REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Sorin Strutinsky a CONTESTAT hotărârea care l-a TRIMIS după GRATII

Sorin Strutinsky a CONTESTAT hotărârea care l-a TRIMIS după GRATII

Replica API 5 octombrie 2020 | 00:00 4009

La începutul lunii iulie, Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, cu executare. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Constanța, care, la data de 6 iulie, i-a respins apelul și i-a majorat pedeapsa. Imediat după condamnare, afaceristul era de negăsit, fiind dat în urmărire internaţională. Nici până astăzi, oamenii legii nu au dat de urmele lui. Între timp, şi-a trimis avocaţii să formuleze contestaţie în anulare a hotărârii de condamnare. Acţiunea a fost depusă la Curtea de Apel pe 2 octombrie şi va fi analizată de magistraţi pe 19 noiembrie.

Precizăm că vorba despre dosarul în care ar fi pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

Concret, Strutinsky a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna martie a anului 2015, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată. În 2017, a fost condamnat pe fond la 7 ani și 4 luni cu executare, împotriva deciziei formulând apel. Acum, iată că s-a judecat apelul, pedeapsa fiindu-i majorată.

Dosarul contractelor cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral

Procurorii au stabilit că în anul 2009, el a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL). În schimbul sumelor de bani pretinse, Sorin Strutinsky a promis că îi va determina pe funcţionarii DADL şi pe cei de la Ministerul Mediului să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 – 2012, Sorin Strutinsky a primit de la denunţător, suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător, în conturile bancare a cinci societăţi comerciale indicate de omul de afaceri.

De asemenea, între 2009-2012, Sorin Strutinsky i-a determinat pe reprezentanţii societăţii denunţătorului şi pe cei ai celor cinci firme să falsifice mai multe contracte, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile. Ulterior, el a determinat efectuarea unor operaţiuni comerciale cu caracter fictiv prin care a trasferat sume de bani din patrimoniul societăţii beneficiare a banilor publici în patrimoniul celor cinci societăţi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie asta ar trebui sa aiba interzis in Constanta. Forever.
1
0
Sa ii faca tovarasa Ploscaru o muie pana se preda Nasu. Interlopii stiu de ce...
4
0
pentru ce a facut a primit prea putin, dar de ce fuge daca e nevinovat?
12
1
Boul asta ma pus director la aeroport da eu fiind prost ma prins curtea de conturi la furat.
8
0
Pt cel la 11,07 madzare .si nicusor nu sunt cipani.
5
2
ce fatza de escroc are !
11
0
Cum e sa fii fugar ca tiganii. Misto viata nu. Platesti prostituate si sprituri cu banii furati ai Constantei. Ai furat toata viata ca tiganii, mai rau de fapt.
15
0
OMUL Sorin ii super ok.Acu daca statul paralel are intenti execrabile ii alta treaba.
4
17
No comment...
4
0
Infractorii preventivi cat sunt pe cai mari mai ung si rotile justitiei pentru o viitoare clementa.Mai un teren de casa,mai cateva apartamente etc.!
10
1
Asta este metoda PSD-ista ,sa furi si dfac te condamna sa fugi, pentru ca pot,niste lasi,cacanari comunisti. Degeba tot la puscari ajung odata si odata
12
0
A fost informat tot de catre oameni ai legii,Politie sau Justitie,ca trebuie sa dispara!Daca face cineva astfel de contestatii in numele lui,inseamna ca acel cineva tine legatura cu el!Mai inseamna si ca unii se uita in alta parte sau dorm pe banii statului!Pe Sebastian Ghita il vizitau cu autocarul la Belgrad,numai angajatii statului nu il gaseau!
20
0
Deci infractorul asta condmnat definiv s-a ascuns pe undeva pentru ca sa nu mearga in puscarie dupa care puscariabilul cere prin avocatul lui anularea condamnari,alo politia,S.R.ul si ceilalti angajati ai statului platiti cu bani grei produsi de cei care inca mai muncesc in tara asta voi chiar nu puteti decat sa dati din umeri cand penali refuza condamnarea?.
16
0
La noi Hotii scapa ca au bani furati cu ajutoul Justitiei.
14
0
faga, ti a dat asta noua adresa, sa stii unde sa fugi si tu, cand incep dosarele?
9
0
la executarea pedepsei, este considerat infractor si nu are nici o sansa
10
1
La multi ani
10
0
Hotul cere clementa, dar cind a furat nu s-a gindit ce-l asteapta?
15
0
si trimis la parnaie. Trebuie spart buboiul din primarie ! Trebuie fututi in gat judecatorii muisti si spagagii care sustin infractorii !!! E mult de munca !!!
15
1
lizeta, pestoaica, sa pice. sa faca ancheta replica ce interese reprezinta lizeta... pica lizeta... pica multi de tot... totul e sa pice lizeta, paravanul jegului din WC ul Constanta. daca lizeta toarna, mai fac 100 puscarie, si se curata bine societatea. lizeta turnatoarea e salvarea
16
1
Mazare, Constantinescu, Strutinsky au fost cancerul Constantei.
24
1
cand vede cati borfasi,unii mai mari ca el zburda in libertate....,prinsi in afaceri,congrese,alegeri...
12
1
Sa-ti cada dintii si flocii in puscarie.
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614