REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Sorin Rugină, aruncat în lupta pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius

Sorin Rugină, aruncat în lupta pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius

Replica API 18 martie 2014 | 00:00 545

Doina Catrinoiu are contracandidat, după ce a comentat că unitatea de învăţământ e "o cloacă"

Doina Catrinoiu are contracandidat, după ce a comentat că unitatea de învăţământ e "o cloacă"

Declaraţiile dr. Doina Catrinoiu, medicul şef al Secţiei Medicală I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, candidat la funcţia de rector, au agitat spiritele la Universitatea Ovidius din Constanţa! Ca urmare a faptului că aceasta a comentat, într-un interviu acordat cotidianului "Replica" de Constanţa, că universitatea seamănă acum cu o "cloacă", reprezentanţii mai multor facultăţi de la Ovidius au căutat un potenţial candidat care să facă faţă provocării funcţiei de rector. Şi l-au găsit: Sorin Rugină, profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Ovidius Constanţa.

"Mi-am exprimat intenţia de a candida la funcţia de rector", a confirmat, pentru "Replica", Sorin Rugină. El a adăugat că i-au solicitat candidatura mai mulţi colegi. "Eu cunosc bine şi începuturile universităţii, am o anumită experienţă, prin urmare colegii mi-au solicitat să candidez. Mi-am exprimat această intenţie, urmează să mai analizez şi, în perioada de depunere a candidaturilor, probabil că voi face şi acest pas", a mai declarat fostul şef al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Dr. Sorin Rugină nu a dorit să comenteze declaraţiile dr. Doina Catrinoiu, care, la rândul ei, a anunţat că va candida pentru funcţia de rector al unităţii de învăţământ superior de stat. Însă, Rugină a admis că este posibil ca propunerea colegilor săi (ca el să candideze - n.r.) să fi venit şi în contextul afirmaţiilor făcute de Catrinou. Reamintim că, în cadrul unui interviu acordat cotidianului "Replica" de Constanţa, Catrinoiu a precizat, referindu-se la situaţia Universităţii Ovidius: "Acum e o cloacă şi fiecare îşi caută iahtul de salvare". Afirmaţia a stârnit o serie de critici, dar şi de aplauze - unii universitari s-au arătat indignaţi, în timp ce alţii au comentat că "dr. Catrinoiu e directă, spune fără menajamente care este realitatea din instituţie". Acelaşi interviu a condus şi la transmiterea unui drept la replică din partea conducerii Universităţii Ovidius, în care se menţionau următoarele: "Conducerea Universităţii Ovidius din Constanţa respinge categoric limbajul neacademic utilizat de către prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, în cadrul interviului publicat în cotidianul "Replica" în data de 14.03.2014. Conform acesteia, Universitatea Ovidius ar fi la această oră o cloacă şi fiecare îşi caută colacul de salvare sau iahtul de salvare. Considerăm formularea citată drept una nefericită, mai ales în contextul în care doamna prof. univ. dr. Doina Catrinoiu şi-a anunţat intenţia de a deveni rector".

Calendarul alegerilor

Mai reamintim faptul că Senatul Universităţii Ovidius, întrunit pe 11 martie, într-o şedinţă extraordinară, a decis ca rectorul interimar prof.univ.dr. Ion Bordeianu să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare, termenul legal de preaviz. Senatul a mai stabilit în aceeaşi şedinţă şi calendarul alegerilor pentru desemnarea noului rector: 2 - 10 aprilie: înscrierea oficială a candidaţilor; 11 aprilie - 9 mai: campania oficială de promovare a programelor manageriale; 12 mai: alegeri pentru desemnarea unui nou rector.

Alexandra ANTON, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218