REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Spania: Noi ciocniri violente, la Barcelona, între protestatarii catalani şi poliţie

Spania: Noi ciocniri violente, la Barcelona, între protestatarii catalani şi poliţie

Replica API 17 octombrie 2019 | 00:00 291

foto: REUTERS

Ciocniri violente între protestatari şi poliţie au avut loc marţi seară la Barcelona, în timpul manifestaţiilor declanşate după recenta condamnare la închisoare a nouă lideri ai separatiştilor catalani, transmite Reuters.

Protestatarii au aruncat pietre şi torţe în direcţia forţelor de ordine şi au incendiat containere de gunoi şi cartoane pe mai multe străzi din centrul Barcelonei, inclusiv în apropierea clădirii La Pedrera, una dintre creaţiile cunoscutului arhitect catalan Antoni Gaudi şi principală atracţie turistică a oraşului.

Poliţia a ripostat de mai multe ori cu bastoane, încercând să îndepărteze manifestanţii din jurul birourilor locale ale guvernului spaniol, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei regionale Mossos. Patru persoane au fost arestate, a adăugat acesta.

Proteste au avut loc şi în oraşele Girona şi Tarragona. Poliţia catalană a avertizat pe Twitter populaţia să nu se apropie de epicentrul demonstraţiilor de la Barcelona şi Girona, din motive de securitate.

Curtea Supremă a Spaniei a pronunţat luni condamnări între nouă şi 13 ani de închisoare în dosarul rebeliunii din Catalonia din 2017.

Nouă lideri ai separatiştilor catalani au fost condamnaţi la închisoare pentru încercarea de a declara independenţa provinciei lor, în legătură cu referendumul din Catalonia, interzis de guvernul de la Madrid. Alţi trei acuzaţi au fost consideraţi vinovaţi doar de nesupunere, faptă mai puţin gravă, pentru care nu vor fi închişi.

Cea mai grea pedeapsă (13 ani de detenţie) a primit-o fostul vicelider al guvernului Cataloniei, Oriol Junqueras. Toţi inculpaţii au fost achitaţi pentru cea mai gravă acuzaţie, cea de rebeliune. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102