REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sorin Oprescu a depus PLÂNGERE împotriva judecătoarei Camelia Bogdan

Sorin Oprescu a depus PLÂNGERE împotriva judecătoarei Camelia Bogdan

Replica API 11 martie 2016 | 00:22 367

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a depus, joi, o plângere la CSM împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, despre care spune că "a făcut apel la fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă" şi care "şi-a îndeplinit obligaţiunile luând un rol de "procuror şef" ".

"Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în ședința de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării, a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nici o legatură cu presupusa faptă. Mai mult decât atât, consider că și-a îndeplinit obligațiunile luând un rol de "procuror șef" și recomandând procurorului, ca și când aș fi fost absolut vinovat și ca și când ar fi fost vorba despre o sentință, și nu de o discuție asupra arestării preventive. Procurorul de caz a urmat întru-totul toate recomandările, completând cu fapte care nu aveau legătură cu cauza", a declarat Sorin Oprescu, la CSM.

Fostul edil spune că vrea să aibă parte de un proces echitabil şi consider că este "inechitabil" felul în care a judecat magistratul Camelia Bogdan.

"Eu am dat de bună credință declarația în fața judecătorului de drepturi și libertăți, că s-a constat că încheierea acelei ședințe și motivarea sunt făcute pe o serie de fapte care nu au legătură cu presupusa faptă. Doresc să am parte de un proces echitabil. Ori în momentul în care mi se întâmplă așa ceva și chiar mi se întâmplă, pentru că procurorul de caz execută la comandă recomandările astea, asta este imixtiune în ceea ce înseamnă echitabilitatea unui proces. Consider că este o abatere disciplinară. Consider că este total inechitabil felul în care a judecat în acea ședință. Lucrurile astea nu pot merge așa", a spus Oprescu, potrivit rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218