rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ministerul Sănătăţii are probleme la Spitalul Judeţean Constanţa!

Sorina Pintea răspunde atacurilor lansate de medicul psihiatru Diana Cîrjaliu: O apreciez ca profesionist; Secţia de Psihiatrie a primit bani, dar nu au fost cheltuiţi!

După ce fostul șef al Secției de Psihiatrie Constanța, Diana Cîrjaliu, a atacat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, în contextul tragediei de la Săpoca, precizând că ” doamna economist care este momentan și întâmplător ministrul sănătății, dă bine pe sticlă, are un ton convingător și un aer onest și găsește imediat vinovatul de la baza sistemului”, și i-a atras atenția că nu și-a onorat promisiunea de a vizita unitatea spitalicească de la Palazu, oficialul îi răspunde medicului, pe care spune că îl consideră un profesionist. Sorina Pintea spune că a trimis, în urmă cu două săptămâni, o echipă de control la Palazu și că a discutat cu președintele Consiliului Județean pentru demararea lucrărilor de reabilitare a unității medicale.

”Am trimis control, acum două săptămâni la Secția de Psihiatrie. Echipa a verificat aspectele legate de modul în care se prezintă secția, am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean și mi-a explicat care sunt pașii următori, respectiv investițiile care urmează să se facă acolo cu privire la condițiile hoteliere ale pacinților. În ceea ce privește personalul, organizarea activității medicale, managementul spitalului din Constanța trebuie să se ocupe de aceste aspecte. Noi am verificat, prin Direcția de Sănătate Publică, aspectele sesizate cu privire la calitatea actului medical, precum și alte aspecte. În viitorul apropriat, secția va fi renovată. Există un proiect, există disponibilitatea Consiliului Județean”, a spus Sorina Pintea, pentru Replica. Cât despre investițiile în sistemul medical din Constanța, Sorina Pintea a declarat că ceea ce i s-a solicitat, a aprobat. ”Când am fost la Constanța, am promis investiții pentru spital și m-am ținut de cuvânt. În sensul că am finanțat ceea ce mi s-a solicitat. Mi s-au cerut modificări legislative pentru rezolvarea anumitor probleme, Casa Soarelului etc. Anul trecut am alocat bani, anul acesta la fel, dar pe solicitări pe care le-a efectuat managementul spitalului. Pentru că eu consider că planurile de investiții sunt aprobate conform legii, în Consiliul medical, comitetul director și în Consiliul de administrație. Ministrul nu poate să spună că spitalul cumpăr un scaun, ci ministrul aprobă solicitări pe care spitalul le înaintează, le justifică și DSP le vizează. Aceasta e procedura”, a precizat Pintea. Şi, bombă! Pentru Secţia de Psihiatrie, care este secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, AU FOST ALOCAŢI BANI! Mai precis, anul trecut au fost alocaţi 3,6 milioane de lei, dar din care Spitalul Judeţean Constanţa a cheltuit doar 100.000 de lei, pentru repararea gardului, "să nu mai fugă pacienţii", după cum ne-a precizat un cadru medical.

Sorina Pintea, despre medicul Diana Cîrjaliu: Am cuvinte foarte frumoase despre dânsa și o apreciez, în continuare, ca și profesionist

Referitor la declarațiile medicului Diana Cîrjaliu, aceasta a declarat: ”În ceea ce privește profesia mea, mă mândresc că sunt economist. Nu mă pricep la medicină, nici n-am spus că mă pricep. Mă pricep la organizare și cred că echipa medic-economist face echipă bună atunci când trebuie să organizeze activitatea medicală”, a spus Pintea, în contextul în care Cîrjaliu a precizat că oficialul nu cunoaște actul medical, având în vedere că este, de meserie, economist.”Am văzut mesajul medicului Cîrjaliu. Îmi pare rău că este dezamăgit”,a completat Pintea. Cât despre invitația pe care Diana Cîrjaliu i-a lansat-o, aceea de a venit o singură zi la Secția de psihiatrie de la Palazu Mare, Pintea a precizat: ”Am fost la foarte multe spitale din țară, și de Psihiatrie și de alte patologii. Cred și îmi pare rău că doamna doctor este dezamăgită. Am cuvinte foarte frumoase despre dânsa și o apreciez, în continuare, ca și profesionist. Îmi pare foarte rău. În ceea ce privește partea de psihiatrie, cred că organizarea cu partea medicală poate să facă treburi bune. Există program național de sănătate mintală, există cursuri de perfecțioanre care se fac periodic, există comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Eu nu am văzut nicio propunere din partea Spitalului Constanța adresată comisiei de specialitate, nu a venit cu solicitări”, a specificat Sorina Pintea.

Mirela PASCAL

joi, 22 august 20192033
Comentarii

03altcineva(16 sep 23:55)
medicii sa se ocupe de pacienti; economistii sa se ocupe de cifre. cine sa se ocupe de organizarea activitatii intr-o unitate medicala? un economost sau un medic? un medic specialist are cel putin 11 ani de pregatire universitara si postuniversitara... doamna ministru trebuie sa faca contractul-cadru intre casa de asigurari si furnizorii de servicii medicale din decembrie 2018 pt 2019. urmare a faptului ca nu l-a facut la timp ci abia in iulie 2019!!!!!, bugetul unitatilor medicale a fost aprobat abia in august 2019 pentru anul 2019!!!! si pan ain octombrie 2019!!!!!! cu toate consecintele...
10Coruptia(3 sep 07:33)
Dna ministru Pintea organizati va rugam concursurile pentru ocuparea posturilor in SCJU Cta in alte judete ,cum ati promis pentru ca se intra pe mii de euro si nu se ia nici o masura! Nu se ocupa nimeni de renovari ci de conturile personale!!!
11pt asta de sub mine(23 aug 07:17)
salariile nu ni se par nejustificate, nejustificat ni se pare faptul ca pretindeti MITA, asa de la obraz, nu va mai saturati nesatuilor, jupuiti oamenii la propriu
72Cezara2(22 aug 21:00)
Pentru cezara.....vi se par nejustificate salariile medicilor....mai mai nu mai puteti de grija......ofticatilor....
19Escu(22 aug 15:32)
Doanma ministru daca vreti sa faceti ceva trimeteti mai multe controale neanuntate la cateva spitale de psihiatrie din Romania luate la intamplare ca sa vedeti si dumneavoastra cam cum arata si sa fie control si in acte sa va lamuriti cum si pe ce sunt cheltuiti bani alocati.
1010cezara(22 aug 14:55)
e inca o dovada ca salariile uriase si nejustificate ale medicilor trebuie taiate, dar cred ca deja se lucreaza la asta
311mari(22 aug 13:27)
Bravo doamna ministru, o apreciati doar ca profesionist, se intelege subtilitatea prin care ne puteti transmite ca nu o apreciati deloc ca om si fost manager.E o vorba din popor care spune ca, cine sta printre tineri intinereste, oare ce se intampla cu cine sta printre nebuni precum tanti CARJAliu
315Diana draga,(22 aug 12:30)
nu-ti mai ascunde incompetenta plasand vina pe altii si justificandu-te pe facebook cu postari de genu':"Banii ar fi fost doar pe hartie.Adica un fel de alba neagra?Noi ne facem ca vi-i dam,voi ni-i dati inapoi,ca chiar ne trebuie?"Asta ai justificat-o asa,dar gardul ala de un miliard cum il justifici?cei de la Curtea de Conturi ar trebui sa te scuture un pic si sa afle ce ai facut pe acolo atata timp cat ai fost responsabil de cele intamplate la Palazu,nu te mai da sfanta ca nu te mai albesti nici cu clor,esti plina de invective,minciuni si mult TUPEU
014pt 10.45(22 aug 11:06)
foarte bine spus,in acest ziar privilegiul asta il are doar Felix Stroe si Diana Carjaliu,nu stiu de ce sunt deranjati de faptul ca cititorii pot si au dreptul de a comenta,ii deranjeaza critica?sau mediu democratic in care fiecare se poate exprima fara oprelisti,sau poate ca sunt deranjati ca altii au o alta opinie decat a lor si frica le este ca le ies magariile la suprafata si tocmai de asta impun acestui ziar sa interzica comentariile la articolele care fac referire la ei,si se inconjoara de adulatori care sa le confirme "maretia"si "profesionalismul"
05Replicaonline(22 aug 10:45)
Ati uitat sa blocati comentariile la acest articol!
513cineva(22 aug 10:26)
doamna Carjaliu a avut bani si nu i-a cheltuit, cine-i de vina? din aia 3.6 milioane a cheltuit doar 100 000, doamna Carjaliu daca-i medic nu este cunoscator de management, dansa se pricepe mai mult la actul medical si deloc la cum ar fi trebuit gospodarit acel loc, doctorul Carjaliu in loc sa-si asume vina lanseaza atacuri pe facebook cu cuvinte jignitoare spuse sub forma de injuratura dupa cum chiar ea precizeaza, foarte suburban doamna dr, nu uitati ca sunteti un om instruit si asta ar trebui sa va retina din a avea un comportament filistin.
011Dan(22 aug 10:14)
Cum e posibil ca banii alocati sectiei de psihiatrie sa fie returnati la Cons. Judetean? Iar cateva piese de gard au costat 1 miliard!!! Domnule Manager, demisia! Daca nu, se impune demiterea.
35nesatui(22 aug 10:04)
Medicii sa se ocuppe de bolnavi. Economistii de investitii si tot se inseamna administrare.Celor cu stetoscopul nu le mai ajunge, vor sa manevreze licitatiile, si sa minareasca banii.
510Are dreptate doamna Carjaliu(22 aug 09:37)
In data de 22 cand au venit cei de la minister la sectia esterna a spitalului de Psihiatrie Constanta . Tocmai atunci a ajuns o dubita cu mobilier pentru sectie . Sectia externa arata JALNIC doamna ministru . MIZERIE , MIZERIE , MIZERIE . Asa poate fii descrisa sectia . Va aflati la putere ciumatilor de 30 de ani . Nu ati facut nimic pentru cei aflati in suferinta .
mai mult...Replica
20 sep 00:00ReplicaATENȚIE, șoferi! Se ÎNCHIDE bulevardul Tomis!

Bulevardul Tomis va fi loc de promenadă și de joacă duminică pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și...592

20 sep 20:56ReplicaConsiliul Local municipal Constanța, convocat în ședință. Pe ordinea de zi, un singur proiect268
20 sep 00:00ReplicaDESCINDERI la Constanța într-un dosar de contrabandă: foloseau numele și parola unui lucrător vamal!1914
20 sep 00:00ReplicaSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...401

20 sep 00:00ReplicaPERCHEZIȚII: Minore RACOLATE din Constanța și puse să se PROSTITUEZE!2422
20 sep 13:12ReplicaPolițist local, MORT de BEAT, pe străzile din Constanța! VIDEO3305
20 sep 09:37ReplicaDecebal Făgădău și viceprimarii Constanței se deplasează pe jos la serviciu! VIDEO

În contextul „Săptămânii Europene a Mobilității“, vineri 20 septembrie 2019, primarul municipiului Constanța,...4231

20 sep 00:00ReplicaANCHETĂ și PERCHEZIȚII în cazul unui RECIDIVIST care dădea spargeri prin ACOPERIȘ!1091
20 sep 10:06ReplicaDRDP Constanța își repară mașinile la firma lui Mitrea1533
20 sep 00:00Replica'VEDETĂ' în magazinele din Constanța! O femeie lăsa clienții fără bani și telefoane pe NERĂSUFLATE!

Mariana C. este cunoscută de către agenții de pază din magazinele de la malul mării că se ocupă cu furturi,...2789

20 sep 10:07ReplicaPUZ pentru Spitalul Regional Constanța. Cine va realiza documentația1529
20 sep 00:00ReplicaO societate ce asigură servicii de pilotaj maritim a cerut sancțiunea fostului director al Portului Constanța: situaţia este HILARĂ!1334
Vremea
12.3°12° - 12.3° vineri, 20 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 47%
Vânt: 3.99 m/s
Presiune: 1022.93 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 sep 00:00SportBilanț incredibil în prima seară din Europa League: 75 de goluri marcate. Dudelange a realizat marea surpriză

75 de goluri s-au marcat în cele 24 de meciuri jucate joi în prima etapă a grupelor din Europa League. Au existat și...513

20 sep 22:13SportVictorie uriașă în Europa League: CFR revine spectaculos și o învinge pe Lazio la Cluj

Doamne, ce fotbaliști îmbrăcau tricoul biancocelestilor la trecerea între milenii! Nesta, Simeone, Salas, Mancini,...396

20 sep 00:00SportSimona Halep vs Alin Firfirică, duelul pentru portdrapelul României la Olimpiada de la Tokyo: „Eu pe el l-aș alege, că e frumos și înalt”

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a explicat pentru GSP.ro care este procedura prin...597

20 sep 00:00SportFamilia Bin Laden vrea să investească în Premier League! Patronul Sheffield United recunoaște negocierile: „Aș fi fericit să facem afaceri!”

Prințul Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud, principalul finanțator al lui Sheffield United, spune că ar intra...420

Local
20 sep 01:30LocalMai multe locații de interes public din Constanța, monitorizate de Poliția Locală!

Polițiștii locali din Constanța, în cursul zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, în intervalul orar 14.00 - 22.00,...529

20 sep 01:30LocalAccident rutier din cauza unei șoferițe: o altă mașină a intrat în gard și apoi în șanț

O femeie de 46 de ani ,din Tulcea, în după amiaza zilei de 19 septembrie a.c, în timp ce conducea o autoutilitară pe...1212

20 sep 01:45LocalPrimăria Constanța: 'Trotuarele sunt pentru pietoni!'

”Mulți șoferi din Constanța preferă să parcheze neregulamentar și să blocheze trotuarele fără să le pese că...849

20 sep 01:17LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe bulevardul Mamaia!

Cea de-a 11-a ediție a H3RO by Trichallenge aduce la start nu mai puțin de 1.300 de participanți, inclusiv 200 de...745

20 sep 00:22LocalAccident rutier în zona sensului giratoriu de la Agigea: implicat un vehicul al MApN

Un accident rutier a avut loc, joi, 19 septembrie, pe DN39, la ieșire de pe A2, în zona sensului giratoriu dinspre...1340

20 sep 01:33LocalClădirile vechi din centrul Constanţei ar putea deveni adevărate perle arhitecturale!

Primăria Municipiului Constanța este gazda celei de-a treia întâlniri transnaționale din cadul proiectului european...709

20 sep 01:34LocalAutoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean român care...469

20 sep 01:34LocalZeci de kilograme de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență,...562

20 sep 01:37LocalSocietăți comerciale sparte de trei minori!

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii a trei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...420

20 sep 01:43LocalFemeie agresată de fostul soț!

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 16 septembrie...437

Politică
20 sep 01:45PoliticăTăriceanu, despre Kovesi: După ce a nenorocit justiţia din România, acum e chemată să distrugă şi justiţia europeană

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat joi că, prin votul dat de ambasadorii statelor membre UE pentru...623

20 sep 00:01PoliticăMircea Dobre salută propunerea lui Victor Ponta pentru un premier independent

Președintele PRO România, Victor Ponta, a spus, în urmă cu câteva zile că, dacă va trece moțiune de cenzură, va...469

20 sep 01:31PoliticăStudiu al Primăriei Constanța. Chestionar privind proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Mării Negre"

Primaria Municipiului Constanța implementează proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Marii...364

20 sep 01:32PoliticăKovesi, primele declarații după votul din COREPER: „O recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română“

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European...446

20 sep 01:32PoliticăViorica Dăncilă și-a anunțat prioritățile dacă ajunge la Cotroceni: creșterea pensiilor și salariilor și sprijinirea IMM-urilor

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a transmis joi după ce a depus la BEC semnăturile...441

20 sep 01:33PoliticăOrban: Desemnarea lui Kovesi procuror şef european - o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european...334

20 sep 00:11PoliticăLaura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European, în urma votului din COREPER. Acesta era...1662

20 sep 01:20PoliticăTheodor Paleologu a mărturisit că încasează lunar suma de 15.000 de lei!

Moment fabulos în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire! Theodor Paleologu, candidatul...718

20 sep 01:18PoliticăAsociația Elevilor din Constanța, revoltată: serviciul public al transportului județean, în continuare desființat!

Asociația Elevilor din Constanța somează senatorii să respingă legea de aprobare a OUG nr. 51/2019 atunci când...647

20 sep 01:43PoliticăTraian Băsescu, în Parlamentul European: 'România trăiește și în prezent după voința lui Adolf Hitler și Iosif Stalin'

Fostul președinte al României Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că Pactul Ribbentrop-Molotov este unul dintre cele...781

Monden
20 sep 00:00MondenNaşa Andra şi finul What’s Up au lansat o nouă piesă, la 7 ani după hitul „K la meteo“

Una dintre surprizele muzicale ale acestei săptămâni vine de la naşa Andra (33 de ani) şi finul Marius Ivancea (30...248

20 sep 00:00MondenAndreea Bănică, melodie pentru femei, inspirată din viaţa ei personală

Îndrăgita solistă Andreea Bănică (41 de ani) a revenit în atenţia fanilor cu un nou videoclip şi o nouă piesă...288

20 sep 00:00MondenAlexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

Omul care a condus timp de 17 ani Teatrul Bulandra va fi depus vineri (20 septembrie), ora 20.00, în sala Liviu Ciulei,...285

20 sep 00:00MondenAndreea Raicu spune de ce a stat singură atâta timp: „Puteam să mă mărit de o grămadă de ori“

Andreea Raicu şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre căsătorie şi a explicat de ce până la 42 de ani nu a fost...448

20 sep 00:00Monden23 de ani de la moartea lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. De ce a luat numele orașului de pe Dunăre

Actorul care a luat numele oraşului său natal este considerat unul dintre geniile comediei româneşti. Pe 19...458

20 sep 00:00MondenBrad Pitt, aclamat la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra'

Brad Pitt a strălucit miercuri la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra', o dramă care se petrece în spaţiu,...254

20 sep 00:00MondenTom Hanks asigură că filmările la 'A Beautiful Day in the Neighborhood' au fost pentru el 'un calvar'

Actorul american Tom Hanks a mărturisit la o întâlnire cu presa că filmările la 'A Beautiful Day in the...249

20 sep 00:00MondenCeline Dion revine în Quebec pentru a lansa primul turneu mondial după o pauză de 10 ani

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a revenit în provincia ei natală, Quebec, după 16 ani petrecuţi în Las Vegas,...252

20 sep 00:00MondenNetflix va lansa documentarul ''Living Undocumented'', produs de Selena Gomez, în octombrie

Netflix va lansa pe 2 octombrie documentarul "Living Undocumented", produs de actriţa şi cântăreaţa Selena Gomez,...211

20 sep 00:00MondenScriitorul Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit la vârsta de 85 de ani

Scriitorul canadian Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit miercuri la vârsta de...200

Mapamond
20 sep 00:00MapamondSUA: Violenţa armată costă economia americană 229 miliarde de dolari anual

Violenţa armată costă Statele Unite aproximativ 229 de miliarde dolari în fiecare an, ceea ce înseamnă aproximativ...217

20 sep 00:00MapamondÎn Rusia, mobilizare crescândă în favoarea manifestanţilor încarceraţi; biserica se alătură mişcării

O mişcare de solidaritate în favoarea manifestanţilor încarceraţi recent a luat amploare miercuri în Rusia, cu...228

20 sep 00:00MapamondConte şi Macron de acord pentru o repartizare europeană a migranţilor

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord miercuri pentru un...206

20 sep 00:00MapamondDonald Trump, şocat de costurile mari de funcţionare a centrului de detenţie Guantanamo

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat miercuri consternarea faţă de costurile implicate de funcţionarea...230

20 sep 00:00MapamondPremierul britanic Boris Johnson, ''prins în flagrant delict cu o minciună''

Premierul britanic Boris Johnson a fost prins în flagrant delict cu o minciună şi a încercat să scape din situaţie...247

20 sep 00:00MapamondUn F-16 belgian s-a prăbuşit în Franţa, cei doi piloţi au supravieţuit

Un avion militar belgian de tipul F-16 s-a prăbuşit joi dimineaţă în vestul Franţei, fără a provoca victime, dar...214

20 sep 00:00MapamondJaponia: Trei foşti responsabili ai Tepco, achitaţi în legătură cu dezastrul de la Fukushima

Trei foşti directori ai companiei Tepco au fost achitaţi joi de tribunalul din Tokyo, care a considerat că aceştia...219

20 sep 00:00MapamondFranţa: Prejudiciu de 2 milioane de euro după un jaf la castelul considerat cea mai mare proprietate privată

Proprietarii castelului Vaux-le-Vicomte, la sud-est de Paris, au fost sechestraţi în noaptea de miercuri spre joi de...271

20 sep 00:00MapamondRusia: A fost arestat un şaman care mergea pe jos spre Moscova pentru a-l „expulza“ pe Putin

Şamanul Alexandr Gabişev, care de jumătate de an traversează Rusia pe jos pentru a ajunge în 2021 la Moscova şi...290

20 sep 00:00MapamondUcraina: Un bărbat înarmat a ameninţat că va arunca în aer un pod la Kiev

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat...218

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2717

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...911

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...851

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1145

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...940

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1434

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1082

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1079

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1303

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1592