REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sorin Oprescu, la instanţă: 'S-a căutat cu lumânarea aprinsă, s-a mers pe ideea unei provocări continue de flagrant'

Sorin Oprescu, la instanţă: 'S-a căutat cu lumânarea aprinsă, s-a mers pe ideea unei provocări continue de flagrant'

Replica API 7 mai 2019 | 00:00 370

Tribunalul Bucureşti a finalizat, luni, după zece ore de dezbateri, cercetarea judecătorească în dosarul fostului edil-şef al Capitalei Sorin Oprescu şi a stabilit ca soluţia să fie dată în 13 mai.

Sorin Oprescu a spus în faţa magistratului că, în opinia sa, DNA nu ar fi probat acuzaţiile pe care i le-a adus şi că prin acest dosar s-ar fi dorit eliminarea sa de pe scena politică.

"Susţin că s-a căutat cu lumânarea aprinsă şi că s-a mers pe ideea unei provocări continue de flagrant. Comandantul Arestului Central, 'beciul domnesc', ştia cu 12 zile înainte că trebuie să vin eu. Oprescu trebuia să dispară. Din ce motive, eu intuiesc, dar nu am probe", i-a explicat fostul primar judecătoarei.

El a mai afirmat că are o vârstă înaintată şi că în anii de carieră a gestionat bugete considerabile, supuse de asemenea controalelor, dar că niciodată nu au fost descoperite nereguli şi că funcţiile publice deţinute nu i-au adus vreodată îmbogăţirea.

"Doamna preşedinte, am în curând 68 de ani şi sunt la apusul carierei. Am foarte mulţi tineri pe care i-am crescut. Relaxarea nu e valabilă de trei ani şi jumătate. Să ţineţi seama, respectuos vă rog, de faptul că în viaţa mea am avut responsabilităţi unde am administrat bugete deosebite faţă de celelalte şi nu mi-a lipsit niciodată nimic, o spun controalele", a spus Oprescu în ultimul cuvânt.

La final magistratul a stabilit ca avocaţii celor judecaţi să depună concluziile scrise până vineri şi totodată luarea unei decizii în 13 mai.

Un procuror al DNA a cerut, luni, Tribunalului Bucureşti aplicarea unor pedepse cu închisoarea persoanelor judecate în dosarului fostului primar Sorin Oprescu şi a lăsat la aprecierea judecătorului cât de mari să fie aceste pedepse.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Panarame psd-iste 7 mai 10:34 Replica, ziar de kkat! La articolul cu DELIORGA nu a lasat loc de comentariu pentru ca toti constantenii il cunosc si-l stiu pe deliorga ca sluga psd-ista la fel ca kotoarba de adina florea! Numai panarame si slugi oobediente PSD-ului si HOTILOR ne pun golanii astia in cap.
4
2
luati muie cu lamaie .....sau Hellas ! cand o aduce basescu flota iar klaus werner casele , atunci veti lua bani de la oprescu . Pana atunci sugeti pula de nervi ....iar nevestele de placere ....
2
4
Cum ziceam trebuie vazut daca nu cumva a contribuit la subminarea economiei prin distrugerea Elcen si trecerea spitalelor la primarii. Efectele "reformelor" pentru care a facut presiuni sunt inverse. A crezut ca primaria este un fel de spital nu o institutie complexa. Ar trebui sa cascam ochii la cei pe care-i votam . Poate ar trebui sa ne uitam si la meseriile candidatilor care ar trebui sa se potriveasca cu raspunderile.
4
0
dar banii furati prin sistemul sanitar cand ii vei returna hotule ,sa-ti crape ochii precum porcului de stroe
7
1
nemernicilor ordinari, continuatorii jafului instituit de iliescu cel care , de pe postura de spion rus, l-a executat pe ceausescu- nu veti scapa jigodiilor si javrelor ordinare, ne-ati transformat in simplii pioni de pe tabla voastra de sah- vetiputrezi in puscarie iar banii furati de la noi va v-or astupa gurille in costumele de brad, ca sa va saturati
4
2
Parca il vad pe Radu Mazare cand acuza justitia din Romania ca a fabricat dosare contra unui om nevinovat pe care mai apoi l-au aruncat in beciul domnesc.Cunoastem hoti nici un gainar nu spune ca a furat daramite unu cu diploma de doctor.
7
1
Respect Oprescu!
2
5
Replica, ziar de kkat! La articolul cu DELIORGA nu a lasat loc de comentariu pentru ca toti constantenii il cunosc si-l stiu pe deliorga ca sluga psd-ista la fel ca kotoarba de adina florea! Numai panarame si slugi oobediente PSD-ului si HOTILOR ne pun golanii astia in cap.
7
4
asa e . nu mai poti fi cinstit in politica . cum sa nu te lingi pe degete
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367