REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Șoselele ÎNSÂNGERATE ale Constanței, în 2015: Familiile, prietenii și cunoștințele îi plâng pe cei plecați dintre noi

Șoselele ÎNSÂNGERATE ale Constanței, în 2015: Familiile, prietenii și cunoștințele îi plâng pe cei plecați dintre noi

Replica API 3 ianuarie 2016 | 00:00 257

Tragediile s-au ținut lanț pe șoselele din Constanța, în anul 2015. Mai multe accidente rutiere mortale au fost înregistrate, unele soldate chiar și cu 5 victime. În urmă au rămas familii, prieteni și cunoștințe îndurerate. Dacă unii dintre ei au murit nevinovați, alții au ales să se urce băuți la volan sau fără permis de conducere, punând astfel în pericol vieți. Pe care le-au și răpit. Printre cele mai cumplite evenimente rutiere de la malul mării se află și cel petrecut în vară, pe DN39, când o mamă și bebelușul ei au decedat.

Prima tragedie din 2015 s-a petrecut pe 3 ianuarie, o femeie pierzându-și viața. Este vorba despre Doina Văleanu, de 29 de ani, care plecase din Adamclisi, către Constanţa, şi, în dreptul localităţii Ciocârlia, pe DN3, a pierdut controlul direcţiei de mers din pricina poleiului şi a intrat în coliziune cu un copac. Doina a decedat pe loc. Rudele sosite la faţa locului au rămas înmărmurite, nevenindu-le să creadă că este adevărat. Ulterior, pe 4 ianuarie, doi polițiști din Constanța aveau să-și piardă viața, dar în Ialomița. Accidentul s-a produs la ieșirea din localitatea Bordușani către Cegani, pe DN 3B, după ce autoturismul în care se aflau a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autobuz. Cei doi polițiști decedați, Sorin Laurențiu Rădulescu și adjunctul acestuia, Liviu Gabriel Bălosu (ambii de 40 de ani), făceau parte din cadrul Poliției Transporturi Navale Hârșova. Conform Poliției, cei doi se aflau în misiune atunci când au intrat cu mașina pe contrasens, lovind un microbuz cu 10 pasageri. Nici un pasager din microbuz nu a fost rănit.Un alt accident rutier mortal a avut loc la finele lunii februarie. În jurul orei 3.32, Bairam Memet Pandele, de 25 de ani, a condus un autoturism pe DN2A, dinspre Hârşova către Constanţa, iar în zona kilometrului 128 s-ar fi angajat în efectuarea unei depăşiri. Însă, la încadrarea pe sensul de mers corespunzător direcţiei de deplasare a pierdut controlul volanului şi a acroşat o maşină condusă de Marius Eduard Gafar, de 24 de ani, care se deplasa în aceeaşi direcţie, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Martorii spun însă că şoferii se cunoşteau şi s-ar fi luat la întrecere. În urma coliziunii, primul vehicul a părăsit carosabilul către dreapta, unde s-a răsturnat de mai multe ori. Maşina a lovit un cap de pod şi s-a rupt în bucăţi. Din nefericire, şoferul Pandele, tatăl a trei copii minori, a decedat. Alţi doi tineri, George Cristian Ţuţuianu, de 24 de ani şi Cristina Alexandra Cioacă, de 22 de ani, toţi din Hârşova şi pasageri în maşina şoferului decedat, au ajuns în atenţia medicilor.

A intrat cu maşina pe contrasens, pe Aurel Vlaicu: un om a MURIT!

Potrivit poliţiştilor rutieri, totul s-a petrecut în data de 19.03.2015, în jurul orelor 00.23, când un bărbat de 26 ani, Nicolae Răzvan Chiţu, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre strada Nicolae Filimon către Baba Novac şi, ajungând în zona Arabesque, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de George Ciulei, de 35 de ani, din Cernavodă, în banda nr. 2. În urma accidentului a rezultat decesul lui Nicolae Răzvan Chiţu şi vătămarea corporală uşoară a celui de-al doilea. Și, din păcate, tragediile nu se opresc aici. În seara de 22 martie, cinci tineri, Ilmaz Abdula (şoferul), de 20 de ani, şi pasagerii: Berna Abdula, în vârstă de 19 ani, Alexandru Adămuț, de 18 ani, Andrei Dinu şi Laurenţiu Cristu au fost la plimbare prin Bucureşti, după care, din câte se pare, au dat o tură prin Tulcea. La întoarcere spre Constanţa, şoferul s-a angajat în depăşirea unui autoturism, a tras stânga de volan, iar maşina s-a răsturnat pe câmp. Alexandru Mihai Adămuț a decedat, chiar dacă medicii s-au chinuit să-l resusciteze mai mult timp, pe când Berna Abdula a ajuns la spital în stare gravă. Ceilalţi au fost răniţi uşor.

Mai mulți șoferi s-au răsturnat cu mașinile!

Totul s-a petrecut în data de 14.04.2015, in jurul orelor 20.25, când un bărbat de 48 ani, din Săcele, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, a condus un autoturism pe DJ 226, dinspre localitatea Săcele către Istria şi ajungând la kilometrul 34+ 200 m, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă spre stânga şi s-a răsturnat pe câmp. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto şi vătămarea corporală uşoară a unui bărbat, de 54 ani, din Săcele, pasager în autovehicul. Un alt caz teribil s-a petrecut în data de 30.04.2015, în jurul orelor 14.50, când o persoană de sex feminin, de proximativ 35 ani, din Piteşti, a condus un autoturism pe Autostrada A4, dinspre Bucureşti către Ovidiu, şi ajungând la 150 m înainte de sensul giratoriu de la intersectia cu DN2A a pierdut controlul asupra direcţiei, a lovit succesiv parapetul despărţitor al sensurilor de circulaţie pe autostradă, după care a intrat în intersecţia tip sens giratoriu cu DN2A şi s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul conducătoarei auto. Ulterior, în data de 31.05.2015, în jurul orelor 19.45, S.G., de 31 de ani, din localitatea Osmancea, a condus un autoturism pe DJ 391, localitatea Mereni, şi a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă spre dreapta şi s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto”, au precizat reprezentanţii Serviciului rutier Constanţa.

De la evaziune, la accidente mortale: Şoimu a spulberat un bărbat pe trecerea pentru pietoni!

Sfârşit tragic pentru un constănţean de 59 de ani. Acesta a fost spulberat de un autoturism, în timp ce se angajase în traversarea carosabilului prin loc permis, decedând la spital. Potrivit poliţiştilor rutieri, totul s-a petrecut în data de 1.06.2015, în jurul orelor 18.20, când Robert Marian Şoimu a condus un autoturism marca Skoda, pe bulevardul Tomis, în banda numărul 1, dinspre bulevardul Aurel Vlaicu către strada Suceava şi, ajungând în dreptul marcajului pietonal de la intersecţia cu aleea Daliei, nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat de 59 ani, din Constanţa, care s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii, din partea dreaptă a conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. În ciuda eforturilor cadrelor medicale, bărbatul a decedat la scurt timp. Robert Marian Şoimu s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. Acesta a mai fost implicat într-un eveniment rutier, în septembrie 2011, când, pentru a evita un impact, a tras de volan şi a intrat în gardul IPJ de pe bulevardul Mamaia. Totodată, în anul 2003, Şoimu a fost cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală.

Accident mortal pe DN3

Un tânăr de 27 de ani din Cobadin a decedat în urma unui accident rutier, în timp ce un altul a ajuns, în stare gravă, la spital. Totul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, 14 spre 15 iunie anul curent, când doi tineri din Cobadin se întorceau acasă cu o maşină înmatriculată în Bulgaria. La volan se afla un tânăr de 25 de ani, în timp ce prietenul lui, de 27 de ani, dormea pe bancheta din spate. Rulând pe DN3, au ajuns la km 227+200 m, între Ciocârlia şi Cobadin, moment în care şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă si a intrat in coliziune cu un copac. La scurt timp, o altă maşină care trecea prin zonă a observat accidentul şi a sunat la 112. Imaginile au fost unele sfâşietoare: fiare contorsionate şi persoane prinse între ele. Un echipaj de descarcerare a acţionat, scoţând victimele din autoturismul avariat. Din nefericire, pasagerul de pe bancheta din spate a decedat pe loc.

TRAGEDIE pe litoral! Cinci persoane au ajuns la spital, un bebeluş și mama lui au MURIT

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut în seara de duminică, 14 iunie, pe DN39, între Eforie Nord şi Sud. Un microbuz şi două autoturisme au intrat în coliziune, cinci persoane ajungând la spital. Printre acestea se aflau şi doi copii, care erau cu părinţii la mare, dar şi o adolescentă. Din nefericire, copilul de 11 luni a decedat la scurt timp, el având răni grave la nivelul capului. La scurt timp a murit și mama micuțului. Potrivit poliţiştilor rutieri, tragedia s-a petrecut în data de 14 iunie, în jurul orelor 18.49, când un bărbat de 30 ani, din Bucureşti, a condus un microbuz de transport persoane, pe DN39, dinspre Eforie Nord către Eforie Sud. Ajungând la km15+700 m, în dreptul hotel Domino, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de vehiculul din faţa sa, care a frânat şi, pentru a evita coliziunea cu acesta, a făcut viraj spre stânga. A pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus, şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 22 ani, din Mureş. Din impact autoturismul a pătruns pe sensul de mers Eforie Sud spre Eforie Nord, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie de 31 ani, din Galaţi, Gabriela T., în banda nr. 2. Tot în iunie, dar pe 21, o ieșire în oraș cu prietenii avea să se termine tragic pentru o familie din Mihail Kogălniceanu, după ce a fost implicată într-un grav accident de circulaţie. Tragicul eveniment s-a produs între localităţile Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu. Un tânăr şi-a pierdut viaţa pe DN 2A, iar cinci persoane au ajuns la spital. A fost nevoie de intervenţia unui echipaj de la Descarcerare pentru ca trupul neînsufleţit al pasagerului să poată fi scos din maşină.

ACCIDENT RUTIER CU 5 MORŢI în curbă la 23 August!

O altă nenorocire s-a produs pe DN 39, la începutul lunii august. Şoferul unui autoturism Skoda, Constantin Vicol, care circula dinspre Mangalia către 23 august a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a izbit violent de un alt autoturism, un SAAB decapotabil, care circula regulamentar. În autoturismul SAAB, cu număr de Italia, se aflau două femei, ambele din localitatea 2 Mai: Laura Tutanis, de 35 de ani, care se afla la volan, Irina Milea, de 36 de ani, şi doi bărbaţi. În urma impactului violent, 5 oameni au murit: şoferul din Skoda, cât şi persoanele aflate în SAAB-ul decapotabil. Pe 10 august, alte două persoane și-au pierdut viața. Tragedia s-a produs la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor. Mai exact, un autoturism marca Dacia, care circula dinspre Medgidia spre Valea Dacilor, a intrat în coliziune cu o motocicletă. Atât şoferul autoturismului cât şi motociclistul ar fi murit în urma leziunilor suferite. Marius Gheorghe, de 26 de ani, din Medgidia, cunoscut ca Mario, şi Nicolae Prică, de 60 de ani, tot din Medgidia, au fost declaraţi decedaţi. Menţionăm că Mario era tare mândru de motocicleta sa, având nenumărate poze pe contul său de Facebook.

Accident rutier TERIBIL pe I.C. Brătianu

Un bărbat sosit tocmai din Alaska a murit, o persoană a rămas fără un picior, iar alte persoane au ajuns la spital din cauza unui şofer care s-a urcat la volan băut. Accidentul a avut loc în data de 30.07.2015, în jurul orei 04:41, Bogdan Savin, de 31 de ani, din Constanţa, în timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice, respectiv 0,88 mg-l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism pe bulevardul I.C.Bratianu, dinspre Valul lui Traian către strada Cumpenei, iar în zona Cimitirului Palas, a intrat în coliziune faţă-spate cu semiremorca unui microbuz, oprit în banda I de circulaţie pentru debarcarea pasagerilor, fiind condus de C.M.M., de 56 de ani, din Constanţa. În urma accidentului a rezultat decesul lui Petrică Trandafir, de 56 de ani, vătămarea corporală gravă a doi pasageri şi vătămarea corporală uşoară a patru pasageri. Pasagerii se aflau în spatele remorcii pentru debarcarea bagajelor.

Accident TERIBIL la Hanul Morilor: doi militari au murit pe loc!

Un accident rutier cumplit s-a produs vineri după-amiaza, 18 septembrie, în judeţul Constanţa, pe DN 2A, între Stupina şi Hanul Morilor. Un autocar şi un autoturism marca Peugeot au intrat în coliziune, doi militari murind pe loc, iar o a treia persoană, din autocar, nu a putut fi salvată, în ciuda eforturilor medicilor sosiţi la faţa locului. În autoturismul marca Peugeot se aflau trei militari din Brăila: Marius Chiriaş, Andrei Carol Kovacs şi Cristian Marian Lazăr. Doi dintre ei, Kovacs şi Lazăr au decedat pe loc, ca urmare a impactului violent. Militarii, ambii ofiţeri, făceau parte din Batalionul 528 Cercetare Vlad Ţepes Brăila şi se întorceau de la un curs de scafandri. Ulterior, șoselele din Constanța au continuat să fie ”gazdele” nenorocirilor, mai multe persoane pierzându-și viața. Spre exemplu, în noaptea de marți spre miercuri, 22 spre 23 decembrie, în jurul orei 1.40, Valentin Croitoru, de 27 de ani, din Satu Nou, ce avea o alcoolemie de 0, 29 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism marca Opel, pe DN22C, dinspre Medgidia către Cernavodă, în localitatea Satu Nou. Ajungând în zona intersecţiei cu strada Piersicului, a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă către stânga şi a intrat în coliziune cu gardul imobilului cu numărul 36, iar autoturismul s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului dreapta faţă, Constantin Rogoveanu, în vârstă de 26 ani, din Satu Nou, şi vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto şi a pasagerului de pe bancheta din spate, Dumitru Marian Ionescu, de 28 ani, din Satu Nou.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614