: Legat de problemele pe care le-aţi expus parlamentarilor, ce se regăseşte în noul cod al Muncii. Şi tot legat de acest Cod al Muncii: vă avantajează pe dumneavoastră, angajatorii, sau pe angajaţi?

S.I.: Ştiu că nu voi fi în acord cu angajaţii, dar acest Cod al Muncii nu aş putea spune că avantajează angajatorii. Suntem pe poziţii egale: angajat şi angajator şi astfel şi noi, ca angajatori, dar şi angajaţii, putem să stăm la aceeaşi masă a echilibrului şi dialogului. De exemplu, dacă până ieri un angajat putea să îţi pună demisia pe masă şi să plece, nu acelaşi lucru se putea din partea noastră, a angajatorilor. Trebuia să dăm preaviz, să blocăm acel post, dar nu numai acest aspect. Un alt aspect important este munca, care până acum se desfăşura la negru, şi care acum poate fi rezolvată foarte uşor prin contractele pe perioadă determinată. Acest lucru era mai dificil pentru angajator până astăzi.

Rep.: Când aţi stat de vorbă cu parlamentarii, ce anume le-aţi atras atenţia că nu e bine în legi, ce anume ar trebui să facă dânşii pentru dumneavoastră? Daţi-ne câteva exemple.

S.I.: Nu le-am atras atenţia că nu au făcut lucrurile în favoarea noastră. Întotdeauna am colectat sugestiile noastre, problemele noastre la şedinţele care s-au desfăşurat, pentru că, după cum ştiţi, am fost şi preşedinte interimar al Organizaţiei Oamenilor de Afaceri - deci sunt în această echipă de 1 an şi 8 luni -, şi, atât cât s-a putut, cât şi dumnealor şi-au permis să ajute, au făcut-o. Acum nu pot să spun că problemele noastre s-au rezolvat sau că sunt în curs de rezolvare. Cert este că în noul Cod al Muncii câteva dintre problemele noastre se regăsesc ca şi soluţii.

Rep.: Dar în afară de Codul Muncii?

S.I.: Ştiu că sunt colegi de-ai noştri care sunt agricultori şi care au ridicat mai multe probleme legate de terenurile calamitate - este un exemplu şi ştiu că domnul deputat Constantin Chirilă chiar s-a ocupat de sesizările dumnealor; transportatorii ştiu că au primit sprijinul deputaţilor. În mare, cei care au avut ceva de spus, cei care au solicitat ajutorul ştiu că au fost ajutaţi.

Rep.: Au fost publicate sumele pe care persoanele publice şi juridice le-au donat partidelor. De ce ar vrea o societate să doneze o sumă mare de bani unui partid? Îşi "cumpără" cumva liniştea?

S.I.: Cel mai simplu: întrebaţi-i pe cei care au donat. Nici un membru din organizaţia noastră nu se regăseşte pe lista celor care au donat sume mari de bani.

Rep.: Înseamnă că organizaţia pe care o conduceţi nu ajută partidul? Cât a donat organizaţia până acum şi cu cât intenţionează să contribuie la alegerile din 2012?

S.I.: A contribuit cu un mare capital electoral: noi, soţiile noastre, angajaţii noştri şi toţi cei care sunt strâns legaţi de noi. Noi avem o cotizaţie lunară ca orice organizaţie internă. Cu această cotizaţie ne administrăm sediul, cheltuielile noastre zilnice. Nu am făcut nici o donaţie către partid.

Rep.: Ca om de afaceri, cum vedeţi mediul de afaceri din municipiul Constanţa?

S.I.: Aşa cum îl vede tot poporul: suntem în criză. Chiar dacă nu recunoaştem, se simte. Şi nu doar în România, este globală. Cei care au avut un fundament al afacerii sănătos, şi astăzi activează. Cei care au avut afaceri de moment, afaceri de nişă sau care au avut un alt suport, multe dintre ele nu mai există astăzi.

Rep.: Dar dumneavoastră sunteţi, fiind în PDL, în opoziţie faţă de actuala administraţie publică locală, iar ca om de afaceri ce îmi puteţi spune? Alţi colegi de-ai dumneavoastră au criticat administraţia...

S.I.: Nu sunt în opoziţie cu administraţia locală. Sunt cetăţean al Constanţei şi mă supun deciziilor Consiliului Local şi Primăriei. Că nu toate sunt aşa cum ne-am dori, pentru asta ne-am şi adunat şi ne-am propus să nu mai fim numiţi ca fiind "în opoziţie", iar în 2012 să fim noi cei care conducem oraşul.

Rep.: Credeţi că un candidat al PDL chiar are şanse la Primăria Constanţa?

S.I.: Susţinem un candidat al PDL. Dacă nu am crede măcar în şansa unui om de la noi, nu ştiu de ce ne-am mai întâlni să facem politică. Da, noi suntem încrezători că echipa noastră va avea un cuvânt de spus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367