REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şova: Traian Băsescu îşi doreşte cu ardoare invalidarea referendumului de teama justiţiei

Şova: Traian Băsescu îşi doreşte cu ardoare invalidarea referendumului de teama justiţiei

Replica API 23 iulie 2012 | 00:00 115

Senatorul PSD Dan ova a susţinut, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul USL, că preşedintele suspendat Traian Băsescu şi-ar dori invalidarea referendumului întrucât s-ar teme de justiţie, readucând în discuţie dosarele "Flota" sau "Casa din Mihăileanu". "În ciuda afirmaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, unul dintre principalele motive pentru care domnia sa îşi doreşte cu ardoare invalidarea acestui referendum şi revenirea la Cotroceni este teama de justiţie. Am să trec în revistă numai câteva din dosarele penale care îl aşteaptă pe domnia sa după 29 iulie şi o serie de alte acţiuni cu iz sau conotaţie penală în legătură cu care, după pierderea imunităţii constituţionale pe care dânsul şi-o revendică azi, s-ar putea să îl întrebe procurorii din România", a declarat Dan ova. Senatorul PSD a readus în discuţie dosarul "Flota", susţinând că acesta nu este închis, fiind doar blocat de imunitatea prezidenţială de care beneficiază Traian Băsescu. "Domnul Traian Băsescu a produs o pagubă de 300 de milioane de euro bugetului României prin acţiunile sale directe documentate în dosarul "Flota". Din 300 de nave, flota comercială a României a rămas doar cu vaporaşele de pe lacul Herăstrău. Traian Băsescu a fost trimis în judecată în acest dosar, dar s-a suspendat după ce acesta a devenit preşedintele României, după cum vă aduceţi aminte. Mai mult, la scurt timp după ce Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, dosarul a fost retrimis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie către Direcţia Naţională Anticorupţie din cauza unei viciu de procedură, neînsemnat de altfel, mai exact, rechizitoriul nu fusese semnat de către procurorul-şef al Parchetului Naţional Anticorupţie de atunci, domnul Ioan Amărie, ci de către un subaltern al acestuia, de un procoror adjunct al DNA din vremea aceea. Instanţa supremă a cerut atunci procurorilor din DNA doar să complinească acest viciu, adică şeful DNA să semneze rechizitoriul şi nimic altceva. În loc să facă treaba asta, domnul Daniel Morar, proaspăt numit şef al DNA, împreună cu subalternii domniei sale au cheltuit zeci de mii de euro pe o nouă expertiză, prin care s-a stabilit, că în ciuda dispariţiei a 300 de nave, totuşi nu există niciun prejudiciu. Acest dosar nu este închis, judecarea lui de care domnul Traian Băsescu se teme teribil, fiind blocată doar de imunitatea prezidenţială", a explicat Dan Şova.

Totodată, ova a făcut referire şi la apartamentul din strada Ştefan Mihăileanu, pe care, susţine social - democratul, preşedintele suspendat Traian Băsescu l-ar fi trecut în proprietatea sa, în mod ilegal.

"În calitate de primar, domnul Traian Băsescu îşi dădea singur, în mod ilegal, o casă în mijlocul Bucureştiului, pe care o cumpăra după aceea la preţ de nimic, adică 20.000 de dolari, pe un apartament de aproape 400 de metri pătraţi şi asta, deşi, avea o vilă pe care i-o donase fiicei sale cele mari, cu doar o lună înainte. Frauda de la alegeri de atunci a fost evidentă. Toate se întâmplau în 2002 când primarul de atunci Traian Băsescu a primit de la Administraţia Fondului Imobiliar din Primăria Capitalei un apartament într-o vilă situate pe strada Mihăileanu, numărul2. Problema este că Băsescu nu a avea dreptul să beneficieze de o repartiţie de la stat, repartiţie pe care, repet, după aceea a trasformat-o în proprietate cu doar 20.000 de dolari, în condiţiile în care mai primise o casă în Constanţa, iar în momentul în care i s-a dat apartamentul din vila din Mihăileanu, actualul preşedinte suspendat, era şi chiriaş într-o casă administrată de către RAPPS", a mai relatat senatorul. Şova a susţinut că, în acest dosar, nu s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu în urma unei "simple vizite a Elenei Udrea" la Parchetul General.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367