REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Soţul şi fiica primăriţei de la Grădina, trimişi în judecată de DNA

Soţul şi fiica primăriţei de la Grădina, trimişi în judecată de DNA

Replica API 28 decembrie 2011 | 00:00 1642

S-au lăcomit în fals la banii Uniunii Europene

S-au lăcomit în fals la banii Uniunii Europene

După ce, în urmă cu un an, un scandal domestic atrăgea atenţia asupra căminului primăriţei de la Grădina, Gabriela Iacobici, în urma păruielii dintre soacră şi fostul ginere, o nouă "poveste" scoate comuna amintită din anonimat. De această dată, se pare că unii membri ai familiei Iacobici sunt certaţi cu legea şi urmează să dea socoteală în faţa instanţei. În ajunul sărbătorilor de iarnă, în locul Moşului tradiţional a venit DNA-ul pentru a bate la uşa familiei şi pentru a le aduce în dar un "minunat" dosar penal.

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Iacobici, soţul primăriţei, dar şi a fiicei acestora, Sonia Funda (Funda - după numele soţului n.r.), acuzaţi că s-au folosit de falsuri pentru a intra în posesia unor sume mari de bani din bugetul Uniunii Europene. Procurorii spun că cei doi, tată şi fiică, au obţinut fonduri europene folosindu-se de acte false. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 8 decembrie 2008, Ion Iacobici a depus la Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa o cerere de finanţare prin care a solicitat acordarea de fonduri nerambursabile provenite din Fondul European pentru Agricultură şi dezvoltare Rurală, în vederea punerii în practică a proiectului "Achiziţii de maşini, utilaje performante pentru modernizarea exploataţiei agricole", deţinută de PFA Iacobici Ion. În susţinerea cererii sale, soţul primăriţei a prezentat un contract de prestări servicii, pretins încheiat între SC Grup Millenium one SRL şi PFA Iacobici Ion. Acest contract a fost falsificat de fiica sa, Sonia Funda, care, apoi, l-a pus la dispoziţie în scopul obţinerii fondurilor nerambursabile. Astfel, Iacobici a încasat în mod ilegal suma de 1.999.451 lei. Cu această sumă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în proces.

Sechestru pe bunurile familiei Iacobici

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestrul asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând familiei Iacobici. Dosarul a fost înaintat spre judecată la Judecătoria Constanţa. Primăriţa comunei Grădina, Gabriela Iacobici, nu a dorit să comenteze necazul abătut asupra familiei sale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218