REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Soţia șoferului de microbuz omorât la Bolintin cere despăgubiri de 500.000 de euro

Soţia șoferului de microbuz omorât la Bolintin cere despăgubiri de 500.000 de euro

Replica API 25 ianuarie 2022 | 00:00 769

Răsturnare de situaţie în dosarul şoferului de microbuz care a fost ucis de interlopii din Bolintin, județul Giurgiu. Soţia acestuia cere daune de 500 de mii de euro. Femeia a depus şi o plângere pentru distrugerea microbuzului.

foto: antena3.ro

Soția bărbatului ucis în judeţul Giurgiu a depus astăzi o nouă plângere pentru distrugerea microbuzului pe numele presupusului criminal.

Mai mult, femeia îi cere daune morale şi materiale tânărului, în cuantum de 500.000 de euro, scrie antena3.ro.

Familia îndurerată şi-a angajat un avocat pentru a se face dreptate

Şoferul de microbuz a murit după ce a fost lovit în cap cu o piatră de un bărbat de etnie romă. Nicolae Tomescu a fost atacat mortal cu pietre pe 9 ianuarie pe motiv că a refuzat să-l ia la ocazie pe suspect. Bărbatul avea 47 de ani şi era tatăl a doi copii.

Artin Sarchizian, avocat: "Lucrurile sunt mai complicate"

Avocatul Artin Sarchizian a vorbit marţi, despre condiţiile de acordare a daunelor.

Lucrurile sunt mai complicate, pentru că în cazul în care se stabileşte vinovăţia în privinţa autorilor, în mod normal, aceştia sunt cei care sunt responsabili, inclusiv pe latură civilă. Dar, dacă discutăm despre un autovehicul implicat, la un moment dat se poate pune în discuţie, inclusiv atragerea răspunderii asigurătorului dacă se stabileşte o legătură de cauzalitate între funcţionarea autoturismului. În sine, asigurarea care era incidentă la momentul respectiv şi producerea rezultatului, însă este o chestiune de durată. Angajarea răspunderii civile, pentru că despre asta vorbim în cazul abordării despăgubirilor.

"Este o chestiune ce durează"

În momentul în care dosarul ajunge în faţa judecătorului, ceea ce înseamnă că trebuie să se fi epuizat faza de urmărire penală şi cum vedem, în România durează această fază de urmărire penală, chiar am putea spune ani de zile., situaţie absolut nefirească, pentru că în mod normal, justiţia ar trebui să se realizeze mai cu seamă în cauzele penale, cu celeritate. Prin urmare, despăgubirile, sigur, ele sunt solicitate într-un cuantum, dar în momentul în care sunt stabilite, de foarte multe ori diferă faţă de ceea ce s-a cerut, ele însă sunt acordate în momentul în care se stabileşte şi vinovăţia penală, pentru că discutăm de fapte de natură penală şi este evident că acele două laturi, civilă şi penală, să fie soluţionate în mod unitar şi, la momentul la care se ajunge în faza de judecată a procesului"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce aveti cu aceste fiinte sensibile care aveau grija de forma fizica a soferului ? ce daca nu munceste
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367