REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sorin Mihai: Profesorii care REFUZĂ să INTRE la ORE nu mai au ce să caute în învățământ

Sorin Mihai: Profesorii care REFUZĂ să INTRE la ORE nu mai au ce să caute în învățământ

Replica API 6 noiembrie 2020 | 00:00 4158

După situația creată de la Liceul „Carmen Sylva” din Eforie, în care unii profesori refuză să intre la orele online, Inspectoratul Școlar a demarat o anchetă care, se pare, că ar fi ajuns la final.

Sorin Mihai

Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului „Carmen Sylva” a analizat situația orelor online care ar trebui să se organizeze și a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învățământ se află în scenariul hibrid.

Sorin Mihai a oferit un alt răspuns

În cadrul unei conferințe de presă online, Sorin Mihai, șeful ISJ, a declarat că în urma unei sesizări primite de la un părinte ce are copilul la Liceul „Carmen Sylva” au demarat o anchetă din care rezultă faptul că un profesor de fizică a fost confirmat cu virusul Sars-Cov2 și de aceea a avut nevoie de un înlocuitor la ore. „Din datele furnizate de la inspectorii de sector culese din anchetă. Activitățile online se desfășoară pe platforma școlii, aceea pe care o are unitatea de învățământ din 2013. În săptămâna 12.10-16.10 nu s-au desfășurat activități didactice la disciplinele fizică, consiliere și orientare – dirigenție și educație fizică. În ceea ce privește fizica și dirigenția, doamna profesoară, a fost confirmată pozitiv cu virusul Sars-Cov2, în perioada 3.10-12.10 și ulterior a fost într-un concediu medical. Activitățile derulate pe orele de fizică au fost asigurate de către alte cadre didactice, suplinitori. Trebuie menționat faptul că petiția se raporta strict la activitățile de predare online în regim sincron” a declarat inspectorul școlar general, profesorul Sorin Mihai.

Acesta a mai spus că orele s-au susținut, elevii au fost monitorizați în clase, însă nu au avut un cadru didactic de specialitate care să asigure asisența la clasă.

Afirmațiile celor de la Consiliul Elevilor ar fi false

Conform inspectorului școlar, afirmațiile făcute de cei de la Consiliul Elevilor ar fi false. Acesta a mai spus că nu au cunoștință de așa ceva. „Am văzut că cei de la Consiliul Județean al Elevilor au afirmat că 32 de ore nu s-au suținut ceea ce este fals. Ne raportăm strict la ceea ce discutăm acum, la orele de fizică, dirigenție și sport. La Carmen Sylva sunt probleme manageriale pe care le știm deja. Consiliul Elevilor s-a grăbit să facă anumite afirmații pentru că din analiza pe care am avut-o la nivelul unității de învățământ, am o problemă cu managerul unității de învățământ. Activitățile s-au desfășurat cu câteva excepții.

Cei care nu vor să predea nu au ce căuta în învățământ

Nu avem cadre didactice care să își fi asumat acest refuz de predare online. Este ca și cum ar refuza să intre la clasă. Nu vei fi plătit. Dacă aceste gesturi se repetă se poate merge și mai departe. Poți fi anchetat disciplinar și poți să îți pierzi locul de muncă. Menirea noastră e să predăm, de aceea ne-am ales această meserie. Cel care nu vrea să predea e corect să spună că nu îi priește sistemul și să își vadă de ale lor” a mai adăugat Sorin Mihai.

Profesorii care refuză să predea online, taxaţi

Pe acest subiect, prim-ministrul Ludovic Orban a fost tranşant şi a declarat că nu poate accepta că sunt cadre didactice care refuză să predea online acolo unde scenariul impune această modalitate, iar acest refuz este echivalent cu refuzul de a-şi exercita profesia. „Nu pot accepta ideea că sunt cadre didactice care refuză să îşi exercite profesia, chiar misiunea, un profesor care nu face lecţii online, acolo unde e necesar asta, dacă din zece ore face doar şase, pentru patru nu trebuie plătit. Dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie. Un profesor trebuie să se adapteze, jobul lui e să transmită informaţii, trebuie să fie un model, dar are obligaţia să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoştințe”, a preciza premierul, Ludovic Orban, la începutul lunii octombrie.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci elevul ala reclama ca nu a facut sportul on-line . Si toate ziarele s-au repezit sa preia reclamatia si sa acuze profesorii. Bravo, mass-media
2
0
Hai ca nu au facut sportul online, sa ii puna sa joace basket sau fotbal, hai ca asta a fost tare, nu pricep ce poate sa ii puna sa faca la ora de sport abdomene si genoflexiuni, dar daca e de tractiuni cum le face?
8
0
,,Psd cu tarancile proaste si PNL cu hotii" Domnule profesor sa stiti ca daca esti taranca nu e obligatoriu sa fii si proasta , iar daca esti profesor nu e obligatoriu sa fii si destept!!!
2
0
si acum gasesti pe yt lectii daca vrei sa inveti, chestia cu meditatiile e ca toti parvenitii isi duc odraslele la meditatii ca sa le cumpere notele indirect!!! ia sa se bage iar admiterea in facultati sa vezi cum dispar meditatiile, pai eu pierdeam 3 zile la bibloteca pentru o explicatie pe care acum o gasesti in 5 minute pe yt dar cine sa invete cand e mai usor sa cumpere diplome!!!
1
0
In sfarsit o recunoastere partiala a minciunii care tine prima pagina a ziarelor de cateva zile in ceea ce priveste liceul din Eforie. Pe handicapatul de la consiliul elevilor, cine il trage la raspundere pentru denigrare? De ce nu iese sa isi cera scuze public?
7
0
Sa se verifice si activitatea doamnei profesor de matematica, Smocot, care nu da acceptul copiilor de a accesa ora online , vrei nu vrei , tre sa mergi la meditatia ei! Candva , a fi profesor impunea respect!
1
1
Domnule inspector general, ati asigurat profesorilor tehnica si pregatirea nacasara sau ii obligati sa utilizeze tehnica personala? Iar pentru copii s-au asigurat tablete, acces la internet si tot ceea ce le trebuie pentru sanse egale la educatie? S-au faceti doar campanie electorala? Rusinica!...
12
3
Alt mancator de cacat! Profesorii nu au obligatia de a preda on line , in contractul semnat nu se specifica asta nicaieri. Dar hai sa ne legam putin si de lipsa manualelor, care desi scoala a inceput din 15 sept lipsesc. De asta nu zicenimeni? Si daca sa spunem sunt dati afara profesorii care nu vor sa predea on line, fie vorba intre noi nu ai cum sa dau afara un profesor titular, debunde vor aduce alti profesori care sa predea?
13
4
Sa la belesti pwla la profesori si noua la toti!
8
4
Suge puli Faliboga ii coordoneaza campania si il invata pe prost ce sa spuna.
4
1
dle, daca tot e concediu online, sa se taie sporurile profesorilor
5
10
incepe iar concediul pentru d-nii profesori si alte categorii de bugetari verosi.raiul pe pamant pentru unii l-a adus gripa asta.pentru talpa tarii a adus saracie si abrutizare crunta,unii cred sa mearga asa mereu adica pensii si salarii nesimtite nemeritate iar altii sa stranga centura nuuu??revenind la profi acum e cea mai misto perioada pentru dansii trai pe vatrai neneaca.singura ''problema''ramane cu acordarea''meditatiilor''ca doar muncesc,nuu???da gasesc ei si acolo solutia optima sa jumuleasca zdravan.
5
9
ha ha ha ha, ce biata fiinta abrutizata de comunism a putut sa slobozeasca aceasta zicere. Pe elevi ii doare in pla de curricula voastra care e 80% tot aia de pe timpul impuscatului. Daca ati avea ceva materie cenusie, v-ati da seama ca impostura cu scoala si veniturile din meditatii sunt pe cale sa fie istorie.
4
3
Sa ne spuna acesti profesori daca soldatii romani au refuzat sa mearga pe frontul de lupta din cauza riscului de a muri. Nu le este rusine ?
5
10
ce a facut acest profesoras marunt?doar a lins cururi in politica.in rest zero barat.sa nu uit.si ceva tentative asupra unor minore pe care chipurile le medita.dar daca ai limba aspra in politica .rusine cu astfel de inspector si canditat.un parvenit.
8
5
Stati linistiti! Se lucreaza la tutoriale pentru toate disciplinele. Curand nu va mai fi nevoie de profesori in online. Reclamatiile vor deveni istorie, la fel si profesorii.
5
5
NU PNL. NU PSD. CU IDIOTUL ASTA PE LISTE NU VOTAM PNL. Bercaru la PSD alunga toti profesorii. PROFESORII SUNT IMPOTRIVA HOTILOR DIN PNL SI PROASTELOR DIN PSD. Psd cu tarancile proaste si PNL cu hotii NU aduna voturile profesorilor.
8
3
Un parvenit mediocru. Doar afirmatii electorale. Nu face nimic. Doar zice ca demareaza anchete. Cine verifica, Sirbu? Un prost care nu are habar de educatie si a adus cei mai prosti inspectori.
10
7
Acest impostor este un cretin spagar. Un hot venit din Caracal la oras, mort de foame. In ISJ este marioneta stricata a celor doua stapane, Floryana si Naty. Cu Naty e clar ca nu prea reuseste, fetele stiu ca o are mica si moale. Despre educatie habar nu are acest prostalau. Sunt multi pesedistii care fac bascalie de acest idiot cand el crede ca e smecher. Sorine esti un imbecil.
13
8
Cine plm esti tu, ma!!
7
4
Consiliul elevilor este o asociatie de idioti manipulati! Profesorii care refuza sa faca ore online nu au ce cauta in invatamant! Punct! Nici macar taierea orelor neefectuate nu rezolva nimic, pentru ca elevii pierd materie!
16
3
Sa ne dati bani pentru laptopuri
11
4
Sorine, te stiam baiat istet, dar de cand ai trecut de la UNPR la PNL, zici ca ti-au pus-o astia din urma pe ochii, iar postul acela de deputat, azi e maine, nu mai e, dar tu vei ramane aici. Cum vei mai privi in fata un profesor mai in varsta, care nu e obisnuit cu tehnica IT, pe care tu il dai afara. Chiar ai devenit sluga obedienta a PNL-ului. Revino-ti repede pana nu e prea tarziu.
14
6
Sa-ti fie rusine
12
5
Un jeg ordinar acest nenorocit.
14
7
Nu inteleg, s-a intors generalul din campanie electorala? Spune numai prostii! Inspectoratul este gol! Inspectorii ce fac in on line?
23
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102