REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Soții Năstase pot da lovitura: Demersul care ar arunca în aer condamnarea din dosarul Zambaccian

Soții Năstase pot da lovitura: Demersul care ar arunca în aer condamnarea din dosarul Zambaccian

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 3370

Condamnarea soților Adrian și Dana Năstase din dosarul Zambaccian ar putea sări în aer. Totul depinde de o sentință a Tribunalului București.

Adrian Năstase

Potrivit luju.ro, la 14 aprilie 2022, Dana Năstase a depus la TMB acțiune în declararea simulației unui contract de vânzare-cumpărare a casei din stradă Christian Tell, numărul 15, București – un imobil care a făcut obiectul condamnării fostului premier și a soției sale în dosarul Zambaccian. În 2014, ÎCCJ l-a condamnat pe Adrian Năstase pentru luare de mită constând în lucrări de renovare la casa din Christian Tell. În aceeași cauză, Daniela Năstase a fost condamnată pentru complicitate la luare de mită. Mai exact, „Completul negru” a susținut că soțîi Năstase ar fi fost proprietarii reali ai imobilului.

Acum, Dana Năstase i-a dat în judecată pe Andra Lavinia Opriș și Vladimir Codruț Opriș, copiii omului de afaceri Paul Opriș. Mai exact, soția fostului prim-ministru solicită la Tribunalul București: declararea drept simulat (nereal) a contractului prin care Tamara Cernasov (mătușa Danielei Năstase) i-a vândut casă din Christian Tell omului de afaceri Paul Opriș și obligarea fraților Andra și Vladimir Opriș să-i lase Danei Năstase imobilul în deplină proprietate.

Potrivit sursei citate, soția ex-premierului rezumă problema în felul următor:

- fie „Completul negru” de la ICCJ s-a înșelat, în sensul în care contractul de mai sus nu este simulat, și deci Dana Năstase nu este proprietara casei din Christian Tell. Pe cale de consecință, nici Adrian Năstase nu are vreo legătură cu imobilul, iar atunci completul lui Ionuț Matei i-a condamnat pe nedrept;

- fie „Completul negru” a avut dreptate, iar atunci soțîi Năstase trebuie să între în posesia casei.

În ipoteza în care Tribunalul București îi va da dreptate în sensul de a declara simulat contractul de vânzare-cumpărare, atunci sentința, odată rămasă definitivă, ar putea fi invocată de către familia fostului premier pentru revizuirea condamnării primite de Adrian și Daniela Năstase în cauza Zambaccian, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DOUA JAVRE COMUNISTE.
0
0
Cat tupeu are penalul asta, hotul asta, impuscatul asta !! Cata nesimtire ! Chiar ne crede p****i ?!
1
0
dar celelalte hotii ale cuplului sinistru?citi bani a platit fiscului ptr sutele de milioame euro donate de matusa tamara?
0
0
nesimtiti pana la capat. asa este cand nu este reabilitat complet si il scoti de la puscarie inainte de termen, vine cu pretentii.
0
1
Muuuuie Gurzu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614