REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Spălătoreasa cu vilă în Poarta Albă nu vrea să urmeze un curs de calificare şi nici să muncească la azil

Spălătoreasa cu vilă în Poarta Albă nu vrea să urmeze un curs de calificare şi nici să muncească la azil

Replica API 14 noiembrie 2014 | 01:42 177

A făcut apel!

A făcut apel!

Spălătoreasa auto cu vilă în Poarta Albă a fost condamnată la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Constanţa, pe 25 septembrie anul curent, şi pusă să muncească în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau Direcţiei de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, dar şi să urmeze un curs de calificare profesională. Însă, a depus apel, acesta fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanţa, pe 12 noiembrie anul curent.

Dosarul penal în care Georgiana Răduţ este cercetată pentru înşelăciune ajungea pe rolul Judecătoriei Constanţa în martie 2014, asta după ce competenţa a fost declinată în 21 februarie. Tânăra, acum în vârstă de 29 de ani, apare ca beneficiară a unui credit bancar în valoare de 57.000 de euro, iar în 2010, Administraţia Finanţelor Publice Constanţa se pregătea să-i execute silit imobilul din Poarta Albă, achiziţionat prin programul „Prima Casă”. La acea dată s-a iscat o adevărată „telenovelă”, întrucât tânăra, de loc din Viroaga, se plângea că nu ştie ce se întâmplă, că lucrează la o spălătorie pe un salariu de 600 de lei, stă cu chirie într-un cartier mărginaş al Constanţei, alături de concubin şi fetiţă şi nu a luat în viaţa ei bani din bancă sau vile prin Poarta Albă. Însă, conform actelor, ea este proprietara. Terenul fusese cumpărat de Ergean Negep, şi el parte în dosarul de faţă, împărţit în două loturi şi vândut, însă actul de vânzare - cumpărare nu a mai ajuns la Primăria Poarta Albă. Din câte se pare, aceasta a reuşit să păcălească BCR Cernavodă şi, în baza unor acte false a luat 57.000 de euro prin programul prima casă, având în vedere că imobilul din Poarta Albă, P+1, valora doar jumătate din sumă. Tot în dosarul de înşelăciune apare şi George Spiridon, ca inculpat, dar şi firma Milcrist Transport SRL, reprezentată de Cristian Fulger, pe când părţi vătămate /civile sunt: DGFP Constanţa , Fondul Naţional de Garantare a creditelor pentru IMM şi IFN, Porsche Leasing România IFN, Iveco Capital Leasing IFN, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi A.N.A.F.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218