REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sorin MIHAI: ABSENŢELE ELEVILOR care NU îşi deschid camerele WEB NU sunt JUSTIFICATE

Sorin MIHAI: ABSENŢELE ELEVILOR care NU îşi deschid camerele WEB NU sunt JUSTIFICATE

Replica API 10 noiembrie 2020 | 00:26 6117

Inspectorul şcolar general, Sorin Mihai, a susţinut luni, 9 noiembrie, o conferinţă online la care au luat parte toţi directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa. Sorin Mihai a prezentat raportul privind starea învăţământului constănţean în anul 2019-2020, a explicat, de asemenea, planul managerial al inspectoratului şcolar, dar şi planul de intervenţie pentru următoarele 30 de zile, în contextul în care, din cauza Covid-19, toate unităţile de învăţământ au trecut în scenariul al treilea, adică la susţinerea cursurilor exclusiv online.Prezent la conferinţă a fost şi reprezentantul Consiliului Judeţean al Elevilor, Silviu Morcan. Acesta a ţinut să facă un apel către Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la monitorizarea tuturor orelor online întrucât sunt şi situaţii în care acestea nu au loc.

În timpul cursurilor, elevii trebuie să pornească camera web

În cadrul conferinţei, profesorul Sorin Mihai a precizat că, în timpul cursurilor, elevii trebuie să îşi pornească camera web pentru a fi în permanentă interacţiune cu profesorul. În ceea ce îi priveşte pe profesorii care decid să-i sancţioneze pe cei care nu respectă această regulă prin a-i trece absenţi de la oră, Sorin Mihai a precizat că nu exista nicio procedură care să justifice acest lucru. “Absenţele puse elevilor pentru că aceștia nu îşi deschid camerele web nu sunt justificate. Sunt şi alte modalităţi prin care îi putem determina pe elevi să fie în conexiune cu noi”, a precizat inspectorul şcolar general.

Toate şcolile au intrat în scenariul trei

Ţinând cont de faptul că toate şcolile din judeţul Constanţa au intrat în scenariul al treilea, începând de luni, 9 noiembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean a alcătuit un plan de intervenţie pentru următoarele 30 de zile. Astfel, în perioada 9-13 noiembrie, în contextul pandemiei de coronavirus, au fost luate măsuri pentru actualizarea modului de desfăşurare a activităţilor didactice, a modului în care se vor realiza acţiunile de igienizare în unităţile de învăţământ. “Propunem şi monitorizarea activităţilor desfăşurate pe platforme. Oferim asigurări că datele cu caracter personal sunt protejate. În plus, în această perioadă încercăm să indentificăm elevii care nu au echipamentele necesare pentru a accesa platformele online. De asemenea, vom relua şi programul Teleşcoala”, a declarat Sorin Mihai.

Situaţia învăţământului constănţean în anul 2019-2020

Într-un raport privind situaţia învătământului în anul şcolar 2019-2020, prezentat de Sorin Mihai în cadrul conferinţei, era menţionat faptul că totalul elevilor înscrişi la şcoală a fost de 109.563. Cât despre rata de promovare la examenul de bacalaureat ce a avut loc în anul şcolar trecut, 69,15% dintre elevi au promovat examenul în iulie, iar 27,96% în luna august. În ceea ce priveşte evaluarea naţională, 4207 elevi au obţinut note între 5 şi 10. În total, la nivelul judeţului Constanţa există 482 de unităţi de învăţământ de stat şi 42 de instituţii particulare.

Sorin Mihai

Elevii beneficiază de programe de sprijin social

Potrivit inspectorului şcolar general, elevii beneficiază de programe de sprijin social precum Euro 200, decontarea navetei, gratuitatea transportului. În plus, în ultimele 6 luni şcolile au fost dotate cu echipamente IT. De asemenea, elevii beneficiază de manuale digitale, de platforme E-learning. Totuşi, nu toţi copiii au parte de aceste facilităţi întrucât sunt şi elevi care nu au dispozitive smart ori acces la internet. Un alt punct slab este reprezentat de şcolile care încă au toalete în curte.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo ma atunci sa imi faci full ul la generator cu benzina daca vrei prezenta online Ca nu te ai gandit la aceste mici detalii
0
0
Cea mai slaba a fost cucoana cu frunte ingusta Zoea si gasca ei de nebune Codreanus coada de cal si nitzu plangaciasa!
2
0
Cel mai slab Inspector general postdecembrist! Il bate vantul! Nu gandeste cu capul lui, e sluga la stapan.
6
1
scoala nu mai e de prin 1989 gratuita,daca nu ai bani ajungi in 90% din cazuri analfabet sau semianalfabet.Colac peste pupaza a aparut situatia asta aberanta in care copii din familii defavorizate fara job fara casa fara energie electrica sunt obligati sa fie conectati la un terminal cu viteza de trafic de date foarte buna,in conditii in care sunt familii cu un telefon mai bunicel la 3 copii.Scoala oricum se facea in doru lelii si daca nu-ti meditezi copiii nu te vad bine pe viitor.E o mare bataie de joc metoda de scoala online in Romania.
7
0
Pai daca ar fi zis invers adica:"elevi care nu au camera deschisa trebuie sa primeasca absenta"ar fi fost bine ma?,oricum era o regula nescrisa printre parinti care spunea ca fara meditatii ce invata copiii la scoala este cam de nota 6-7maxim,acum cu scoala asta online nu cred ca invata copiii nici macar de 5 dela profesori sau invatatori.
2
4
Ma saracule, ma nimicule, nici chiloti ca lumea nu ai pe tine.
5
1
Sunt si io curios cum invata online sa scrie un copil de 6 ani
9
0
Fac profesorii misto dar lasa ca ma ocup eu de tine.
5
0
eeeee spart domnul asta !
6
1
o caterinca scoala online
8
4
In viziunea lui daca era la clasa elevul se ascundea sub banca sau sub catedra ? Sau raspundea din curte sau de la wc? Era invizibil ? Ce fel de scoala e asta fara sa fi vazut? Stai in curu gol sau chiar te uiti in alta parte in timp ce prostu de profesor vorbeste la un ecran negru. Scoala inseamna interactiine printre altele. Cu idei de astea vin astia de la PNL USR in viitorii ani? "Captarea atentiei" ... Nu le captai atentia nici cand erau la clasa sau se gandeau la alte lucruri d-apai acum. Ciudata pedagogie.
21
3
In aceeasi logica imbatabila, nici profesorul care nu deschide camera nu lipseste de la ora. Imbecil.
19
2
CAMPANIE ILEGALA PENTRU UN IDIOT CU BOSTANUL GOL. MUIE REPLICA. MIHAI SORIN ESTE O ZDREANTA JEGOASA CARE VREA PERMANENT SPAGA. MUIE PNL REPLICA.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614