REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Soţia premierului Japoniei, IMPRESIONATĂ de ceremonialul de la Muzeul de Artă Naţională al României

Soţia premierului Japoniei, IMPRESIONATĂ de ceremonialul de la Muzeul de Artă Naţională al României

Replica API 16 ianuarie 2018 | 00:00 227

Soţia premierului Japoniei, Akie Abe, s-a declarat "enorm de impresionată", marţi seară, de cultivarea, în România, a unei străvechi tradiţii nipone precum ceremonia ceaiului şi a promis ca odată ajunsă în ţara sa să dezvăluie acest fapt tinerilor japonezi.

"Ca o japoneză sunt enorm de impresionată să văd aceste fete îmbrăcate în chimono şi care au învăţat să celebreze ceremonia ceaiului aici, atât de departe, geografic vorbind, de ţara mea. Din păcate, în zilele noastre, în Japonia nu sunt atât de multe persoane tinere care să înveţe încă Ceremonia ceaiului, dar când mă întorc o să spun peste tot, că în România, o ţară atât de îndepărtată, oamenii învaţă cultura noastră de care trebuie să fim şi noi mândri", a spus Akie Abe, la Muzeul Naţional de Artă al României.

Soţia premierului Japoniei a inaugurat, împreună cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, Camera de ceai, parte a viitoarei Galerii de artă orientală a MNAR, afirmând că îşi doreşte ca în viitorul apropiat opere de artă japoneze să se regăsească pe simezele muzeului.

Akie Abe şi-a exprimat speranţa ca vizita soţului său, premierul Japoniei, în România să contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale între cele două ţări.

La rândul său, ministrul Romaşcanu, care s-a declarat "foarte onorat" de vizita oaspeţilor niponi în România, a salutat realizarea, prin inaugurarea Camerei de ceai, cu sprijinul partenerilor privaţi, a primei etape a unui "proiect de succes al MNAR, prima parte din viitoarea Galerie de artă orientală".

"Chiar dacă viaţa politică tinde să fie tumultuoasă în partea asta de lume, locurile pe care le-am văzut azi - Muzeul Satului şi Muzeul Naţional de Artă - sunt locuri liniştite în care ne putem regăsi şi în care ne putem bucura de frumuseţile pe care viaţa culturală românească şi nu numai ni le oferă", a mai spus Romaşcanu.

Akie Abe a participat ulterior la o ceremonie a ceaiului, împreună cu soţia ambasadorului Japoniei la Bucureşti, Sachiko Ishii, cu discipoli, profesori şi maeştrii ai Şcolii japoneze Urasenke din Bucureşti.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt mesajul de mai jos invata sa scrii corect si dupa ceea da-ne lectii nu mai generaliza PUNCT
2
1
Pentru toti care au distrus Romania 27 de ani! Cultul japonez al respectului si onoarei trebuie introdus la noi cu forta pentru BOrfasi ! Cine se opune sa fie facut Kami Kaze!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367