REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ŞPAGĂ la BAC. 100 de elevi au fost ridicaţi de la examen. Părinţii au blocat autocarul cu elevi - VIDEO

ŞPAGĂ la BAC. 100 de elevi au fost ridicaţi de la examen. Părinţii au blocat autocarul cu elevi - VIDEO

Replica API 6 iulie 2013 | 00:00 482

100 de elevi au fost ridicaţi de la ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 şi duşi la audieri, în cazul mitei de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală. De asemenea, şi părinţii acestora vor fi anchetaţi. Pe numele fiecărui elev există deja mandat de aducere. Anchetatorii spun că este vorba doar de o clarificare. Mai mulţi părinţi au blocat poarta. Aceştia nu vor să lase autocarele în care au fost urcaţi copiii, până când nu le va vorbi un reprezentant al Poliţiei. Părinţii au făcut cordon în jurul autocarului în care se află copiii lor şi au început să se îmbrâncească cu poliţiştii. Poliţiştii vor ca autocarele cu elevi să meargă la Poliţia Capitalei şi duşi la audieri.

100 de elevi au fost ridicaţi de la ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 şi duşi la audieri, în cazul mitei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. De asemenea, părinţii acestora vor fi anchetaţi.

"La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează anumite verificări la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, în legătură cu examenul de bacalaureat în curs. Verificările vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă. În principiu, nu sunt vizate sălile de examen şi nu vor fi efectuate percheziţii asupra elevilor sau profesorilor. De asemenea, având în vedere faptul că probele examenului de bacalaureat s-au încheiat, în cursul acestei zile se va proceda la audierea unor persoane (în principal elevi) la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, respectiv la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie", se arată într-un comunicat al instituţiei.

PREŞEDINTE FSLI: "Trebuie introdusă ADMITEREA LA FACULTATE pentru ca BAC-ul să nu mai reprezinte o asemenea miză"

Simion Hăncescu, preşedinte FSLI, a declarat la REALITATEA TV spune că elevii vor fi anchetaţi pe bună dreptate. "Au peste 18 ani şi cine vine cu intenţia de a da mită, mi se pare normal, să fie anchetat. Poate să fie un pas înainte, cu toate că este nedrept ce se întâmplă. Asupra tuturor profesorilor planează acum suspiciunea că ar fi corupţi. Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri să nu ne trezim şi la anul. Primul pas care trebuie făcut este introducerea admiterii la facultate, pentru ca BAC-ul să nu mai aibă o asemenea miză. Lucrurile se leagă politic. Trebuie să terminăm cu numirile politice!", a spus Hăncescu.

FOST MINISTRU AL EDUCAŢIEI: "Trebuie să li se interzică elevilor să susţină BAC-ul în următorii cinci ani!" Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a declarat la REALITATEA TV că legea Educaţiei Naţionale este deficitară. "Pentru BAC trebuie să conţină prevederi în legea educaţiei. Prevedere clară: în următorii cinci ani să nu mai poată da BAC-ul cei care copiază", a spus Liviu Pop.

sursa: realitatea.net

video: antena3

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614