REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şosele însângerate, la Constanţa: o persoană a decedat, iar 43 au fost rănite

Şosele însângerate, la Constanţa: o persoană a decedat, iar 43 au fost rănite

Replica API 26 august 2014 | 00:00 260

Traversările neregulamentare, principala cauză a nenorocirilor

Traversările neregulamentare, principala cauză a nenorocirilor

Zeci de accidente rutiere s-au soldat în judeţul Constanţa cu rănirea unor persoane nevinovate, pagube materiale însemnate şi chiar decesul unor persoane care s-au aflat la locul şi momentul nepotrivit. Poliţiştii Serviciului Rutier din Constanţa au făcut o analiză asupra dinamicii accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora pentru perioada 18 august - 24 august a.c. Rezultatul bilanţului în cele 7 zile este unul cât se poate de alarmant: 36 accidente de circulaţie, soldate cu o persoană decedată, 2 persoane rănite grav şi 41 de persoane rănite uşor!

Principalele cauze de producere ale acestor accidente au fost traversarea neregulamentară a pietonilor - 10 accidente, neatenţia în conducere - 8 accidente, nerespectarea distanţei între autovehicule - 4 accidente, nerespectarea regulilor de prioritate - 5 accidente, neasigurarea la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum - 5 accidente, întoarcere neregulamentară şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice - 4 accidente, câte 2 accidente pentru fiecare cauză. Distribuţia accidentelor în funcţie de zilele săptămânii se situează astfel: luni s-au produs 6 accidente, marţi şi sâmbătă s-au produs câte 4 accidente, miercuri s-au produs 7 accidente, joi s-au produs 2 accidente, vineri s-au produs 3 accidente şi duminică s-au produs 10 accidente. Cele mai multe accidente s-au produs în perioadele de vârf (la prânz şi după-amiaza), între orele 13 şi 17 şi 20 şi 23. În referire la mediul de producere a accidentelor rutiere, apare cu o uşoară preponderenţă de producere a acestora în zonele aglomerate. Astfel, în perioada analizată, în municipiul Constanţa au avut loc 14 accidente, dintre care 4 accidente au fost înregistrate pe principalele bulevarde, 10 fiind înregistrate pe diferite alte străzi, restul accidentelor fiind distribuite astfel: 10 accidente pe drumurile naţionale din judeţ, 11 accidente în alte localităţi şi 1 accident pe drum comunal.

În această săptămână poliţiştii rutieri vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză traversarea neregulamentară, iar pentru prevenirea unor astfel de accidente poliţiştii recomandă pietonilor: să nu traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise ori prin locurile permise, în fugă şi/sau fără să se asigure; să nu se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore; să nu traverseze partea carosabilă prin faţa sau prin spatele vehiculului oprit în staţiile mijloacelor de transport în comun; să nu prelungească timpul de traversare a drumului public, să întârzie, să se oprească fără motiv ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614