REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Soția PILOTULUI care s-a prăbuşit cu avionul la Borcea: „Îmi spunea să fiu pregătită, că dacă va avea de ales între viața lui și a altora, va renunța la viața lui!”

Soția PILOTULUI care s-a prăbuşit cu avionul la Borcea: „Îmi spunea să fiu pregătită, că dacă va avea de ales între viața lui și a altora, va renunța la viața lui!”

Replica API 23 iulie 2018 | 23:56 567

Soţia pilotului Florin Rotaru, cel care s-a prăbuşit cu avionul în timpul unui show aviatic la Baza 86 Aeriană Borcea, pe 7 iulie a.c., a făcut primele mărturisiri, pline de durere. Elena Rotaru a povestit pentru Pro Tv cum aştepta de fiecare dată un semn de la soţul său atunci când se urca în avion.

„Nu îşi lua telefonul în zbor şi i-am spus să îl ia, dacă se poate, şi imediat cum coboară din avion să-mi scrie că este ok. Şi nu mi-a mai scris. S-a ridicat stânga-dreapta, s-a balansat puţin de bot, după care a luat viraj şi s-a prăbuşit", a povestit femeia pentru Ştirile Pro Tv.

Soția pilotului crede că Florin Rotaru a ales să nu se catapulteze pentru ca avionul să nu cadă peste mulţime. ”Ştiam ce decizie a luat: să ocolească publicul. N-a mai avut timp să se catapulteze. Şi-a dorit tot timpul, şi asta voia să rămână: pilot de vânătoare. Îmi spunea să fiu pregătită, că dacă va fi pus în situaţia să aleagă între viaţa lui şi viaţa altor persoane, el va renunţa la viaţa lui,” a mărturisit femeia, pentru Ştirile Pro Tv.

Reamintim că pe 7 iulie a.c., un avion MiG-21 LanceR s-a prăbuşit în timpul unui spectacol aviatic care se desfăşura la Baza Aeriană Borcea, din judeţul Călăraşi. Pilotul nu a reuşit să se catapulteze, el fiind găsit carbonizat în scaun. Aparatul de zbor a explodat la impactul cu solul. Căpitan-comandorul post-mortem Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Ofiţerul era căsătorit şi avea doi copii, se arată în Adevărul.

F.B.

Citește și: Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit la Fetești. Pilotul A MURIT CARBONIZAT

Prima imagine cu MiG-ul prăbușit

Florin Rotaru, pilotul mort în urma prăbuşirii avionului MIG 21 la Feteşti, condus pe ultimul drum!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
zbura cu harbul, mereu se prabusesc avioane. pentru cei care spun cu sacrificul suprem si daca se catapulta si intra avionul in multime ar fi dat cu subsemnatul 50 ani Mai binje dadea cu subsemantul si traia si crapau toti boii care merg sa se uiate cum pica avioanele. Nu era el de vina ci cei care permit sa zboare asemenea avioane.
5
0
sunt meserii unde putina nebunie este obligatorie,ca in cea de pilot,sa nu uitam de neamtul care s-a izbit de munte ca asa a vrut muschiul lui,acuma ca asa a stat treaba cu multimea sau nu o stie doar decedatul,Dumnezeu sa-l ierte
1
2
A pierdut legatura radio din cauza telefonului in carlinga cumva?
1
5
Esti un cocalar prost!!! Pacat ca ai dreptul sa te reproduci, sa respiri si sa emiti opinii!
7
1
Daca s-ar fii catapultat iar avionul s-ar fi prabusit peste multimea de spectatori, iar dvs, sau vreun membru din familia dvs ar fi fost omorat, ar fi dat cu subsemnatul inca 50 de ani pentru alegerea sa, plus mustrari de constiinta. Pacat, ca oameni dispusi sa faca sacrificiul suprem se sting ,zbor lin printre ingeri, Florin Rotaru, iar cei cu mintea ingusta, care nu fac nimic pentru tara, asa cam ca dvs, au acces la internet si la dreptul de libera exprimare.
17
1
doar o minte ingusta poate sa spuna despre omul ala ca era bolnav mintal! nu toata lumea e capabila de un astfel de sacrificiu, macar sa ii respectam pe cei care sunt !
24
0
Clar era bolnav mintal
0
24

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218