REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spălătoria auto "Pui de Urs", depistată furând apă

Spălătoria auto "Pui de Urs", depistată furând apă

Replica API 18 mai 2013 | 00:00 595

Plată retroactivă şi dosar de cercetare penală

Plată retroactivă şi dosar de cercetare penală

Furtul de apă este o practică destul de întâlnită în Constanţa. După ce, în urmă cu câteva zile, terasa 4 Friends, de pe bulevardul Mamaia, a fost prinsă pe picior greşit, fiind debranşată şi administratorul alegându-se cu dosar de cercetare penală, iată că istoria se repetă. De data aceasta este vorba de, culmea!, chiar o spălătorie auto, care a încercat să facă un profit cât mai mare, folosind apa în mod gratuit. "Afacerea" nu i-a mers, inspectorii Regiei Autonome Judeţene de Apă sesizând despre ce este vorba şi debranşând respectiva spălătorie. În plus, administratorul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Agitaţie şi hărmălaie în zona Trocadero, vineri, 17 mai. O maşină a rămas plină de spumă şi angajaţii cu umerii ridicaţi la vederea echipei de inspectori din cadrul RAJA. Este vorba de societatea comercială Romned Company (administrată de Emil Ciorîia şi Birant Iliaz), care este proprietara clădirii, spălătoria auto purtând numele de "Pui de Urs", situată pe strada Poporului. Mai exact, încă de la începutul săptămânii, aceasta se pare că fura apă. RAJA, aflată în control, a descoperit contorul mecanic de înregistrare a consumului de apă potabilă vandalizat. Spălătoria a fost debranşată imediat de la sistemul de apă, din stradă. "În urma unei alertări primite pe sistemul electronic de citire a contorilor la distanţă, în cursul acestei zile, o echipă mixtă, formată din inspectori constatatori şi reprezentanţi ai Corpului de Control din cadrul RAJA S.A., s-a deplasat la această spălătorie, unde a constatat că s-a intervenit asupra contorului, în sensul că el a fost vandalizat, aparatul mecanic de înregistrare fiind practic scos din instalaţie. Pentru că se face vinovată de furt de apă, spălătoria a fost debranşată din stradă, de la sistemul de alimentare cu apă. Pentru societate se va încheia un proces verbal de constatare pentru un consum mediu în sistem pauşal retroactiv, pe 24 de luni, de aproape 6.000 de metri cubi. În plus, administratorului societăţii i se va întocmi dosar de cercetare penală", a declarat, pentru "Replica", Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218