REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Sorina Pintea: Sper că de luni vom avea un sistem informatic funcţional

Sorina Pintea: Sper că de luni vom avea un sistem informatic funcţional

Replica API 18 iulie 2019 | 00:00 215

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că speră ca de luni sistemul informatic al cardurilor de sănătate să fie funcţional.

"Aşa cum mi-a fost transmis de către preşedintele Casei şi, repet, Ministerul Sănătăţii nu are niciun fel de competenţe în acest sistem, de luni ar putea intra în normal. Ei ne-au spus astăzi, mâine, dar eu vreau să las o marjă de siguranţă şi sper ca de luni să nu mai avem sincope. Îmi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper că de luni vom avea un sistem informatic funcţional", a afirmat Pintea, la postul B1 TV.

Ea a spus că a fost informată că sistemul nu va funcţiona o perioadă deoarece există probleme tehnice şi a precizat că a solicitat un raport în acest sens.

"Am fost informată în urmă cu 17 zile că sistemul nu va funcţiona o perioadă, pentru că este nevoie de un reset, pentru că există nişte probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri în ultima perioadă, destul de multe. (...) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, în primă fază a fost vorba despre cinci-şase zile şi, pe bună dreptate, lumea a început să se revolte", a adăugat Pintea.

Ministrul a precizat că sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurată mentenanţa, iar pe rol există un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.

În privinţa modului de comunicare al CNAS, ministrul a cerut demiterea purtătorului de cuvânt al instituţiei. "Solicit acum, public, preşedintelui Casei, demiterea purtătorului de cuvânt", a spus Pintea. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce p.m. voastre nu impozitati salariile IT istilor, caci constatam ca sunt niste nulitati. De atatia ani sistemul informatic nu merge, cardurile nu merg, si totusi nu vreti sa desfiintati cardurile. Medicii oricum sifoneaza banii din sistem daca vor, si cu card si fara, asa ca de ce folosim carduri? Ministrii sanatatii care au fost, toti s- au prefacut ca nu stiu cum se fura la greu din sistem.
0
0
Cam pe atunci era cazul sa avem subiectele astea...in ce an suntem?defapt e 2009 sunt exigent cer prea mult,poate in 2019 nu vor mai exista probleme cu sistemul la nivel de minister,institutie,mai ales de stat.Da stim nu erati la guvernare voi...doar partidul sau altul tot un Partidul oricare ar fi fost
0
0
CCR nu are nimic in comun cu poporul, nu pe acesta il reprezinta ci dorintele unui singur detinut
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218