REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Spaima şoferilor şi călăii cailor: căruţaşii au fost AMENDAŢI!

Spaima şoferilor şi călăii cailor: căruţaşii au fost AMENDAŢI!

Replica API 15 aprilie 2017 | 21:37 325

Şoferii sunt exasperaţi de căruţaşii care fac slalom printre maşini şi care se bagă primii în intersecţiile semaforizate din municipiul Constanţa. Se pare că prezenţa acestora pe drumurile publice îi afectează atât pe şoferii constănţeni, cât şi pietoni. Dacă până acum au reuşit să se strecoare şi să îşi facă de cap cum vor ei, de acum poliţiştii locali constănţeni îi sancţionează aspru.

În perioada 1 - 14 aprilie 2017 polițiștii locali au aplicat un număr de 6 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.830 lei conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală care circulau pe raza municipiului Constanța. Activitățile inițiate de autoritatea publică locală au ca scop sporirea gradului de siguranță și fluidizarea traficulului rutier. Cetățenii pot apela prezența în trafic a vehiculelor cu tracțiune animală la numarul de telefon 0241/484.205 dispecerat cu program 24 din 24 ore Poliția Locală Constanța.

Reamintim că în luna aprilie 2016, o cursă periculoasă s-a desfășurat pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Constanţa, Aurel Vlaicu şi I.C. Brătianu. Nu este vorba despre teribilismul unor şoferi, ci despre o întrecere între două căruţe. Atelajele au trecut razant printre maşinile care cu greu reuşeau să le evite şi minute în şir circulaţia a fost paralizată. Atelajele aflate într-o stare jalnică sunt conduse nebuneşte printre autoturismele aflate în mers. Din cauza vitezei cu care era condusă, una dintre căruţe este la un moment dat pe punctul de a se dezmembra. Nici claxoanele şi nici apostrofările celor de la volan nu-i impresionau pe căruţaşii care-şi vedeau de cursa nebună. Căruțași fac abstracție de lege, asta este clar! Deși accesul acestora este interzis pe drumurile publice, ei își văd liniștiți de treabă. Nu fac excepție nici drumurile interne ale orașului Constanța! Tot în luna aprilie, Poliția Locală a municipiului a suprins în timp ce vuiau pe șosele mai multe astfel de vehicule cu tracțiune animală. Bineînțeles că proprietarii nu au scăpat de amendă. Există o gamă largă de activități pe care oamenii le desfășoară cu ajutorul acestor atelaje. Pentru a se aproviziona cu hrană pentru animale de pe domeniul public sau pentru a căra saci de gunoi, chiar și pentru o scurtă plimbare de seară. Faptașii au fost luați în vizor de oamenii legii, iar în viitor aceștia se vor gândi de două ori înainte să iasă cu căruțele pe străzile intens circulate ale Constanței.

Caii, cei care suferă cel mai mult!

Totodată, pe lângă faptul că sunt un pericol în trafic, ei îşi pun în pericol şi proprii cai.Anul trecut s-au întâmplat cel puţin două cazuri în care caii au fost maltrataţi, bătuţi şi abandonaţi de căruţaşi. Evenimentele i-au sensibilizat şi i-au revoltat în acelaşi timp pe constănţeni. Reamintim că la data de 5 septembrie 2016 şi-au bătut şi înfometat animalul, după care l-au abandonat în zona depourilor CFR. Calul a fost părăsit de „stăpâni” deoarece nu au mai putut să îl exploateze. Din fericire, animalul a fost ridicat şi dus la Microrezervaţie de către Poliţia Locală. „Am fost contactat de cei de la Poliţia Locală pentru acest caz. Tot ei l-au adus şi acum se află la noi. A mâncat, însă nu a băut apă. Are mai multe plăgi şi o stare de degradare. Este un cal părăsit din cauza unei afecţiuni a copitei. Animalul va sta la Microrezervaţie până se va face bine”, a afirmat la acea dată Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. La Microrezervaţie şi-a făcut apariţia şi un individ care afirmă că el este proprietarul calului. Poliţiştii au deschis între timp un dosar penal în acest caz.

Ulterior, la data de 6 noiembrie anul curent, s-a repetat incidentul! Un alt cal a fost găsit abandonat în staţiunea Eforie! Rănit şi fără putere, acesta zăcea pe un câmp din staţiune. În urma unei sesizări, un echipaj al Poliţiei Locale s-a deplasat la faţa locului. De asemenea, a fost sesizată şi Protecţia Animalelor, iar calul a fost dus la un adăpost și i s-au acordat primele îngrijiri medicale. Constănțenii au numai cuvinte grele pentru persoanele care se fac vinovate de rănirea cailor. Unii dintre ei sunt chiar revoltați și ar face orice numai ca aceste evenimente să nu se mai repete. “Indinomazii nu au milă de nimic, distrug totul, dar au pretenția să fie ajutați. În timp ce săvârșesc infracțiuni să îi repatriem în India, că tot au fost recunoscuți.”, a declarat un constănțean deranjat de situație. De asemenea, constănțenii doresc pedepsirea celor care își maltratează caii. “Trebuie să i se facă dosar penal pentru abuz asupra unui animal și confiscat calul. Bietele animale… cum le chinuie țiganii!”, a mai precizat reporterilor Replica de Constanța, un cetățean.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia locala Constanta stie mai bine ca oricine unde se afla tiganii carutasi! Ce asteapta Primaria de nu le interzice sa circule prin oras ca prin tarlalele de la tara? Cine plateste daca imi loveste masina? Tot noi, din taxele noastre, ca deh, ei sunt cazuri sociale! Pai nu pot sa stea la tara si sa munceasca pamantul daca vor sa fie carutasi ? Oare mai exista vreun oras din Europa de gradul Constantei cu atatea carute chiar prin centru? Veniti in Tabacarie ! E jale!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367