REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şoşoacă: Sancţiunea care mă vizează deschide calea unei dictaturi. O voi contesta

Şoşoacă: Sancţiunea care mă vizează deschide calea unei dictaturi. O voi contesta

Replica API 29 aprilie 2021 | 23:12 1458

Senatorul Diana Şoşoacă a anunţat că va contesta în instanţă decizia Biroului permanent al Senatului de a o sancţiona cu avertisment scris, sancţiune despre care spune că ar deschide "calea unei dictaturi".

Diana Şoşoacă

"Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. (...) Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. (...) Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie (...) Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică", a afirmat, miercuri, Diana Şoşoacă, la Senat, scrie Agerpres.

Biroul permanent al Senatului a sancţionat-o, luni, cu avertisment scris pe senatoarea Diana Şoşoacă, decizie care a fost citită şi în plen.

Avertismentul atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a declarat că Dianei Şoşoacă i se reproşează "nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici dictatura dar nici circatura!
4
4
Doamna GIGIOAKA SHOSHOAYKA
5
2
Inca nu v ati prins ca eu am gandirea lui Adolf
5
2
Cand o sa intelegeti ca voi, cei din mass media, sunteti cei care-i dati apa la moara mahalagioaicei. Lasati uitarea sa-i faca reclama, nu-i mai faceti voi.
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102