REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şpaga l-a adus în faţa DNA! Marian Mitrea de la ABADL, CERCETAT PENAL

Şpaga l-a adus în faţa DNA! Marian Mitrea de la ABADL, CERCETAT PENAL

Replica API 1 martie 2017 | 07:43 367

Deţine un lanţ de farmacii

Deţine un lanţ de farmacii

Marian Mitrea

Marian Mitrea, director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral (la data faptelor), este cercetat penal de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Se pare că este vorba de nişte contracte încheiate cu o societate comercială, de la ai căror administratori ar fi cerut „commision”. De precizat este faptul că Mitrea deţine un lanţ de farmacii şi era cunoscut ca... foarte implicat în afacerile personale încă de pe vremea când era şef la Ape. De fapt, cam acesta este motivul din pricina căruia şi-a cam pierdut „scaunul”.

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii anticorupţie au specificat că, în perioada martie - aprilie 2010, Marian Mitrea, în calitate de director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale un procent de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuţie lucrări aflate în curs de derulare. Banii au fost pretinşi de inculpat pentru a nu le crea probleme în derularea contractelor şi pentru efectuarea la timp a plăţilor. Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA. Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie - mai 2010, reprezentanţii societăţii beneficiare a contractului au virat unei alte firme suma de 421.141 lei în 6 tranşe, ca urmare a înţelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian şi administratorul firmei. Ulterior, până la sfârşitul anului 2010 şi după plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, Mitrea a primit efectiv de la administratorul firmei suma de 240.000 lei în mai multe tranşe. În perioada iunie 2010 – ianuarie 2012, în aceeaşi modalitate şi în derularea aceloraşi trei contracte Marian Mitrea a primit de la reprezentanţii societăţii comerciale beneficiare a contractului, prin intermediul unei alte firme, suma de 135.000 lei în mai multe tranşe. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. „Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, potrivit procurorilor DNA.

Afacerile personale l-au „ajutat” să-şi piardă „scaunul” de la Ape

Marian Mitrea a fost director general al ABADL până în 2013, când a fost înlocuit cu George Papari. Chiar şi aşa, Mitrea a fost păstrat în conducerea instituţiei, pe post de director tehnic. La sfârşitul anului 2014, a fost suspendat din funcţie, iar din momentul cu pricina fostul director a hotărât că poate absenta de la serviciu. În aceste condiţii, şefii lui Mitrea au procedat la desfacerea contractului de muncă. Potrivit unor surse, se pare că acesta era foarte preocupat de afacerile personale. Menţionăm că soţii Mitrea (Luminiţa şi Marian) deţin două societăţi: Hipocrat Farm SRL şi Hipocrat Plus SRL. Cele două firme deţin un lanţ de farmacii, răspândite în tot judeţul (Constanţa, Costineşti, Mereni), dar şi în Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cine a facut asa zisul denunt, ce a facut pana acum ? Nu trebuie si el anchetat ?
1
0
Toti directorii si contabilii de la ape au rupt . Sa i ia pe toti la puricat
2
1
Care DNA,nu vor alde Tariceanu si politicienii penali sa-l desfiinteze?
3
2
DIN BANII NOSTRII CARE AVEM APA LA ROBINETE DIN CANALUL DE LA GALESU
2
2
Mitrea, un parvenit nenorocit, tipul este diabolic, numai cu ochii dupa spaga, sa-i fie rusine
3
1
SE FURA MILIOANE DE EURO DAR STROE SI ACOLITII SPAGUIESC BINE
5
1
si credeti ca papari e altfel?altfel de ce se surpa plajele la nici un an dupa amenajarea lor pe bani grei
5
2
Nici lui si nici fratelui geaman! Au cate un copil. Ce nu le ajunge? Bravo, DNA!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614