REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sorina Pintea răspunde atacurilor lansate de medicul psihiatru Diana Cîrjaliu: O apreciez ca profesionist; Secţia de Psihiatrie a primit bani, dar nu au fost cheltuiţi!

Sorina Pintea răspunde atacurilor lansate de medicul psihiatru Diana Cîrjaliu: O apreciez ca profesionist; Secţia de Psihiatrie a primit bani, dar nu au fost cheltuiţi!

Replica API 22 august 2019 | 00:00 787

Ministerul Sănătăţii are probleme la Spitalul Judeţean Constanţa!

Ministerul Sănătăţii are probleme la Spitalul Judeţean Constanţa!

După ce fostul șef al Secției de Psihiatrie Constanța, Diana Cîrjaliu, a atacat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, în contextul tragediei de la Săpoca, precizând că ” doamna economist care este momentan și întâmplător ministrul sănătății, dă bine pe sticlă, are un ton convingător și un aer onest și găsește imediat vinovatul de la baza sistemului”, și i-a atras atenția că nu și-a onorat promisiunea de a vizita unitatea spitalicească de la Palazu, oficialul îi răspunde medicului, pe care spune că îl consideră un profesionist. Sorina Pintea spune că a trimis, în urmă cu două săptămâni, o echipă de control la Palazu și că a discutat cu președintele Consiliului Județean pentru demararea lucrărilor de reabilitare a unității medicale.

”Am trimis control, acum două săptămâni la Secția de Psihiatrie. Echipa a verificat aspectele legate de modul în care se prezintă secția, am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean și mi-a explicat care sunt pașii următori, respectiv investițiile care urmează să se facă acolo cu privire la condițiile hoteliere ale pacinților. În ceea ce privește personalul, organizarea activității medicale, managementul spitalului din Constanța trebuie să se ocupe de aceste aspecte. Noi am verificat, prin Direcția de Sănătate Publică, aspectele sesizate cu privire la calitatea actului medical, precum și alte aspecte. În viitorul apropriat, secția va fi renovată. Există un proiect, există disponibilitatea Consiliului Județean”, a spus Sorina Pintea, pentru Replica. Cât despre investițiile în sistemul medical din Constanța, Sorina Pintea a declarat că ceea ce i s-a solicitat, a aprobat. ”Când am fost la Constanța, am promis investiții pentru spital și m-am ținut de cuvânt. În sensul că am finanțat ceea ce mi s-a solicitat. Mi s-au cerut modificări legislative pentru rezolvarea anumitor probleme, Casa Soarelului etc. Anul trecut am alocat bani, anul acesta la fel, dar pe solicitări pe care le-a efectuat managementul spitalului. Pentru că eu consider că planurile de investiții sunt aprobate conform legii, în Consiliul medical, comitetul director și în Consiliul de administrație. Ministrul nu poate să spună că spitalul cumpăr un scaun, ci ministrul aprobă solicitări pe care spitalul le înaintează, le justifică și DSP le vizează. Aceasta e procedura”, a precizat Pintea. Şi, bombă! Pentru Secţia de Psihiatrie, care este secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, AU FOST ALOCAŢI BANI! Mai precis, anul trecut au fost alocaţi 3,6 milioane de lei, dar din care Spitalul Judeţean Constanţa a cheltuit doar 100.000 de lei, pentru repararea gardului, "să nu mai fugă pacienţii", după cum ne-a precizat un cadru medical.

Sorina Pintea, despre medicul Diana Cîrjaliu: Am cuvinte foarte frumoase despre dânsa și o apreciez, în continuare, ca și profesionist

Referitor la declarațiile medicului Diana Cîrjaliu, aceasta a declarat: ”În ceea ce privește profesia mea, mă mândresc că sunt economist. Nu mă pricep la medicină, nici n-am spus că mă pricep. Mă pricep la organizare și cred că echipa medic-economist face echipă bună atunci când trebuie să organizeze activitatea medicală”, a spus Pintea, în contextul în care Cîrjaliu a precizat că oficialul nu cunoaște actul medical, având în vedere că este, de meserie, economist.”Am văzut mesajul medicului Cîrjaliu. Îmi pare rău că este dezamăgit”,a completat Pintea. Cât despre invitația pe care Diana Cîrjaliu i-a lansat-o, aceea de a venit o singură zi la Secția de psihiatrie de la Palazu Mare, Pintea a precizat: ”Am fost la foarte multe spitale din țară, și de Psihiatrie și de alte patologii. Cred și îmi pare rău că doamna doctor este dezamăgită. Am cuvinte foarte frumoase despre dânsa și o apreciez, în continuare, ca și profesionist. Îmi pare foarte rău. În ceea ce privește partea de psihiatrie, cred că organizarea cu partea medicală poate să facă treburi bune. Există program național de sănătate mintală, există cursuri de perfecțioanre care se fac periodic, există comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Eu nu am văzut nicio propunere din partea Spitalului Constanța adresată comisiei de specialitate, nu a venit cu solicitări”, a specificat Sorina Pintea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
medicii sa se ocupe de pacienti; economistii sa se ocupe de cifre. cine sa se ocupe de organizarea activitatii intr-o unitate medicala? un economost sau un medic? un medic specialist are cel putin 11 ani de pregatire universitara si postuniversitara... doamna ministru trebuie sa faca contractul-cadru intre casa de asigurari si furnizorii de servicii medicale din decembrie 2018 pt 2019. urmare a faptului ca nu l-a facut la timp ci abia in iulie 2019!!!!!, bugetul unitatilor medicale a fost aprobat abia in august 2019 pentru anul 2019!!!! si pan ain octombrie 2019!!!!!! cu toate consecintele...
3
0
Dna ministru Pintea organizati va rugam concursurile pentru ocuparea posturilor in SCJU Cta in alte judete ,cum ati promis pentru ca se intra pe mii de euro si nu se ia nici o masura! Nu se ocupa nimeni de renovari ci de conturile personale!!!
0
1
salariile nu ni se par nejustificate, nejustificat ni se pare faptul ca pretindeti MITA, asa de la obraz, nu va mai saturati nesatuilor, jupuiti oamenii la propriu
1
1
Pentru cezara.....vi se par nejustificate salariile medicilor....mai mai nu mai puteti de grija......ofticatilor....
2
7
Doanma ministru daca vreti sa faceti ceva trimeteti mai multe controale neanuntate la cateva spitale de psihiatrie din Romania luate la intamplare ca sa vedeti si dumneavoastra cam cum arata si sa fie control si in acte sa va lamuriti cum si pe ce sunt cheltuiti bani alocati.
9
1
e inca o dovada ca salariile uriase si nejustificate ale medicilor trebuie taiate, dar cred ca deja se lucreaza la asta
10
10
Bravo doamna ministru, o apreciati doar ca profesionist, se intelege subtilitatea prin care ne puteti transmite ca nu o apreciati deloc ca om si fost manager.E o vorba din popor care spune ca, cine sta printre tineri intinereste, oare ce se intampla cu cine sta printre nebuni precum tanti CARJAliu
11
3
nu-ti mai ascunde incompetenta plasand vina pe altii si justificandu-te pe facebook cu postari de genu':"Banii ar fi fost doar pe hartie.Adica un fel de alba neagra?Noi ne facem ca vi-i dam,voi ni-i dati inapoi,ca chiar ne trebuie?"Asta ai justificat-o asa,dar gardul ala de un miliard cum il justifici?cei de la Curtea de Conturi ar trebui sa te scuture un pic si sa afle ce ai facut pe acolo atata timp cat ai fost responsabil de cele intamplate la Palazu,nu te mai da sfanta ca nu te mai albesti nici cu clor,esti plina de invective,minciuni si mult TUPEU
15
3
foarte bine spus,in acest ziar privilegiul asta il are doar Felix Stroe si Diana Carjaliu,nu stiu de ce sunt deranjati de faptul ca cititorii pot si au dreptul de a comenta,ii deranjeaza critica?sau mediu democratic in care fiecare se poate exprima fara oprelisti,sau poate ca sunt deranjati ca altii au o alta opinie decat a lor si frica le este ca le ies magariile la suprafata si tocmai de asta impun acestui ziar sa interzica comentariile la articolele care fac referire la ei,si se inconjoara de adulatori care sa le confirme "maretia"si "profesionalismul"
14
0
Ati uitat sa blocati comentariile la acest articol!
5
0
doamna Carjaliu a avut bani si nu i-a cheltuit, cine-i de vina? din aia 3.6 milioane a cheltuit doar 100 000, doamna Carjaliu daca-i medic nu este cunoscator de management, dansa se pricepe mai mult la actul medical si deloc la cum ar fi trebuit gospodarit acel loc, doctorul Carjaliu in loc sa-si asume vina lanseaza atacuri pe facebook cu cuvinte jignitoare spuse sub forma de injuratura dupa cum chiar ea precizeaza, foarte suburban doamna dr, nu uitati ca sunteti un om instruit si asta ar trebui sa va retina din a avea un comportament filistin.
13
5
Cum e posibil ca banii alocati sectiei de psihiatrie sa fie returnati la Cons. Judetean? Iar cateva piese de gard au costat 1 miliard!!! Domnule Manager, demisia! Daca nu, se impune demiterea.
11
0
Medicii sa se ocuppe de bolnavi. Economistii de investitii si tot se inseamna administrare.Celor cu stetoscopul nu le mai ajunge, vor sa manevreze licitatiile, si sa minareasca banii.
5
3
In data de 22 cand au venit cei de la minister la sectia esterna a spitalului de Psihiatrie Constanta . Tocmai atunci a ajuns o dubita cu mobilier pentru sectie . Sectia externa arata JALNIC doamna ministru . MIZERIE , MIZERIE , MIZERIE . Asa poate fii descrisa sectia . Va aflati la putere ciumatilor de 30 de ani . Nu ati facut nimic pentru cei aflati in suferinta .
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920