REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sorin Lazăr (PSD) despre amendamentele la rectificarea bugetară: Surse de finanţare există

Sorin Lazăr (PSD) despre amendamentele la rectificarea bugetară: Surse de finanţare există

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:00 802

Preşedintele Comisiei pentru buget de la Camera Deputaţilor, Sorin Lazăr (PSD), a declarat miercuri că există surse de finanţare pentru a pune în practică amendamentele adoptate la rectificarea bugetară, deşi Guvernul susţine că nu are bani.

Sorin Lazăr

"Noi am specificat şi sursele de finanţare. Am descoperit în capitolele bugetare nişte cheltuieli foarte mari, la acţiuni generale ale Guvernului, nişte cheltuieli cu ajutoare de stat şi minimis care nu s-au întâmplat niciodată, am găsit acolo vreo 9 miliarde, spre 10 şi mai sunt şi alte alocări ciudate. Ei spun că nu sunt bani, noi spunem că sunt. Ei spun că atât au putut, noi nu credem că atât au putut. (...) Surse de finanţare există", a spus Lazăr, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

El a adăugat că Guvernul PSD a lăsat un nivel de îndatorare publică de 35,7% din PIB, iar acum s-a ajuns deja la un nivel de 44,3%.

"E periculos, e o îndatorare care nu aduce bunăstare în buzunarele oamenilor. Nu uităm un lucru, politica se face pentru oameni, legile se fac pentru oameni, justiţia se face pentru oameni, Guvenul lucrează pentru oameni. Dacă nu punem omul, nevoile şi bunăstarea lui în centrul atenţiei înseamnă că facem degeaba politică", a afirmat acesta.

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat miercuri raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Comisiile au mai adoptat un amendament prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Parlamentarii au alocat, de asemenea, o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, destinată finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Tot în şedinţa de miercuri, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.

Un alt amendament adoptat spune că "plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din PIB"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSD ACUM SUNTETI IN OPOZITIE SI VA CREDETI CA ATI INCONTINUARE LA MANIPULAREA GUVERNULUI CU OAMENII VOSTRI CREIND POPORULUI ROMAN DOAR VISE DIN MARILE AGITATII ALE VOASTRE CA SA MISTUITI ACTUAL GUVERN SI SA ATENTATI SI MAI MULT LA SANATATE SI ECHILIBRUL BUN FORMAT SI FACUT DE ACTUALUL GUVERN IN PLINA CRIZA SANITARA IN PLINA CRIZA CU SCOLILE SI STOPAREA LUI SARS COV 2 CIT DE IMBECILI NE CREDETI SA INGHITIM MINCIUNILE SI GAURILE DE PILNII IN BIGETELE TARII PE CARE LE-ATI FACUT VOI PSD ATI INDOBITOCIT POPORUL MULT CU HOTIILE VOASTRE CU MINCIUNILE VOASTRE SI CU PROASTELE GUVERNARI CREATE MIZERI MA
1
0
le-ai gasit in anularea specialelor pe care le-ati facut cadou si ati hotarat voi sa redati integral furtul- cata dreptate ai
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108